vilken SYLT är bäst?
JA nu Kommer FRÅGAN Fram IGEN I DET här JÄKLA husHÅLLET jag Och Samn BRÅKAR oM Vilken SYLT Som är Bäst
TACK!
JA nu Kommer FRÅGAN Fram IGEN I DET här JÄKLA husHÅLLET jag Och Samn BRÅKAR oM Vilken SYLT Som är Bäst
TACK!
Bäst till vad? Godast är ju nåt helt annat nämligen.
Bäst till vad? Godast är ju nåt helt annat nämligen.
Själv föredrar jag min egenhändigt gjorda sylt med betydligt mindre socker i än köpessylt och mindre än enligt recept också. Sylt ska smaka av bären, inte smaka efterättssött. Vad gäller smak blir det nog hjortronsylt- som maken inte gillar alls.
Varför skriver du sådär?
Själv föredrar jag min egenhändigt gjorda sylt med betydligt mindre socker i än köpessylt och mindre än enligt recept också. Sylt ska smaka av bären, inte smaka efterättssött. Vad gäller smak blir det nog hjortronsylt- som maken inte gillar alls.Hjortronsylt. Rårörd med några droppar hembränt.
Vi får typ 5 björnbär max på vår buske eftersom det är fel zon här. Synd!
Själv föredrar jag min egenhändigt gjorda sylt med betydligt mindre socker i än köpessylt och mindre än enligt recept också. Sylt ska smaka av bären, inte smaka efterättssött. Vad gäller smak blir det nog hjortronsylt- som maken inte gillar alls.Måste säga detta med socker säger väl bara ens preferenser i om man gillar sött eller inte så söt sylt.
Med egen sylt så har man problemet med lite socker att man måste skicka i rejält med konserveringsmedel.
Som tex äpplemos funkar inte bra med massa konserveringsmedel för minska sockret.
Jag har 30% som riktlinje, då det inte ger konserverande effekt i tillräcklig nivå innan dess.
Lingonsylt har jag aldrig socker i när jag kokar lingon, inte innan jag ska konsumera lingonen i alla fall.
Så kan man välja sockernivå beroende till vad man ska ha lingonen till.
Så blir bara några milliliter vatten på botten, och sen se till det bara kokar upp, på sterila burkar och klart.
Och socker gör så det bara tar en massa mer plats också.
Måste säga detta med socker säger väl bara ens preferenser i om man gillar sött eller inte så söt sylt.
Med egen sylt så har man problemet med lite socker att man måste skicka i rejält med konserveringsmedel.
Som tex äpplemos funkar inte bra med massa konserveringsmedel för minska sockret.
Jag har 30% som riktlinje, då det inte ger konserverande effekt i tillräcklig nivå innan dess.
Lingonsylt har jag aldrig socker i när jag kokar lingon, inte innan jag ska konsumera lingonen i alla fall.
Så kan man välja sockernivå beroende till vad man ska ha lingonen till.
Så blir bara några milliliter vatten på botten, och sen se till det bara kokar upp, på sterila burkar och klart.
Och socker gör så det bara tar en massa mer plats också.