Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Vaniljsocker istället för vaniljstång?

    Har du vaniljsocker med äkta vanilj i så kan du minska vanliga sokret med en matsked och ta 2 msk vaniljsocker. Annars (kanske till nästa gång) köp vaniljpulver om du inte hittar vaniljstång. Det står vanligtvis bland bak-grejerna (jääääääääätedyrt burbon-pulver, runt 60 spänn vanligtvis) eller bland kryddorna (urtekrams för en tjuga, dessutom mer pulver....)


    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
  • Aniiee
    Occam skrev 2017-07-28 16:01:38 följande:
    Vaniljpulver är mald hel vaniljstång, otroligt praktiskt om man inte orkar skrapa ut kärnorna/koka ur stången. Blir inte riktigt lika bra som det traditionella sättet men näst intill. Vabiljpulver är dock mycket trevligare än vaniljstocker och (hu!) vanillin, och perfekt i sammanhang där kokning inte förekommer, exempelvis i vispad grädde.
    Agreed
    Litter your world with your gems of thoughts and deeds
Svar på tråden Vaniljsocker istället för vaniljstång?