• Anonym (-)

    Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?

    Anonym (Man) skrev 2017-05-26 10:22:33 följande:

    Det förekommer att män hotar om noll kontakt (för att få kvinnan till abort) men sedan när barnet kommer tar sitt ansvar och är delaktig. Men visst kan inte tvinga nån att vara en närvarande pappa...

    Tror dock att det är en viss nackdel på dejtingmarknaden att vara pappa till ett barn som man fullkomligt övergivit. Tror nog en o annan kvinna drar sig för sådana män.


    Och om han övergivit sitt barn? Han är väl förmodligen inte redo att bli pappa, det var ju därför han använde skydd. Tycker att du gör fel som försöker skylla på honom. "Fullkomligt övergivit sitt barn" blablabla. Det finns väl anledningar till att han inte kan vara pappa just nu. Det enda vi har här är ju ts version...

    Han måste ju inte direkt nämna att han är ofrivilligt pappa och har 0 kontakt med sitt barn, eller hur? Sedan tror jag faktiskt inte att det spelar så stor roll. Bra att han är utan barn, många kvinnor brukar faktiskt dra sig för män som har småbarn. Inte så många kvinnor som vill vara styvmorsa till andras barn.
  • Anonym (-)
    Anonym (A) skrev 2017-05-26 09:52:59 följande:

    TS är inte SKYLDIG till någonting. Barn måste inte växa upp i kärnfamilj. Att barnet växer upp utan pappa är endast pappan skyldig till.


    Men respektera att han inte vill vara pappa!

    Ts behöll mot hans vilja, hon ska väl inte komma här och söka empati för att barnet kommer att vara utan sin pappa då. Hon får helt skylla sig själv.
  • Anonym (-)
    Anonym (tänk efter) skrev 2017-05-26 10:57:06 följande:

    En i min närhet var i liknande situation.

    Slutade med att pappan och hon försökte hålla ihop och det vart en stormig relation under graviditeten, mkt ångest och ledsamhet för mamman som ville få det att funka.

    Pappan närvarade vid förlossningen men därefter väldigt sporadiskt, gick inte att lite på alls, och sket i princip i barnet första året. Sen helt plötsligt vände det och han gjorde livet surt för henne när hon accepterat och gått vidare med livet som ensamstående. Slutade i långdragen process i familjerätten osv..

    Så om jag var du skulle jag inte försöka forcera något utan låt saker och ting ha sin gång. Tyvärr riskerar du att han sen vill va med i leken och vill ha barnet..


    Han får helt välja om han vill ha barnet och när han isåfall vill vara närvarande. Det är inte bara ts barn. Hon må ha rätt att bestämma om hon behåller barnet eller ej, men det är absolut inte bara hennes barn för det.
  • Anonym (-)
    nevermind skrev 2017-05-26 13:50:54 följande:

    Jag är lyckligt barnfri, vill varken ha biobarn eller bonusbarn. Men om jag får reda på att min sambo har ett barn han övergett så hade han åkt ut med huvudet före.


    Och? Jag skiter väl i hur du hade gjort.
  • Anonym (-)
    nevermind skrev 2017-05-26 13:45:38 följande:

    Hon blev inte gravid mot hans vilja.


    ?
  • Anonym (-)
    Anonym (Boll) skrev 2017-05-26 15:33:29 följande:

    Hur tänker ni kring att det finns ett barn som kommer ärva dig den dagen du dör? Giftermål, era gemsamma ägodelar mm?


    Fast kan man inte avskriva att ens barn ska ärva en? Man kan ju göra så att nån helt annan ärver en, om jag inte har fel. Måste väl inte vara barnen.
  • Anonym (-)
    qariella skrev 2017-05-26 20:22:46 följande:

    Ett barn ärver alltid


    Är man gift så ärver väl maken/makan mest i alla fall.
  • Anonym (-)

    Det roliga är ju att ts vill kontakta mannen för hennes skull, inte för barnets skull. Hade det varit för barnets skull så hade hon fokuserat på att höra av sig till mannen när barnet väl är fött, inte nu innan. Tycker att ts ska lämna mannen ifred helt och hållet och ställa in sig på att vara ensamstående mamma. Det var ett val hon gjorde när hon valde att behålla.

  • Anonym (-)
    Anonym (Orättvist) skrev 2017-05-28 19:21:19 följande:

    Däremot är biologin något man aldrig kommer att kunna ändra på. Ett barn ska vara ett beslut mellan två parter om man förväntas ha båda närvarande.

    Däremot finns det en sak jag reagerar ganska starkt på. Kvinnor som klagar över att det är de som måste bära på barnet. Att få bära på sitt barn är det absolut vackraste och mest underbara jag någonsin skulle kunna tänka mig. Att få mens en gång i månaden är goda tecken på att kroppen mår bra och ett "bättre lycka nästa gång". Jag ser kvinnokroppen som det vackraste som skapats och det faktum att många kvinnor klagar på detta bevisar att de inte förtjänar att få vara kvinna.

    Men tjejer över lag är ju så extremt duktiga på att sätta sig själva som offer. Extrema extrema offer. Men det är okej för min del, det får mig att se så mycket starkare och bättre ut än er andra.

    Var stolt över att du har möjligheten till att bära på ett barn istället för att göra dig själv till ett offer. Det är inte synd om dig.


    Exakt.
Svar på tråden Kontakta pappan till mitt ofödda barn eller inte?