• Anonym (Lära)

    Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism

    Det tar tid skrev 2017-07-24 14:45:14 följande:

    Vad skulle ni ha gjort?


    Jag skulle lära mig av misstaget, aldrig göra om det och gå vidare med livet.

    Cool
  • Anonym (Lära)
    Anonym (Fyfan) skrev 2017-07-24 16:59:48 följande:
    Jag hånade ingen.

    Absolut, eftersom det inte är ovanligt att försvara rasism här på fl.

    Det var precis det hon gjorde, hon utgick från att hon är dumnaiv och att hennes vänner nog hade rätt eftersom att en person med muslimskt namn lurade henne.

    Det är inget bra beteende, för hon dömde ändå personen för att denne är POC. Inte ok.
    Fast det är inte en korkad slutsats.

    Dels är muslimer/icke-svenskar mer kriminella än svenskar. Dessutom finns en acceptansbias som gör att de blir fler i sådana här sammanhang.

    Det finns många lurendrejare med invandrarbakgrund på Blocket och liknande sajter som kommer undan med det just på grund av att de är invandrare. Folk är rädda för att bli anklagade för att vara rasister av typer som du och drar sig därför för att uppmärksamma eller anmäla dem. Hade offren blivit lurade av en svensk hade de agerat annorlunda.

    Det gör alltså att andelen lurendrejare med invandrarbakgrund på ex.vis Blocket blir FLER än de annars skulle vara och invandrare framstår i ÄNNU sämre dager, tack vare dig och andra som rycker ut för att försvara dem. Du hade ju aldrig gjort likadant om brottslingen var svensk. Då hade du stöttat TS och uppmanat henne att anmäla istället för att hacka på henne och sparka på ett brottsoffer som redan råkat illa ut.

    Det är likadant med våldtäktsapologeter, vilket jag lite fördomsfullt antar att du också är eftersom det brukar ingå i samma ideologiska sörja. Man rycker ut och försvarar våldtäktsmännen i en iver att bekämpa rasism och andra saker man inbillar sig är fel i samhället. Och det gör att fler kvinnor blir våldtagna, eftersom våldtäktsmännen får en friare lejd att härja fritt.
  • Anonym (Lära)
    Anonym (Fyfan) skrev 2017-07-24 18:16:22 följande:
    Helt fantastiskt hur du kan ordbajsa så mycket, en text med 0 vettiga saker.

    Hade ts låtit bli att nämna etnicitet/religion, oavsett om det varit en svensk eller inte, så hade jag skrivit annorlunda ja.

    Att man är ett offer gör det inte mer okej att sparka på andra offer.
    Fast i det här fallet i den här tråden var etnicitet/religion centralt för TS poäng. Hade hon utelämnat det så hade ingen fattat vad det hela handlade om. Då hade hon lika gärna kunnat låta bli att skapa en tråd, vilket du troligen hade önskat eftersom tråden känns obekväm för dig.

    Så du menar att den muslim/invandrare/whatever som lurade TS OCKSÅ är ett offer och därför kan denne begå brott som han eller hon vill? Precis min poäng alltså. Du är en apologet för kriminella och bidrar därmed till att de kan fortsätta med sin verksamhet.

    Det är alltid lika underhållande med folk på Familjeliv som understryker den poäng man för fram, fast själva inte inser att de gör det.
Svar på tråden Grundlurad på Tradera - dilemmat med privatpersoner och rasism