Snabbt! Ok med rå äggula som gravid?
Jag är så sugen
Jag är så sugen
Ja. det är ok. Det är salmonella man oroar sig för i råa ägg. Men i Sverige finns knappt salmonella och ägg kontrolleras här. Så ät på!!
Ja, det är okej. Så här säger Livsmedelsverket:
Livsmedelsverket avråder inte från att äta råa ägg, eftersom svenska ägg (och finska och norska) är helt säkra. Det finns ingen risk med salmonella. Däremot bör råa eller löskokta ägg undvikas i andra länder. Det är dock rekommendationer som gäller alla och inte bara gravida.
Ovanstånde har redan svarat på din fråga... men med tanke på fågelviruset finns en "parentes" i SLV:s hemsida
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx
Kopierar den hit:
"Kan fågelinfluensa spridas via mat?
Det finns fortfarande inga belägg för att människor har smittas genom att äta smittad mat.
Om du trots detta känner oro: I kött som stekts eller kokats så att ingen del av köttet är rött eller rosa samt i hårdkokta ägg finns inga levande virus. Virus dör nämligen vid 70 grader C."
Babe
Harlots House.HUR äter du RÅ äggula?? Bara slukar? fattar inte?
kan göra äggtoddy nu till påsk eller i viss mat serverar man en rått ägg...
åhh äggtoddy, nu blev jag suuugen! Nu ska jag göra det.
Pasta Carbonara! Mums!
Hemmalagad bearnaise! Det är jag en mästare på
Hur kan man längta efter rå äggula? Uäck...
Hur kan man längta efter rå äggula? Uäck...
För att det är gott såklart
Hur gör man äggtoddy? Lät verkligen gott! Kram på er!
ett eller två ägg....en massa strösocker, sedan vispar man av bara sjutton med en tesked i glaset (fusk med elvisp), den som först kan få skeden att stå rakt upp i glaset är bäst på att göra äggtoddy (har vunnit)... Sedan kan man förstöra hela fluffet (smakar som sockerkakssmet), med att hälla i valfri alkohol (då faller hela fluffet ihop), men smaken blir ju "annorlunda"!
Eller hemgjord glass med äggulor i är inte heller fel...