• Elliot1

    För oss med bim AUGUSTI 2017

    Hej! Är inte jätteaktiv här men går in ibland och läser/skriver lite :) Jag och min kille vill bli gravida med 1:a, har kört oskyddat sedan januari men utan att ha direkt koll på ÄL. Jag har varit väldigt oregelbunden sen jag slutade med minipiller men äntligen fått lite koll på cykeln och har använt mig av en app de senaste cyklerna för att kunna räkna ut ungefärlig ÄL. Vill ej använda tester. Enligt appen har jag ÄL idag och har även haft mkt symptom på det.. Det är även första månaden som min kille också vet att jag är på mina fertila dagar så att säga. Är på semester och har det gott så mkt liggande har det blivit, spännande! BIM 8/8.

    1/8 DrömlivetiHD, 1a försöket till nr 1

    1/8 Jozzan, 2a försöket till nr 2

    2/8 EmmaoFredrik, 1a försöket till nr 3

    2/8 Toookig, 1a försöket till nr 2

    3/8 - knivskrik, 2a försöket till nr 1

    3/8 - zenora, 2a försöket till nr 1

    3/8 Anjav8 2a försöker till nr 1

    3/8 sj89, 1a försöket till nr 2

    4/8 - Estrella81, 3e försöket till nr 3

    4/8 Kivvan, 1a försöket till nr 1

    4/8 Saandie

    4/8 Ungmensäer, 4 försöket till nr 1

    5/8 LifeofBullshit, 6e försöket till nr 1

    5/8 - dameke, 4e försöket till nr 3

    1-5/8 - Emmie79, 3e försöket (efter mf), till nr 1

    6/8 - Alvert, 1a försöket till barn nr 2

    7/8 - Bebisstrumporna, 3e försöket till nr 3

    7/8 - Chimsie, 4:e försöket till nr 2 (2 missfall)

    8/8 - Elliot1!, 1:a "riktiga" försöket till nr 1 (oskyddat sen jan)

    9/8-Mawie, 17e försöket till nr 3

    9/8 - miaomiao, 2a försöket till nr 2

    10/8 Mamanda90, 2a försöket till nr 2

    11/8 - Gabbi194, 2a försöket till nr 1

    12/8 - Tickitarum, 2a försöket till nr 1

    12/8 - soffe, 2a försöket till nr 1

    14/8 - A1610, 2a försöker till nr 2

    14/8 - Annieee, 1:a försöket till nr 1

    14/8 - hha15, 3e försöket till nr 1

    17/8 - Mirs115, 2a försöker till nr 2

    19/7 - oONinniOo, 7:e försöket till nr 2

    GRAVIDA

    NÄSTA MÅNADS STJÄRNOR

  • Elliot1

    Varning för lite längre inlägg..

    Skulle behöva höra lite av era åsikter här, hur mår ni kring ÄL? Både mentalt och psykiskt?

    Har självklart läst mkt om det men tycker det är bättre med erfarenheter :)

    Jag är rätt känslig med hormoner, har endel humörsvängningar när jag ska ha mens och får väldigt ömma bröst och blir svullen i magen innan mens. Under ÄL har jag inte känt så mkt men har heller inte haft riktig koll på när jag haft ÄL pga oregelbundna cykler sen jag slutade med minipiller. Har mest försökt förstå mig på min kropp efter många år med piller. Inte "analyserat" mitt mående så mkt.

    Men denna månad har jag varit ganska säker på att jag haft ÄL någon gång mellan 21/7 och 26/7. Enligt min app var ÄL igår. Har känt mig rätt pigg och inte haft några ömmande bröst etc. Är på semester så haft sex varje dag utom en under dessa dagar. Men igår och idag så hände något, alltså jag har varit så sjukt TRÖTT! Helt utslagen! Igår hade jag även lite smärtor på ena sidan av ländryggen vilket jag inte brukar ha kring ÄL. Idag haft lite spänningar i nedre delen av magen, på båda sidorna.. Och som sagt helt utslagen och lite nedstämd.

    Någon som känner igen sig?

    PS. Skrev in mig i BIM (8/8 ungefär) men har fallit ur..

  • Elliot1
    DrömlivetiHD skrev 2017-07-26 22:38:11 följande:

    Någon trötthet har jag aldrig märkt av vid ÄL men jag har alltid haft lite mensvärk både i magen och ländryggen och även haft ömma bröst. Det är precis som vid mensen fast lite mildare och håller bara i sig i ca ett dygn :) Alla får nog olika symtom :)


    Tack för svar :) Ja jag har ju känt lite så innan med värken men denna gång känns det bara annorlunda liksom. Har rätt mkt värk i skrivande stund.. Brukar du få värk innan, under eller efter själva ägglossningen? :)
  • Elliot1
    mjaomjao skrev 2017-07-26 22:25:36 följande:

    Hm.. Ja, detta är intressant, min vän menar att så mycket kan ske under kvinnans menscykel att alla borde lära sig om detta under en halvårskurs under gymnasiet :P Själv har jag inte heller koll över huvud taget, bara nu när jag för första gången faktiskt försöker bli gravid.. Men efter två månaders inkännande trots jag åtminstone att jag blir mer känslig generellt, kring både äl och bim..


    Tack för svar :) Det är ju absolut intressant och precis som du skriver - väldigt individuellt. Allt kändes bara så himla annorlunda denna gång. Har i skrivande stund rätt mkt spänningar i nedre magen och lite i ryggen. Kan jag ha ÄL nu (imorgon) kanske? Man kan ju inte lite helt på en app liksom ;)
  • Elliot1
    DrömlivetiHD skrev 2017-07-26 23:35:29 följande:

    Lite innan men mest under brukar jag få. Sen går det över direkt :)


    Okej! Sorry nu för detaljerad information men gick på toa för en stund sen och skulle kvällskissa och hade rejält med ÄL-flytningar.. Killen blev lagom förvånad när jag flög på honom ikväll igen haha :) Har kört oskyddat i 7 månader så nu hoppas jag verkligen vi lyckats pricka rätt..
  • Elliot1
    Bebisstrumporna skrev 2017-07-27 07:41:50 följande:

    Jag mår som bäst vid tiden för ÄL både mentalt och fysiskt. Men precis innan kan jag få ledvärk och lite ryggvärk. Inte så farligt men så jag känner av det i alla fall. Just vid äl-dagen kan jag svullna upp och så gör det ont, jag har mer ont vid ÄL än vad jag har vid mens. Ibland är det som att nån nyper hårt i nedre magen. Men annars ingenting :) 


    Tack! :) Jag tror aldrig man kommer förstå helt hur kroppen funkar! Tror dock jag hade ÄL senare än vad jag trodde, kanske därför jag kände mig så konstig.. Var inställd på att den ÄL-perioden var över men det var den nog inte :)
  • Elliot1
    mjaomjao skrev 2017-07-30 07:11:49 följande:

    Hej alla.

    Nu börjar besattheten åter ingen komma krypande.. Bim 9 aug. Just det, status på mig är 33 år gammal, första kiddet är precis 15 månader. Vill ha fyra så därav hetsen.. Man är ju inte 20 längre. Kul att se att det är så många olika åldrar här inne! Många liknande situationer tycker jag det verkar som också..

    Första gången på FM, har alltid lett lite överseende åt detta forum, tänkt att det bara är inskränkta lantisar (inget ont om dessa i sig, är själv från en liten håla ursprungligen) men konstaterar att det är riktigt blandat och en hel del påläst folk dessutom.

    Vore förresten kul med lite inlägg som beskriver folks vardagsliv..

    Nån som varit med om blinkande gubbe fem dagar i rad förresten? Känns såklart segt att inte få max fertilitet.. Men, kan ju som sagt vara att hormonerna inte räcker till..


    Åh håller verkligen med dig.. Brukar inte vara så hetsig med tester och sånt och har aldrig tagit ett gravtest (mensen har kommit) men just denna månad kan jag knappt tänka på annat.. Samma sak med sambon, han pratar om det hela tiden. Han drömde i natt att jag var gravid. Enligt min app hade jag ÄL den 25:e men är lite osäker pga oregelbunden cykel.. Men hade sex varje dag under semestern så oavsett när jag hade ÄL så kan vi knappast ha missat den.. Åh, vill testa nu!! BIM 8/8, en evighet tills dess.. Vi är båda 28 och har inga barn sen tidigare. Jag jobbar som Personlig Tränare och killen som barchef. Bor i Stockholm. Är väldigt mycket ute i naturen med vår hund då sambon är uppvuxen i en liten Småländsk by och vi båda uppskattar naturen.

    Har inte heller hängt så mycket här men ganska gött att få skriva av sig ibland :) Även om man inte alltid är så aktiv på denna sidan!

    Gällande dina ältester så ingen aning, kör inte med sådana :)
  • Elliot1

    Hej tjejer!

    Är det någon här som har några tips mot PMS? Jag har ätit minipiller i så många år att jag är helt ovan vid allt som händer i kroppen.. Har nu varit utan Cerazette sen januari.

    När jag närmar mig mens så blir jag så sjukt "trött" på min sambo. Jag stör mig typ på allt han säger och gör, vill inte ha någon närhet alls och vill knappt ha honom i samma rum. Det kan komma över en natt eller knappt det, från en timme till en annan! Stackarn förstår ju inte vad som är fel och när han blir irriterad över att jag är irriterad så blir jag ÄNNU mer irriterad!

    Det går från att jag är extremt kärlekstörstande och bara vill ha honom hela tiden kring ÄL till att bara vilja ha avstånd från honom.

    Vet ju att det är hormonellt osv.. Men vad ska jag göra?! :/

    BIM runt den 8/8 ungefär..

  • Elliot1
    Vick skrev 2017-08-03 08:33:14 följande:

    Behöver er hjälp!

    Har haft lite illamående på kvällarna senaste dagarna, samt lite andra småsummorna typ känsligare för dofter. Men idag vaknade jag med kraftigare illamående och ont i magen. Var på toa men det håller i sig. Har fått metallsmak i munnen - inte hela tiden, men då och då i omgångar. Trodde nästan jag råkat svälja näsblod och det var därifrån, men så är inte fallet...

    Jag är på ÄL +9 och BIM -5. Borde jag testa mig redan nu (illamåendet är ju lättare att härda ut om man vet orsaken). Eller är det bara att vänta till BIM? Vill inte testa för tidigt i "onödan", men efter den här morgonen så blir jag rejält nyfiken!!


    Jag brukar tänka såhär att hur mycket man än känner eller inbillar sig så kan man inte veta helt säkert förrän det är dags för mensen.. Skulle du få ett negativt resultat nu så behöver du ändå göra om testet.. Så helt enkelt slöseri med pengar, tid och förhoppning i min värld :) Bättre att vänta! Dagarna går fortare än man tror.
Svar på tråden För oss med bim AUGUSTI 2017