Inlägg från: Virrepannan |Visa alla inlägg
  • Virrepannan

    Skaffa hund för första gången, vilken ras?

    Jag är uppvuxen med en Dvärgschnauzer, det är en ras som jag varmt rekommenderar. Lagom storlek, lättlärd och fäller inte.

    Vad ni bör tänka på, och än mer om ni bor i lägenhet, är att det krävs väldigt mycket engagemang, framförallt de första två åren, då hunden ska skolas in i livet. Alla hundar behöver daglig motion och inte bara runt kvarteret, framförallt en lägenhetshund. Därmed inte sagt att det inte går att ha hund när man bor så :) Hunden är ett trevligt djur, blir ett fint sällskap.

  • Virrepannan
    EmberEyes skrev 2017-06-17 06:07:11 följande:

    Eftersom jag har delat liv med retrievers de första 20 åren av mitt liv måste jag nog rekommendera en sådan.

    Om ni är noga med uppfödare och väljer bort jakt-varianter (för mycket motor) och helst utpräglade show-avlade (mycket problem med höfter och armbågar) så är goldisar en perfekt "mellanmjölks-hund".

    För att göra en grov generalisering... De är lätt-tränade, älskar att gå långpromenad, älskar att sitta i soffan och äta popcorn, älskar att jogga i skogen, älskar att ha sovmorgon, älskar barn, älskar vuxna, älskar mat, älskar bada, älskar i princip allt och alla.

    De kräver sin dagliga motion och mentala stimulans (det gör alla hundar), våra hundar har bott i lägenhet i stan och då har vi haft 3 "pink-turer" på 15-20 min och en längre runda på kanske 1-2 timmar per dag som mål (när de var vuxna, inte som valpar!), och kört mental stimulans med mottot 3x5; dvs spendera minst 3 min vid minst 5 tillfällen per dag med hjärn-gymnastik. Kan vara att träna trick, leta godis, regelrätt träning (agillity, lyd, sök, spår) eller annat.

    Men det viktigaste, oavsett vilken hund ni väljer är att hitta en bra uppfödare. Någon som kan och vill stötta er och den kommande valpen, någon som kan hjälpa er hitta den valpen som kommer passa er bäst, och som kanske till och med kan vara så ärlig att säga nej, i denna kullen har ingen valp ett temperament som jag tror skulle funka med era behov/vad ni kan erbjuda, men jag har en parning på gång vars linjer har de egenskaper som matchar er.


    Vilket härligt inlägg :)
Svar på tråden Skaffa hund för första gången, vilken ras?