• Occam

    Vaniljsocker istället för vaniljstång?

    Aniiee skrev 2017-07-28 15:49:00 följande:

    Har du vaniljsocker med äkta vanilj i så kan du minska vanliga sokret med en matsked och ta 2 msk vaniljsocker. Annars (kanske till nästa gång) köp vaniljpulver om du inte hittar vaniljstång. Det står vanligtvis bland bak-grejerna (jääääääääätedyrt burbon-pulver, runt 60 spänn vanligtvis) eller bland kryddorna (urtekrams för en tjuga, dessutom mer pulver....)


    Vaniljpulver är mald hel vaniljstång, otroligt praktiskt om man inte orkar skrapa ut kärnorna/koka ur stången. Blir inte riktigt lika bra som det traditionella sättet men näst intill. Vabiljpulver är dock mycket trevligare än vaniljstocker och (hu!) vanillin, och perfekt i sammanhang där kokning inte förekommer, exempelvis i vispad grädde.
Svar på tråden Vaniljsocker istället för vaniljstång?