Inlägg från: Spektor |Visa alla inlägg
  • Spektor

    Sluta amma

    Hej

    Jag har en tjej på snart nio månader som jag vill sluta amma, dels för att det gör ont och dels för att jag helt enkelt inte orkar mer. Men jag vet inte hur jag ska göra.

    Jag ammar henne till sömns o när hon vaknar på nätterna vilket är minst två gånger per natt. Hon har aldrig tagit flaska, hon tuggar bara på den för det kliar väl i de kommande tänderna(hon har inga än). Hon har endast tagit flaska två ggr(igår kväll o ikväll) när jag ammar först och sen trycker in flaskan när hon börjar blunda.

    När hon vaknar på natten och jag provar att gå med henne i famnen istället så somnar hon aldrig ordentligt utan vaknar när jag lagt ner henne.

    Jag vet inte vad jag ska göra, har inte fått sova ordentligt på nio månader och jag ska börja jobba om ca tre månader. vore riktigt tacksam för tips och råd om detta.

  • Svar på tråden Sluta amma
  • Spektor

    Menar jag o min man så har jag sagt att han får sova för att han ska orka vara med vår andra dotter, så slipper båda vara trötta på dagen.

  • Spektor

    Okej vi får kanske prova detta. Dock har vår barnmorska sagt att vi inte ska ge flaska på natten, men på kvällen går ju bra.

  • Spektor

    Jag vet faktiskt inte, bm som sagt det bara. Hon har sagt det flera ggr så jag bara antog att det inte var bra????

  • Spektor

    Tack för tipsen! Första natten utan amning, hon vaknade två ggr innan klockan slagit tolv men sen sov hon till halv sex, det har hänt så få ggr så man kan räkna med en hand. Hon är väldigt svårsövd så vi gick till nedervåningen för att inte störa de andra i familjen:)

    Pappa tog upp henne de första gångerna som hon vaknade men då hon har en mammaperiod nu(hennes syster var likadan vi den här åldern) så skriker hon bara hos honom, när hon vill ha tröst så är det bara jag som gäller. Snart åker pappa iväg o jobbar ett dygn så vi får se hur nästa natt ter sig:)

Svar på tråden Sluta amma