Inlägg från: Summerchild |Visa alla inlägg
  • Summerchild

    Metformin

    Mariana79 skrev 2017-05-29 17:29:29 följande:

    Jag äter metformin andra omgången i mitt liv. Åt 2015 men pallade aldrig att gå upp till full dos då jag mådde skit av dem... nu gör jag ett nytt försök 2015 åt jag de starka på 850 mg nu kör jag på 500. Äter 1 tbl/dag i 7 dagar sen öka till 2 tbl/dag och efter ytterligare 7 dagar gå upp på maxdos 3 tbl/dag... jag skulle försöka härda ut tyckte min gyn då biverkningar skulle lägga sig med tiden.. så det är väl bara att bita ihop.

    Jag har inget sötsug sedan innan då jag äter efter GI så jag kan inte hjälpa dig där.

    Hur mycket ska du gå ner i vikt?


    Ja det är ju sant att biverkningarna släpper efter ja ett tag... kan kännas länge men sen är man som vanligt. Fast jag har ju diabetes typ 2 ...därav tar medicinen
  • Summerchild
    Mariana79 skrev 2017-07-13 19:54:48 följande:

    Hur går det för er allihopa?

    Min mage är helt körd.. måste verkligen planera ifall jag ska åka någonstans. Jag har vid ett par tillfällen ätit loperamid som stoppar diarré - har varit tvungen så jag överhuvudtaget kunnat vara iväg med min familj.

    Hoppas innerligt på att detta är värt att må så här :( det här är bara min teori, men jag tror jag tål medicinen sämre pga att jag sedan innan har ibs mage samt magkatarr som kommer och går...

    Jag går ner i vikt men inte så mycket..

    Hoppas ni andra har bättre tur.


    Ändrar du din kost något? Äter mkt skräpmat? Provat ändra kost? Magkatarr är hemskt. Jag har både det och gallan. Kattarren är hemskare än gallan tycker jag då den pågår så länge å man blir så sjuk länge och påverkad dagar efter.... gallan får man attacker som pågår i några timmar sen har man glömt det. Tills nästa gång.
  • Summerchild
    Mariana79 skrev 2017-05-30 20:59:34 följande:

    Hur länge har du ätit? Jag ska öka till 2 tbl/dag i morgon, känns mycket bättre denna gång faktiskt.. men det kommer jag nog inte tycka imorgon när jag ökar :)

    För min del funkar GI mycket bra, har gått ner 8 kilo. Jag är inte så förtjust i lchf och all dess fett, men har hört att det ska vara bra för oss med pco.

    Även jag har ca 10 kilo till att gå ner.

    Hoppas det går väl för oss bägge!


    Just det lchf blev jag gravid på.... trodde att jag var tvungen att nå normalvikt innan jag blev gravid som med dom andra 3 men med lchf var jag ändå lite överviktig och blev gravid ....som en chock. Hade då tappat 8kg.
  • Summerchild
    Mariana79 skrev 2017-07-15 19:27:16 följande:

    Tack för dina svar :)

    Jag äter GI utesluter kolhydrater, det har faktiskt ingen större betydelse för min mage vad jag äter får springa på toan ändå. Men det blir värre om jag slarvar och äter bröd eller något med grädde i. Lchf pallar inte min mage sedan innan heller. GI är bättre för mig och min mage.

    Ja det är väl bara att hålla ut och hoppas på bra resultat.


    Du är inte mjölk lr gluten allergisk? Nåt som kommit i vuxen ålder? Utreds du inte... min syster dotter lider av liknande som dig.. tror hon ska utredas. Jag har tjatat på henne iaf. Ung tjej. Överviktig. Lider av stress. Och troligen är stressen och övervikt hennes problem med toabesök ständigt och krånglig mens. Tror nog hon har pcos men inget är klart. Och skaffa barn ska hon inte göra än. 20 år gammal. Vart gravid med abort 1 gång och var då normalviktig.
  • Summerchild
    Mariana79 skrev 2017-07-16 10:11:36 följande:

    Jag gjorde laktos och gluten test när innan jag fick diagnosen ibs. De skulle utesluta det först. Så jag har väl extremt otur med metforminet het enkelt. Jag ska ju bara äta dessa en period så det är väl bara att hålla ut som sagt. Hoppas på att det inte tar allt för lång tid.


    Du kommer att må bättre sen om det är bara illamående. Jag är ju diabetiker sen 17 år tillbaka. Metformin börjat å slutat omvartannat. Alltid illamående en period även om det känns länge. Du äter säkert ett mål i samband med dom redan.
  • Summerchild
    Anonym Ellliiin skrev 2017-08-17 06:32:15 följande:

    Jag har ätit metformin i 4 år nu.. (har diabetes typ 2) tog mig cirka 2 år att få tillbaka regelbundna cykler. Sötsuget försvann också efter ca 1-2 år. Kan fortfarande bli dålig i magen och sånt där! Men jag har gått ner ca 15 kilo i vikt också på dessa åren. Och jag är övertygad om att det är tablettens hjälp. Har inte tränat eller något sådant utan bara ändrat kost helt enkelt. Så det ger en lite förbättrad livssituation när man går runt med sin pcos och är ständigt socker sugen! Haha


    Tabletten hjälper dig att få minskat sötsug ja. Grattis till 15 kg viktnedgång. Kämpa på.
  • Summerchild

    Tyvärr hjälper metformin inte mig att gå ner i vikt... tar insulin å dom slår ut varandra.. jättesugen på allt

  • Summerchild

    Tyvärr hjälper metformin inte mig att gå ner i vikt... tar insulin å dom slår ut varandra.. jättesugen på allt

  • Summerchild
    Patronsaint skrev 2017-11-01 10:06:42 följande:

    Var det någon som fick ägglossning direkt av metforminet? Tyckte att jag fick det dagen efter jag tog första tabletten. Kanske inbillning eller slumpen iofs. 


    När det är inte så dom funkar
  • Summerchild
    Patronsaint skrev 2017-11-05 11:45:47 följande:

    Kan man få rubbad cykel i början av medicinen då? Jag har förhållandevis jämn cykel men ingen egen ägglossning. Och nu är mensen 6 dar sen. (Är första månaden med metformin)


    Nej fortfarande funkar dom inte så.... du får läsa på lite eller prata med en dietist som kan förklara för dig....
Svar på tråden Metformin