Inlägg från: Anonym (Nja inte riktigt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja inte riktigt)

    Flytta med bebis trots gemensam vårdnad

    Anonym (Nja) skrev 2017-06-11 18:01:45 följande:
    Men har dom gemensam vårdnad så krävs bådas underskrift för adressändring. Han har lika stor rätt som hon att ha barnet hos sig.
    Ja egentligen är det så. Men om TS flyttar har pappan bara en chans och det är att genast stämma henne på boendet och kräva interimistiskt beslut på boendet. Med ett så pass litet barn är det inte troligt att det blir så om om det inte är han som varit hemma med barnet från start.

    TS kan lugnt flytta och skicka in en adressändring på alla barn och när de ser att det yngsta barnets pappa inte skrivit under så gör de en utredning på vart barnets huvudsakliga dygnsvila är och skriver barnet där.

  • Anonym (Nja inte riktigt)

    Jag vet att det är så som jag säger, jag behövde flytta med mina och fd makens barn och han vägrade skriva på. Jag ringde skattemyndigheten som berättade hur de gör och så kollade jag med soc och jurist (anonymt) och fick svaret att enda sättet för pappan att stoppa mig var att han stämde mig osv så som jag beskrev ovan.

  • Anonym (Nja inte riktigt)
    Anonym (.) skrev 2017-06-12 17:41:05 följande:

    Tror inte att någon bara kan dra med barnet. Det är klart och soc/fk betalar alla umgängesresor fram och tillbaka kanske det går. Men jag tror inte man kan tvinga någon att resa hit och dit bara för en annan väljer att flytta. Jag hoppas inte vårt samhälle är så hjärndött i alla fall.


    Det går som sagt alldeles utmärkt. Nu har ju TS berättat att han är föräldraledig, då blir det lite svårare för henne iom att barnet har anknytning även till pappan samt att han har större chans att få boendet om han väljer att kräva ett interimistiskt beslut på det.
Svar på tråden Flytta med bebis trots gemensam vårdnad