Inlägg från: Vet hur det känns |Visa alla inlägg
  • Vet hur det känns

    Bf augusti 2017

    Pinapinota skrev 2017-07-24 11:03:40 följande:

    Oj strong beslut! Ja det är ju ändå inte så långt kvar till bf.. men ändå! Vart har du hittat all info om igångsättning? Har googlat men bara fått upp den vanliga faktan som inte fördjupar sig kring komplikationer..

    Har du mindre ont när du ligger ner? Jag kan inte låta bli att grina varje morgon när jag vaknar, så patetiskt, men nätterna är så hemska, det gör så j* vla ont oavsett hur jag ligger, bebisen trycker åt alla håll, känns som att både ryggen och revbenen ska knäckas - helt sjukt. 

    Min sambo och son är på badstranden och själv ligger man här och stirrar i taket, så jag lider med dig och hejar på dig! 


    Lider med dig! Du som jag har ju snart bf så det är nära för oss nu.. men hemskt att vänta.. ligger/sitter i soffan hela dagarna.. kan ju inte gå ute bland allmänheten.. förlossningen sa att jag kan få låna rullator av vårdcentralen.. hahahaha aldrig!!! Är hellre här hemma och väntar ut.. har ju ialf en tomt med skön hängmatta.. extra bred, 180cm, brasiliansk så jag ligger som en kung däri (svårt att komma upp ur den bara)

    Ang info om igångsättning så jag jag sökt på Google..plöjt hela internet. Läst studier (svenska/utländska) samt pratat med läkaren på förlossningen samt barnmorska. Det enda positiva var att jag tidigare fött barn vaginalt och då var det större chans att det gick bra. Men jag har också ett snitt och då vart det mer komplikationer.. läste att sugklocka är vanligt att man behöver ta till i slutet vid igångsättning (större risk att du spricker mer då) samt att livmodern kämpar hårdare med syntetiskt oxycetin (stavning?) Som är droppet dom ger.. (värk stimulerande) och att livmodern får mindre pauser och blodtillförseln blir sämre vilket påverkar bebisen.

    Mitt råd är att läsa så mycket du kan. Helst inte på familjeliv utan sidor med bra källor. Efter att ha läst detta så kom jag fram till att jag kan lida nån vecka till så att kroppen får starta allt själv.. sen kan man ju aldrig veta hur själva förlossningen blir men då har jag gjort allt i min makt för att det ska bli så bra som möjligt.

    Denna gång har jag även bestämt mig för att ta epudral som jag inte tidigare har gjort.. det påverkar också värkarbetet och risk för dropp ökar.. men samtidigt så kan man inte vara rädd för allt. Sen under själva förlossningen så kanske det blir helt annorlunda än vad jag tänkt.
  • Vet hur det känns
    Misscaswell skrev 2017-07-24 12:26:02 följande:

    Jag är doktorand och håller på med en artikel. Om jag inte har åtminstone ett semi-färdigt utkast klart innan bebis kommer kommer det vara galet svårt att återuppta arbetet igen efter några månaders ledighet, så jag måste typ. Tror det här är sista gången jag är på kontoret dock :)


    Kämpa på! Detta fixar du.. förstå känslan när du är klar och kan slappna av sista tiden.
  • Vet hur det känns

    Här är det tvära kast som gäller.. har min igångsättningstid imorgon som jag inte avbokat än.. ville vänta tills sista sekund.. tänkte ringa in imorgon bitti och avboka.

    Men så hade tid till min barnmorska på BVC idag på eftermiddagen.gick dit.. väl där visar det sig att bebis har inte bara stått stilla i sf mått i 5 veckor!! Utan även minskat 2 cm.. har ett sf mått på 30 nu i v 40 så hon bad mig behålla min tid till imorgon och be dom göra ett tull på förlossningen. (Varför har idioten inte reagerat tidigare?!!!!) Så väl där efter samtal kom vi fram till att vi behåller vår tid imorgon..

    Kommer hem...

    Vid 17 ringer förlossningen mig och meddelar att det är totalt fullt ikväll/natt/morgon så min igångsättning kan inte bli av vid 9 som bestämt. Fick tid till specmvc vid 15:45 för läkarkontroll (vad händer sedan??!) Och skulle det starta naturligt inatt så finns stor risk att jag blir hänvisad till Uppsala eller Gävle sa hon. Kunde alltid ringa för att kolla om plats fanns!

    Så nu är jag OROLIG!!! Ungen ska bara ut nu!! Skiter i vilket.. kejsarsnitt eller ej! Jag vet inte ens om jag blir igångsatt imorgon.. (gör man det på eftermiddagen/kvällen?) Eller ska jag tillbaka på torsdag?? Om bebis är mini? Flödet dåligt?? Har noll koll vad som händer.. det enda jag känner det är att bebis måste ut!!

    Detta hade jag inte räknat med!! Snacka om att man psykiskt får hoppa mellan det ena o det andra.

  • Vet hur det känns
    Misscaswell skrev 2017-07-26 06:55:51 följande:

    Nej precis, eda kommer ju inte att vara tillgängligt. Förra gången bad jag om eda när jag fick värkstimulerande, eftersom det blev så extremt intensivt då. Den här gången kommer ju inte förlossningen att forceras som sist (om inget oförutsett händer), och då tänker jag att smärtupplevelsen kanske blir annorlunda också. Sen kommer jag att ha en tens-apparat och två barnmorskor som är specialiserade på dyktekniken. Det känns lugnt.

    Men en viktig faktor för min sambo, särskilt, är att vi ju kan ändra oss när vi vill och av vilken orsak som helst och åka till sjukhuset. Det är jag ödmjuk inför. Man vet aldrig vad som händer och mitt mål är att få en bra förlossning i första hand.


    Du gör så rätt!!! Att slippa vården. Upplever världens kaos just nu.. ihångsättninstid som flyttats fram hela tiden pga överfullt i nu 2 veckor.. barnmorskan som glömt att meddela att bebis inte vuxit på flera veckor.. omöjligt att få tid till specmvc.. förlossningen som ringer mig och berättar att jag inte kan komma idag på min planerade tid pga fullt.. tur jag inte hann avboka min igånsättning!

    Man känner sig orolig, totalt utelämnad och framför allt rädd!! Rädd att jag eller mitt barn ska dö under förlossningen. Det är hemskt att känna såhär!!! Hade jag kunnat spola tillbaka tiden så hade jag ALLA dagar valt kejsarsnitt. Eller gjort som du! Boka in två barnmorskor som är trygga.. som man vet att dom kommer när det är dax.

    Att leva med hotet att åka till annat län när det startar eller att tid inte finns är hemskt..usch!! Längtar tills ungen är ute!!
  • Vet hur det känns
    Misscaswell skrev 2017-07-26 07:30:14 följande:

    Är så ledsen att det behöver vara så här för dig :( Katastrof av vården! Förstår att du är jätteorolig. Men när du väl kommer till förlossningen, blir du inte högprio då tror du? Jag tänker eftersom din igångsättning nu är av medicinska orsaker för bebisens skull? Åh, hoppas verkligen du får komma till sjukan snart och få hjälp!


    Ja jag tror det.. hoppas det ialf. Vi får se vad läkaren säger i eftermiddag. Hoppas det är en bra och vettig doktor.

    Precis såhär var det när min första dotter föddes 1 augusti -08 det slutade med katastrof snitt och syrebrist för dottern.. det var nära att hon dog då. vi var inlagda i 2-3 veckor pga hennes syrebrist. Inga men idag av det (så tacksam) men då var det också sommar.. brist på personal och enl anmälan/utredningen så visade den bla på stress hos personalen och högt tryck.

    Andra dottern som föddes i oktober.. var helt underbar!!

    Det känns som historien upprepar sig igen..
  • Vet hur det känns

    Ser att ni skriver om att gå över. Jag tror att man oftast följer samma mönster mina bf+3 och +4 så räknar med samma nu.

    Var hos läkaren i onsdags då var jag öppen 1 cm och 3 cm lång, mogen. Så något händer ju ialf. Räknat att föda nästa vecka. Har bf på söndag.. v 39+4 idag.

    Igår morse och idag gick slemproppen.. inget blod i eller så.. samt regelbundna värkar i 3 timmar igår kväll 20 min imellan... La av när jag la mig och sov. Idag har jag även diarré och det hade jag 2 dagar innan det startade med både 1 och 2a barnet.

    Åååh nu längtar jag!!! Snart har vi alla våra bebisar här.

  • Vet hur det känns
    isaswe skrev 2017-07-28 19:01:02 följande:

    Aa okej. Man läser så mycket om hinnsvepningar och mognadsgrad hit å dit här så började fundera lite. Å andra sidan är knappast Familjeliv en rättvis bild av hur verkligheten ser ut alltid :)


    Min barnmorska har aldrig kollat min tapp..dom gör inte sånt här.. frågade om hinsvepning med barn nr2 men hon sa nej till det och sa att man inte ska pilla där nere osv.

    Denna gång har jag tät kontakt med förlossningen (sedan 2-3 veckor tillbaka) och det är där som läkaren har gjort undersökning av min livmodertapp för att se när jag kan sättas igång (han vill att jag ska vara så öppen att man kan ta hål på hinnorna då jag tidigare har snitt)

    Jag tror inte det är så vanligt att barnmorskor ute på vårdcentralen är där och pillar osv.. bebis kommer ju när den är redo :)
  • Vet hur det känns
    Pinapinota skrev 2017-07-28 17:50:45 följande:

    Min slempropp gick imorse, blev skitglad ha ha! kändes som att det går framåt :) Igår var BF och jag var så deppig att det inte hände något och att jag gick över. Trodde inte det då barnmorskan för en vecka sen sa att jag nog föder närsomhelst. Plus att det satte igång 3 dagar före BF med sonen.

    Har samma grej som många av er; (vilket är nytt för mig då det bara small till med värkar förra gången) molande mensvärk, sammandragningar, onda stötar neråt, sjukt hungrig men illamående - så vad äter man? Supertrött ..

    Min lilla pojk på snart fyra springer upp till mig i sängen och frågar hur jag mår hela tiden :) Tanken var ju att när värkarna startar så ska sambon skjutsa sonen till farmor, men det är ju inte läge än ..

    Jag får ändå för mig att livmodertappen håller på att utplånas, för det känns som att det händer något hela vägen upp i vaginan (kan inte förklara!) men det värker och har sig.

    Äh nu drar jag på en serie eller ngt :)

    Kämpa på girls!


    Åååh så spännande!!! Min slempropp gick igår samt mer idag. Är gult, tjock, seg klump som en golfboll typ.. inget blod i eller så. Har samma sorts värkar som du större delen av dagen.. man verkligen känner att något är på gång!

    Så du är på bf+1 idag? Jag är på bf-2 idag.. snart kommer bebisarna :) åååh nu är det spännande! Jag tror på 1 eller 2 augusti.. spännade att se om jag får rätt.. lycka till nu!

    Uppdatera om det är något mer som händer :)
  • Vet hur det känns
    isaswe skrev 2017-07-29 01:38:02 följande:

    Är nog bara jag som är vaken nu, men här har värkarna börjat i alla fall. En flashback till förra förlossningen om hur jäkla ont det gör i latensfasen och då kommer de bara var 8-9 minut än så länge.

    Hade hoppats att jag skulle få natten att sova på (tog två Alvedon och en varm dusch tidigare) men nu får jag nog ge upp den tanken och bara försöka vila så gott det går mellan värkarna.

    Det verkar bli en julibebis istället för augusti här :)


    Åååh så spännande!!! Lycka till nu :)
  • Vet hur det känns
    isaswe skrev 2017-07-29 06:26:38 följande:

    Det gick undan här och vi fick en till liten flicka nu på morgonen :) Hon hade bråttom ut. Första riktiga värken vid 00.30 och fem timmar senare var hon ute. Är helt utmattad nu.

    Är glad att jag inte behövt oroa mig för att bli ivägskickad med tanke på att det är semestertider. Mannen och dottern blev tom erbjudna eget rum.


    Helt fantastiskt!! Stort grattis! Skönt att ha en snabb förlossning :) gick din (dina) andra barn lika snabbt?
  • Vet hur det känns

    Välkommnq in hit :) idag har jag bf men ingen bebis i sikte.. mina andra två kom bf+3 och bf+4 så det är ialf nära nu.. slemproppen gick för några dagar sen.. har haft onda sammandragningar i några kvällar men sen lägger det av.. längtar efter bebis!!! Fast är sjukt nervös för smärtan..

    Ska bli så skönt när detta är över och man har sin bebis på utsidan.

  • Vet hur det känns
    Misscaswell skrev 2017-07-30 08:17:02 följande:

    Spännande! Exakt sådär var det för mig de sista typ 3 dygnen innan det drog igång sist :) Snart!!


    Hoppas ni får mysigt idag.. passa på att njuta.. ta en lång fika och bara njut.. idag ska vi äta brunch ute sen blir det säkert en fika på Erikslund (vårat köpcentrum) och en riktigt fin middag hemma ikväll..försöker njuta sista tiden. jag tror oftast förlossningen startar på natten.. har fått den uppfattningen ialf. Åååh jag hoppas du har rätt :) skulle inte vara mysigt att gå över massa.. men jag tror stenhårt på denna vecka.. innan nästa helg har jag bebis här :)
  • Vet hur det känns
    Misscaswell skrev 2017-07-30 11:58:45 följande:

    Lång mysig fika är uteslutet i sällskap med vårt barn tyvärr, men åt en jäkla god burgare till lunch iaf :) Hoppas du har en fin söndag!


    Åååh jaa dom små liven :) mina tjejer är så stora nu så man glömmer bort hur det var när dom var mindre.. burgare låter inte helt fel! Mums!

    Själv ligger jag i hängmattan o vilar.. jag konstant mensvärk just nu (sen 1-2 timmar tillbaka) håller tummarna att det startar inatt
  • Vet hur det känns
    Äntligen92 skrev 2017-07-31 08:04:11 följande:

    Vi fick åka in till förlossningen igår, dom konstaterade att vi var i latensfasen och vi blev hemskickade med sovdos och värktabletter.

    Har sovit dåligt och är helt omtumlad, hoppas det tar tag ordentligt idag för nu vill jag bara träffa denna lilla plutt som knör runt i magen <3


    Åååh så spännande!!! Lycka till nu :) uppdatera när du orkar sen.

    Själv är jag på övertid nu.. bf+1 längtar efter bebis :)
  • Vet hur det känns
    Heineken86 skrev 2017-08-03 09:37:34 följande:

    Idag är jag i v. 38+5, dvs 8 dagar innan bf. På den här dan (11:04) föddes mitt första barn. Andra barnet kom 5 dagar efter bf. Vet inte alls vad jag ska vänta mig dem här gången. Segt att vänta. Hade varit trevligt med nån liten hint om när det ska ske.


    Spännande då kan det ju verkligen ske när som helst. Min första kom ut på bf+3 (värkarna började bf+2) och andra dottern kom bf+4 (värkarna började bf+3) denna gång är jag inne på bf+4 och det händer inte mycket här inte... Ska avvakta till lördag sen ringer jag förlossningen.. och få en tid för igångsättning.

    Hade en tid för igångsättning förra veckan som jag tackade nej till då jag ville att det skulle starta naturligt.. denna gång blir det nog inte naturligt.. bebis startar ju aldrig detta??!
  • Vet hur det känns
    Lottis skrev 2017-08-03 09:54:15 följande:

    Varför erbjuds du igångsättning så "tidigt" ? Är det medicinska själ då? Jag trodde inte man blev igångsatt förens 42+0 om allt ser bra ut :)


    Jag lider av svår foglossning och sen början av juli av ischias...fick utskrivet stark smärtlindring och har varit sängliggande sen dess.. hemskt smärta! Men eftersom allt är bra med bebis och jag har ett snitt (första barnet) så är man förstiktig med igångsättning.. så man får istället komma på bedömning och när man är tillräckligt öppen så startas man. Jag var på bedömning 14/7, 19/7, 26/7 och sista tiden så fick jag tid för igångsättning den 28/7 men då kände jag att eftersom jag hade bf 30/7 så kan det lika gärna få komma igång av sig själv så jag avbokade igångsättningen.

    Trodde väll ironiskt nog att bebis skulle göra som sina systrar och komma vid bf.. och nu sitter jag här.. kommer ingen vart.. hemskt ont och kan knappt gå på toa själv.. bf+4 och nu orkar jag inte mer av det här så jag vill gärna ha en igångsättningstid till på söndag eller måndag. Då har bebis verkligen fått chans att komma ut naturligt
  • Vet hur det känns
    Äntligen92 skrev 2017-08-03 10:03:39 följande:

    Hej alla!

    Den 1 augusti kl 03:09 kom våran lilla pojke <3

    3600g och 50cm stor.

    Vi är hemma nu och bara njuter, att man kan älska någon så mycket och att man kan vara så lycklig! <3


    Stort grattis!!!
  • Vet hur det känns

    Äntligen är min bebis född. Igår den 4/8 på bf+5 så startade min förlossning. Slapp min igångsättning som jag hade idag (5/8) Här är min förlossnings berättelse.

    Vaknade vid 06 och hade inga värkar eller dyl. Åt frukost och deppade att ingen bebis skulle komma och att jag skulle få göra igångsättningen som skulle vara nästkommande dag.

    Vid 9:30 börjar jag känna svaga värkar som kommer regelbundet. Hoppades att det var på riktigt men var väldigt osäker.. låg från 9 till 13 och provade bada,Alvedon för att se om det var på riktigt eller låtsas. Vid 15 åker vi in till förlossningen för kontroll och då hade jag ca 6 min imellan värkarna.. som fortfarande var väldigt smärtfri (lätt att andas igenom dom) barnmorskan vi träffade där trodde det var precis i början(latensfasen) så hon pratade om hinsvepning och morgondagens igång sättning.

    Men jag fick ligga med ctg till 15:30 sedan kollade bm hur öppen jag var. Hon sa att hon kunde göra en hinsvepning om jag var lite öppen så kanske jag slapp igångsäggningstiden nästkommande dag.

    Men jag var öppen 4-5 cm. Skrevs in på förlossningen 15:45 och börjar genast med lustgas. Efter några värkar så vill jag ha epudral. Får epudralen runt 16:50 narkosläkaren stack fel några gånger och vi fick göra om det. Men tillslut så funkade det. Smärtan försvann men trycket var kvar. Skönt var det.. låg med ctg efter i 30 min sen gick jag på toa vid 17:20 och börja känna mycket tryck neråt.

    Går tillbaka till rummet och larmar bm för jag vill att hon ska kolla hur öppen jag är. I samma stund så börjar jag låta och står och krystar. Vattnet går samtidigt och jag får fort lägga mig fort på sängen. Bm känner och bebis är på väg ut. Krystar i ca 10 min sen klockan 18:05 kom världens finaste kille ut med navelsträngen runt halsen. 4170 g och 53 lång han bajsade världens lass när han kom upp på magen och ännu en gång innan han vägdes så barnmorskan var säker på att han vägde 4200 när han föddes. Förstår inte vart ungen fick plats!

    Allt gick bra och bebis mådde toppen hela tiden. Nu ligger vi på BB och håller på med denna ammning... Bröstvårtor som blir sneda och fel tag men snart så lär vi oss. Vi får vara kvar till imorgon (48h eftersom jag hade gbs och hann inte få droppet)

  • Vet hur det känns

    Stort grattis till alla som fick barn.. hade 25 missade inlägg här på bara 1 dag.

    Stort lycka tukl..till de andra som snart får era bebisar!! Känns så underbart när bebisen är ute och ligger här brevid. Vilken fantastisk kropp vi kvinnor har!!!

Svar på tråden Bf augusti 2017