Inlägg från: Anonym (undrar...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (undrar...)

    frivillig /sol placering.

    hej jag undrar hur detta fungerar. ett barn 15 år gammal, vägrar bo hos sina föräldrar och kom till oss. Nu har tiden gått och barnet vart här i 3 månader. nu säger soc flytt till familjehem i annan kommun för att biologiska föräldrarna inte accepterar att flickan vill stanna här. barnet mår bra här och vill vara här. för oss fungerar det och vi motsätter inte detta. Nu till flytten då... bör ingen lyssna på ett barn som är 15 år gammalt? Vad har barnet för rättigheter och vad har soc för skyldigheter?
    detta är en frivillig placering men soc går bara på vad föräldrarna säger och barnet vill inte ha någon kontakt med sina föräldrar av anledningar jag verkligen förstår och inte kan ta upp för att outa mig själv. Jag lovar att visste ni anledningen skulle ni säga samma sak. 
    Så dela med er av alla era kunskaper om detta för det är lite kris i tiden för att kunna hjälpa barnet innan det blir en psykisk kollaps. 
    hur kan man göra att barnet får stanna här där barnet är tryggt, säkert och trivs.

  • Svar på tråden frivillig /sol placering.
  • Anonym (undrar...)

    så socialtjänsten behöver inte jobba med barnkonversionen och andra lagar om valfrihet? kan man välja bort ett hem av anledning till allergi? katt finns i hemmet och barnet inte tål djur? Soc vill medicinera under hela perioden men det anser väl inte vården att det är bra.

  • Anonym (undrar...)

    som sagt så är vi inget familjehem utan bara ett hem en person valt.vårt hem har alltid och kommer alltid vara öppet för nära och kära till alla våra familjemedlemmar, alla barnens kompisar är alltid välkomna.

Svar på tråden frivillig /sol placering.