Varianter på sockerkaka?
Jag skulle vilja ha recept eller förslag på olika varianter av sockerkaka. Vad brukar ni hiva i för att göra sockerkakan lite mer intressant men där grundreceptet är vanlig sockerkaka?
Jag skulle vilja ha recept eller förslag på olika varianter av sockerkaka. Vad brukar ni hiva i för att göra sockerkakan lite mer intressant men där grundreceptet är vanlig sockerkaka?
Tigerkaka kanske kan vara något.
Jag byter ut vätskan mot motsvarande mängd krossad ananas, blir jättegott
Slänger i torkad lavendel och gör en lavendelglasyr som jag häller över :)
Slänger i torkad lavendel och gör en lavendelglasyr som jag häller över :)
Brukar använda detta från Hembakat. Världens bästa sida för goda kakor :)
tidningenhembakat.se/bloggar/fredriks-fika/sockerkaka-med-lavendel-och-vanilj/
Man kan strö över en blandning av finhackad rabarbee, socker, kanel, ingefära innan man gräddar.
Brukar dock ha en matsked lavendel i glasyren också
Trevliga förslag.
Vaniljsockerkaka tycker jag om. När kakan tagits ur ugnen kokar jag ihop
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
i ca 3 min. Delar kakan i en över och en underdel och fördelar det över de två halvorna
Ett annat alternativ är att lägga i vaniljsocker i smeten. Eller kakao. Eller apelsinsaft. Kardemumma är en annan favorit. Eller vanlig sockerkaka som man gör någon frosting till. Eller hackar i äppelbitar. Eller gör banankaka genom att tillsätta mosade bananer. Eller... Egentligen är det bara fantasin som kan sätta stopp
Jag brukar ha i äpplen som jag stekt i smör och kanel med lite socker på. Annars har jag i krossad mörk choklad och kokos. :)
Varvar sockerkakssmeten med gröna äpplen jag stekt i smör, kanel, vaniljstång, farinsocker och en skvätt citron
Eftersom att jag råkar ha äpplen hemma så blir den första sockerkakan en sån. Jag har bara flytande vanilj och undrar om det funkar lika bra som pulver?
Jag är så avancerad att jag byter ut ströbrödet mot kokosflingor (så gör jag numera med nästan alla kakor som ska ha bröad form, på kladdkaka är det verkligen pricken över i).
Och det händer att jag hackar chokladkaka och vänder ned i formen eller, som flera andra ovan, äppelskivor (men jag bara rullar dem i kanel och socker), alternativt har ett varv med kanel/socker i mitten när jag häller i smeten i formen.
Spetskaka är den godaste sockerkakan tycker jag. Jag brukar baka den efter detta receptet: madameedith.se/index.php/2017/10/19/spetskaka/
Jag slänger i Xanté ibland.