• moaguuun

    Äta mat som stått framme över natten?

    Jag glömde lägga in maten i kylen igår, det var en zucchinigratäng (dvs,zucchini, ris,grädde, creme fraiche, ost, vatten,buljong) Går den att äta ändå tro? Känns lite jobbigt att slänga då den är typ en veckas mat för mig. 

  • Svar på tråden Äta mat som stått framme över natten?
  • limoncellos

    Det går att äta. Ingen fara.

  • Trippelmamma76

    Det hade jag aldrig gjort. Särskilt inte med grädde osv... Det hinner bli en rätt rejäl bakterietillväxt över natten.

  • Nandez
    Trippelmamma76 skrev 2017-07-30 10:34:45 följande:
    Det hade jag aldrig gjort. Särskilt inte med grädde osv... Det hinner bli en rätt rejäl bakterietillväxt över natten.
    Inte jag heller så här i rötmånadstider.
  • monstermagnet1

    Jag skulle ha ätit den, den är både tillagad samt vegetarisk.

    Färsk kyckling däremot, eller rå köttfärs är riskprodukter i rumstemperatur

  • snedtak

    Använd smak- och luktsinnet. Alla andra årstider hade jag nog sagt att det är OK, men just i rötmånaden skulle jag vara mer tveksam och noga lukta och smaka. Däremot kanske det är värt att frysa in ett par portioner av maten om du har tänkt att spara den i en hel vecka?

    Till er som tycker det är en risk pga grädde: ni vet att man kan förvara smör i rumstemperatur va? Färsk grädde håller sig normalt i ett par dygn i rumstemperatur. En natt med tillagad grädde bör inte vara några problem.

Svar på tråden Äta mat som stått framme över natten?