Inlägg från: Anonym (Soc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soc)

    Nekad som familjehem

    Att bli familjehem innebär en stor påfrestning. Vi vill till exempel helst inte använda familjer där någon varit utbränd eftersom vi vet att en placering kan utlösa reaktioner.

  • Anonym (Soc)
    Nilsotto skrev 2017-07-11 21:06:03 följande:

    Vill helst inte.. här är dessa tillstånd det enda dom hade att anmärka på.. så tydligen bärande och avgörande för hela utredningen.. och just utbränd har inte varit på tal :p och som sagt om detta är så pass avgörande, behövs de ju inte nån hel och fulländad utredning? Då räcker de ju att fråga om man äter medicin mot något och isåfall ska ju de redan då kunna vara tillräckligt själ till att inte ens behöva utreda grundligt?


    Jag förtydligar. När vi väljer bland familjehem som redan är utredda tar vi helst inte sådana som till exempel varit utbrända trots att de kan vara godkända av någon annan kommun. Har du läst familjehemsutredningen? Där står det nämligen en väldigt tydlig sammanvägning av alla delar. Det är stor brist på familjehem så det är sällan man avfärdar någon utan att utreda om det inte är något uppenbart som är totalt olämpligt direkt. Här låter det inte som att man ser några risker eller problem kring att det finns medicinberoende och en allvarlig kronisk sjukdom. Det låter som en stor varningsklocka för mig.
  • Anonym (Soc)
    Anonym (varning för soc) skrev 2017-07-12 10:33:40 följande:

    I så fall låter det rent ut sagt som om soc saknar grundläggande kunskaper. Kunskaper som kan behövas för att kunna utreda på ett vettigt sätt.

    Som flera här har skrivit, behov av att ta en medicin som jämnar ut en bristsjukdom gör inte en person till ett galet, labilt psykfall som är en fara för sin omgivning. Definitivt inte.

    Det finns inte mer varningsklockor för det än andra tillskott.

    Om det är så här dåligt som soc utreder så börjar jag förstå varför det så ofta blir fel när barn omplaceras. Att många andra här i tråden som inte kommer i kontakt med vården kanske inte vet hur dessa mediciner fungerar och blir lite skraja över det, är naturligtvis beklagligt om än förlåtligt, eftersom det inte ingår i deras yrkesroll att veta.

    Men det ingår i DIN yrkesroll att veta, och du verkar inte kapabel att kunna ta beslut kring fosterhem.


    Galet labilt psykfall? Förlåt mig men vad yrar du om egentligen? Det har jag aldrig påstått att de skulle vara och jag vågar lova att familjehemssekreterarna inte heller har gjort det. Att inte kunna reflektera kring att psykisk och fysisk ohälsa kan påverka ens förmåga att vara familjehem är en stor riskfaktor. Jag har som sagt var inte läst utredningen så jag vet inte vilken bedömning som gjorts men jag kan bara konstatera att med den lilla information vi fått av ts låter det inte orimligt.

    Och du menar väl inte på fullt allvar att du tycker att det inte är en skillnad på någon som äter järntabletter och någon som haft en så pss allvarlig depression att man behövt medicinering?
Svar på tråden Nekad som familjehem