Inlägg från: Misscaswell |Visa alla inlägg
  • Misscaswell

    Bf augusti 2017

    Åh grattis Heineken86 och Sthlmsthlm! Så skönt att ni båda fick i stort sett bra upplevelser :)

    Sthlmsthlm, det är så coolt att höra om folk som har riktigt positiva erfarenheter av snitt, tycker jag. Det var en liten bjässe där inne ändå alltså!

    Slemproppen har lossnat här under några dagar och jag har en hel del förvärkar. Det är ganska lugnt ändå, men jag börjar tänka att jag kanske inte behöver oroa mig för igångsättning (bf igår).

    Någon mer som fortfarande inte har fött?

  • Misscaswell
    EpicNurse skrev 2017-08-18 10:38:47 följande:

    Äntligen kom även vår lilla ljuvling!

    Det gick väldigt snabbt och bra! Han föddes 30 minuter efter att vi kom till förlossningen! Hade aldrig vågat drömma om en så smidig och okomplicerad förlossning efter hur den första var (också normal för en förstföderska men med alla vanliga komplikationer så som värksvaghet, långdraget förlopp, grad 2 bristning osv).

    Visst, det gjorde extremt ont och var otroligt intensivt men jag föredrar det framför en 24-timmars förlossning! Inte en skråma på varken mig eller bebis och det tog ca 4 timmar totalt från att värkarna började. Vi är hemma igen och njuter!


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
    Massor av grattis!

    Jag var hos bm precis. Mogen framåtriktad tapp/modermun, typ 1 cm öppen, fixerad bebis. Hon hinnsvepte lite. Nu hoppas jag!
  • Misscaswell
    Nysig skrev 2017-08-21 16:48:48 följande:

    Hej! Jag går bara runt o känner efter, har bf 26e.. Hoppar in här om någon finns kvar!? 


    Hopp in! :) Är det ditt första?

    Jag har haft värkar de senaste två dygnen typ. Ibland en i timmen, ibland en var 7-8 minut. Rejält onda. Teckningsblödning och så. Bebisen är jättesprattlig, så barnmorskorna säger att det bara är att låta det hållas. Det värsta nu är egentligen att det gör så vansinnigt ont i ljumskarna när bebisen sparkar för den ligger så långt ner, så jag kan knappt gå alls så länge hen är vaken. Har ingredienser till igångsättningsgrogg (champagne, ricinolja etc) hemma, så när jag inte står ut längre tänker jag ta till en sån. Bf+5 nu.
  • Misscaswell
    Nysig skrev 2017-08-21 17:42:43 följande:
    Två dygn med värkar och +5!? Då ska jag inte klaga.. Jag är rastlös fem dagar innan BF.. Är inte Ricinolja ett laxermedel!? Sätter det igång det!?
    Jo, och ren ricinolja ska man visst vara försiktig med, för det kan orsaka störtförlossningar. Tarmrörelser triggar sammandragningar. Det här receptet innehåller en liten mängd ricinolja blandat med mandelmjöl (för att mildra den laxerande effekten), champagne (pga dämpar stress tillfälligt) och aprikospuré (för smaken, tror jag). Supereffektivt enligt barnmorskorna som gav mig det, men bör inte tas för tidigt - dumt att dra igång en förlossning innan tappen är mogen och så.
  • Misscaswell
    Nysig skrev 2017-08-21 20:54:55 följande:
    Förstår.. Gissar av samma anledning en ska äta anas då? Det har jag gjort o det enda som hände var dålig mage, pepp.. Tycker jag är halvdålig i magen till o från utan ricinolja så kanske inte kommer våga testa men en vet aldrig! Känns som desperationen kan komma över en. Är så svullen, orörlig och har ont av foglossning; så svårt att få tiden att gå då!
    Grejen med ananas är att det innehåller ett enzym som kan mjuka upp livmoderhalsen om man äter tillräckligt mycket (typ 8 färska ananasar krävs läste jag någonstans...). Åh jag vet, är så himla rastlös men samtidigt så orörlig :( Imorgon ska jag baka, tänkte jag.
  • Misscaswell

    Har varit på mvc nu. Ringde i morse och bönade och bad om en extra undersökning för att få veta om det händer NÅGONTING. 2,5 cm öppen, mjuk tapp, fixerad bebis, så har alltså öppnat mig 1,5 cm sedan i fredags. Hon hinnsvepte lite, så hoppas det har effekt. Är så FÄRDIG med att vara tung och arg och ha ont.

  • Misscaswell
    Nysig skrev 2017-08-22 15:22:00 följande:
    Förstår det.. Hur länge kan man gå efter att ha börjat öppna sig!? Det är inte att de sätter igång en efter en viss tid!? Kanske en dum fråga men jag är ju rookie på detta..
    Om vattnet går utan att något mer händer sätter de igång en efter ett par dygn tror jag, men annars får man snällt vänta tillstvå veckor efter bf. Förra graviditeten gick jag på samma mvc men hos annan bm, och hon vägrade hinnsvepa, så det verkar vara upp till enskilda barnmorskor här.
  • Misscaswell
    Marona79 skrev 2017-08-22 17:44:42 följande:
    Det känns lite som tortyr men försöker hålla humöret uppe ???? Jag hoppas att det sätter igång igen snart. Jag kommer få gå över 8 dagar innan jag får igångsättning, jag tror och hoppas dock att det sätter igång av sig själv????

    Vad gör ni andra för att hålla humöret uppe?

    Jag sitter mest i en fåtölj och tittar på tv, jag kan inte röra mig så bra så jag får mest hålla mig inomhus.
    Idag bakade jag, försöker ta en promenad ibland. Har en 2-årig son som jag leker med så mycket jag kan, men hans pappa drar största lasset där just nu. Telefontrakasserar folk och gnäller :)
Svar på tråden Bf augusti 2017