Inlägg från: LadyJane |Visa alla inlägg
  • LadyJane

    Skolan - vad händer?

    Det beror ju helt på viket perspektiv du har. Du verkar vara 100% tävlingsinriktad och har därför det tänket, att allt är en tävling.
    Jag förstår att det då blir obegripligt att förstå ett annat tänkande som tex att tävla mot sig själv.
    Du ser anställningsförfarande som en tävling där andra ser det som att hitta rätt person till rätt plats. Hur förklarar du tex informella krav som att platsa i en grupp som kanske redan har en viss gruppdynamik?
    Hade det varit en tävling hade du kunnat träna dig till vissa personliga egenskaper men nu är ju inte människan så beskaffad att man kan ändra sig hur som helst.

    Men att skaffa familj som är en sorts kamp eller tävling, den tanken kan jag å andra sidan inte riktigt förstå.

  • LadyJane
    AndreaBD skrev 2021-12-01 14:53:40 följande:
    Om de verkligen gör så så är det väldigt tokigt. Det har varit en trend, att det började bli lite väl positivt så att föräldrarna inte alltid fick ett realistiskt intryck. Men att man BARA ska prata positivt, så extremt har jag faktiskt inte varit med om. Huvudsaken är väl att det inte blir för negativt. 
    Betänk att Tom pratar om att det är hörsägner och att det kommer från en bekant. Man ska inte försöka göra ett undantag, baserat på hörsägner, till en generell sanning som Tom gör.

    Jag antar att om man pratar om utvecklingssamtalen med en bekant är man snar att lägga fram de positiva sidorna men mindre benägen att ta upp områden som har utvecklingspotential.
Svar på tråden Skolan - vad händer?