• soofa

    Vi som börjar med IVF hösten 2017

    Hej! Jag hoppar in här! Vi har precis påbörjat vårt första försök, tar fjärde Gonal F-sprutan i kväll och första ultraljud på måndag.

  • soofa

    Som jag förstår det blir det det korta protokollet om man har regelbunden ägglossning och mens vilket jag har. Vi var på vårt första möte precis innan sommaren och fick vänta till min mens nu i augusti på grund av semester och så. Men när mensen väl kommer så börjar man med sprutor på cd 2 eller 3 så får du mensen där i samband med att du ska dit så in det bli så att du måste vänta till nästa månad..


    Tiinuli skrev 2017-08-19 11:03:45 följande:

    Välkommen :)

    Vet du hur eller vad avgörs om man gör långa eller korta protokollet? För vist blir det uppstart från mens på det korta?

    Vi ska ha första mötet 11.9 och ska ha min mens då också så undrar om det kan startas då direkt eller måste vänta en månad.


  • soofa

    Tack! Ja, det är vi ju verkligen! Jag ska på det andra ultraljudet nästa torsdag och efter det får jag antagligen veta när vi ska åka till Göteborg för uttag. I dag känns det som mensvärk, antar att det kan vara någon form av biverkan från sprutan..


    Titikaka skrev 2017-08-19 17:14:36 följande:

    Hej, välkommen. Vi har ganska lika i tiden. Idag tar jag andra sprutan och har ultraljud på onsdag :)Jag förstår, hoppas det går bättre nästa gång för dig. Är det sista chansen? Har ni andra barn?


  • soofa

    Hej! Okej, är det första försöket för er med? Hur många ul har du varit på? Vilken dos har du haft/ska du ha? Jag har 125 till och med i morgon, sen får jag vidare instruktioner efter ultraljudet på måndag. I morgon och måndag ska jag även lägga till Olgarutan(?)


    frikenfröken skrev 2017-08-19 21:50:36 följande:

    O

    Hej! Tar också och hoppar in här. Jag kör också gonal-f. Vad tar du för dos? Snart UL för dig då? :) jag är på sprutdag 13 idag och imorgon blir de UL för mig för att se om de hänt något med mina ägg. Har inte höga förväntningar, jag har inte svarat så bra på mina doser jag kört nu så är höjd rejält från vad jag startade med.


  • soofa
    Nube skrev 2017-08-20 00:29:19 följande:

    -Väntrummet 

    - Sprayar 

    *Nube, synarela sedan 17/2, andra försöket

    - Sprutar 

    *Titikaka, dag 2 Gonal-f, första försöket 

    *Anki7, dag 3 med Menopur, första försöket

    * soofa, Gonal F, första försöket

    - Väntar på ÄP/ET/FET 

    * Mjbo, väntar på fet nr 2 om ca 1,5vecka. i ostimulerad cykel. 

    - Ruvar

    * ijo (2:a återföringen) TD 1/9

    * becccss (1:a återföringen) TD 5/9

    - Gravid


  • soofa

    Okej, lycka till i dag!


    frikenfröken skrev 2017-08-20 08:54:14 följande:

    Det är vårat första försök :) jag ska på UL idag så de är mitt 3 UL på 8 dagar, mina ägg har inte växt till sig som de velat. Så nu kör jag 225 i mina sprutor för att de ska hända något. Jag har PCOS och läkaren sa att de var svårt att ge rätt dos eftersom de inte händer något när jag ökade dosen lite så vi var tvungna att chocka allt där nere :p jag är ju på sprutdag 13 idag så jag hoppas verkligen att de hänt något nu :p lycka till på ert UL på måndag!! Hoppas dina ägg växt till sig fint :)


  • soofa

    Tråkigt! :( Men jag har hört att första omgången är lite av en chansning, innan de vet hur kroppen svarar. Men, räknas det ändå som ett försök?

    Uppdaterar här efter ultraljudet i morgon!


    frikenfröken skrev 2017-08-20 13:19:48 följande:

    Tack men tyvärr gick de inte så bra för oss. Eftersom vi kör korta protokollet så vill de hålla de kort och eftersom jag är inne på sprutdag 13 och dålig med storlek på alla mina ägg valde vi att avbryta behandlingen. Sjukt tråkigt men helt klart de bästa att göra för mig.

    Jag hoppas verkligen att de går så mycket bättre för dig imorgon på ditt UL!!


  • soofa

    Vi kör i Göteborg, på Fertilitetscentrum där. Ni då? Tog Olgalutran nu i kväll, kändes betydligt mer än Gonal F-sprutan. :( När ska du på ul?


    Titikaka skrev 2017-08-20 12:31:42 följande:

    Var kör ni IVF? Jag har lika läkemedel och dos :) jag ska ta 150 5 dagar samt orgalutran på 5e. Sen UL och dos korrigering. Hoppas det går bra för er imorgon :)


  • soofa

    Ja, det är det korta protokollet. Var i processen är du? :)


    Maria_87@ skrev 2017-08-20 12:50:10 följande:

    Åh spännande, är de korta protokollet

    ?


  • soofa

    Åh, perfekt att ha det på vägen till jobbet. Vi bor inte i Göteborg utan har ca tre timmar med bil dit så för oss blir er en himla process de gånger vi ska dit. Ultraljuden gör jag dock här, så behöver inte åka till Göteborg för det. Ja, kände av sticket med Olgalutran även efteråt vilket jag inte har gjort med Gonal F men det hjälpte att lägga mig ner en stund.

    Mitt ul gick bra, ett tjugotal äggblåsor och några av dem lite större så jag fortsätter med oförändrad dos till på torsdag då nästa ultraljud väntar. :) Håller tummarna för dig på onsdag!


    Titikaka skrev 2017-08-20 22:51:09 följande:

    Vi också kör i Göteborg, fast i Nordic IVF. Ligger på väg till jobbet, så funkar asbra. Fyyy med Olgalutran :( jag ser inte fram emot det. Kändes så mycket svårare att trycka när gick genomgången i kliniken förut. Gjorde det ont efter? Gjorde du nåt att lugna smärtan?

    Ska till UL på onsdag.

    Håller tummarna för dig :)

    Jag tror jag blev ganska känslig och undrar om det är biverkning eller bara min hjärna som skapar effekten :D


Svar på tråden Vi som börjar med IVF hösten 2017