Inlägg från: Melisandre |Visa alla inlägg
  • Melisandre

    Skaffa hund för första gången, vilken ras?

    Hej! Jag och min sambo funderar på att skaffa hund, men vi vet inte vilken ras som passar bäst.

    Hans familj har haft hund hela hans liv, det har ju inte min men min farmor har en collie sedan 10 år tillbaka som jag träffat väldigt mycket. Så jag är inte precis "hundvan" och vill då inte ha en väldigt krävande ras som jag kanske inte klarar av. Vill dock inte heller ha en så slö hund som inte har intresse av att jobba alls. Vi har inga barn men har dock två katter som det måste funka med.

    Skulle absolut kunna tänka mig en collie till exempel. Träffade även en gammal kompis mammas samojed som verkade helt underbar men efter att ha läst lite om den verkar den vara en väldigt krävande hund och det lär ju inte vara lämpligt för en första hund.

    Så tipsa gärna på raser som är bra för en första hund!

  • Svar på tråden Skaffa hund för första gången, vilken ras?
  • Melisandre
    gahadas skrev 2017-06-16 22:59:56 följande:

    Hur bor ni? Spelar ju en del roll då många hundar inte bör ledas i koppel runt några kvarter i stan

    Jag hade en flat som första hund. Väldigt trevlig, men behöver motion. Var inget problem då vi har stor trädgård där den kunde vara på egenhand, samt skog där den kunde springa lös under promenader. Men jag hade inte köpt en sån om jag bodde i stan.


    Bor i en småstad i lägenhet så det blir koppel runt kvarter då. Borde kanske nämnt det innan!
  • Melisandre
    Virrepannan skrev 2017-06-16 23:21:19 följande:

    Jag är uppvuxen med en Dvärgschnauzer, det är en ras som jag varmt rekommenderar. Lagom storlek, lättlärd och fäller inte.

    Vad ni bör tänka på, och än mer om ni bor i lägenhet, är att det krävs väldigt mycket engagemang, framförallt de första två åren, då hunden ska skolas in i livet. Alla hundar behöver daglig motion och inte bara runt kvarteret, framförallt en lägenhetshund. Därmed inte sagt att det inte går att ha hund när man bor så :) Hunden är ett trevligt djur, blir ett fint sällskap.


    Ja dom är jättegulliga! Men jag tror jag är lite mer för större hundar :)

    Nej det förstår jag absolut! Långa skogspromenader ser jag fram emot med hund. Finns många bra ställen att gå på här och även ute hos mina föräldrar på landet. Så röra på sig kommer den utan tvekan få göra!
Svar på tråden Skaffa hund för första gången, vilken ras?