Inlägg från: Anonym (Nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja)

    Flytta med bebis trots gemensam vårdnad

    Anonym (Anonym) skrev 2017-06-11 17:53:55 följande:

    I praktiken kan du flytta vart du vill, och det är enklast innan barnet börjat skolan eftersom byte av skola kräver båda vårdnadshavarnas godkännande.

    Det som kan hända är att han kräver ensam vårdnad, men det är osannolikt att han skulle få det med ett så litet barn. Tror du att han skulle dra igång en process för att få ensam vårdnad om du flyttar till den andra staden?

    Det låter inte som du tänker flytta jättelångt. Det bör inte vara något problem för pappan att åka några mil för att träffa sitt barn.


    Men har dom gemensam vårdnad så krävs bådas underskrift för adressändring. Han har lika stor rätt som hon att ha barnet hos sig.
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Utmattad) skrev 2017-06-12 22:14:11 följande:

    Det låter vrickat att han skulle få boendet i slutändan. Det han gjort (finns ett par bevis) skulle nog inte se så bra ut. Bebisen har ju varit mest med mig, så varför skulle han kunna få boendet egentligen?


    Jag vet inte vad han har gjort. Men bortser vi ifrån det, så är ni barnet föräldrar lika mycket. Ni har både en anknytning och både vart/är föräldralediga. Eftersom han är föräldraledig just nu så är det ju mest logiskt att han är boendeförälder.
Svar på tråden Flytta med bebis trots gemensam vårdnad