• Äldre 31 May 12:54
    1631 visningar
    5 svar
    5
    1631

    Umgänge åtta månaders som inte träffat pappan

    Dotter och åtta månaders barnbarn bor hemma hos oss morförärldrar, pappan har inte sett sin son överhuvudtaget, hans egna ord; jag tänker inte träffa den jävla ungen. Nu har soc där han bor, drygt 30 mil härifrån, han flyttade dit till en ny tjej,  fått honom att han ska skriva på faderskapet, han kräver faderskapstest vilket ska tas nu i dagarna på mamma och barn. Sedan ska umgänge startas när allt är klart.
    Vad kan han kräva, vad har han för rättigheter? dottern är rädd att han kan ta honom hem till sig på helgumgänge eller varannan vecka på en gång. Någon som vet hur det funkar? Hon har ensam vårdnad.

  • Svar på tråden Umgänge åtta månaders som inte träffat pappan
  • Anonym (går inte fort)
    Äldre 31 May 12:58
    #1

    Han kommer få besöka barnet i hemmet i början. Sen ha umgänge en timme eller två för att ytterligare utöka. Det här tar lång tid. Troligen kommer han tröttna med tanke på hans inställning till barnet. Det kommer ske med noggrann planering.

  • Äldre 31 May 12:58
    #2

    Be dottern fixa ett möte med familjerätten och komma överens om lämpligt umgänge där.

  • Äldre 31 May 13:12
    #3

    Tack för svar. Familjerätten är inblandad och har varit från start, umgänge kommer ske hos de.

  • Caramb­olan
    Äldre 31 May 14:09
    #4

    Är det säkert att han vill ha umgänge då? Att soc har gjort en faderskapsutredning betyder ju inte att han måste träffa barnet, bara att han kommer behöva betala för det.

  • Äldre 31 May 14:28
    #5
    Carambolan skrev 2017-05-31 14:09:09 följande:

    Är det säkert att han vill ha umgänge då? Att soc har gjort en faderskapsutredning betyder ju inte att han måste träffa barnet, bara att han kommer behöva betala för det.


    Han har vägrat skriva på tidigare, nu har han tydligen kontaktat soc själv. Först begärde han att träffa barnet fem gånger innan han skrev på men tydligen måste han skriva på för att få träffa honom. Så det ska han göra nu. Sedan får vi ta det därifrån och se vad han kräver.
Svar på tråden Umgänge åtta månaders som inte träffat pappan