• Jennie1987

    Ivf rmc linköping hösten 2017

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här om det är okej.

    Vi har inte kommit lika långt i processen som ni, men räknar med att min gym ska skicka remissen nu i augusti när dom öppnar efter semestern, 14 augusti. Det är sagt så iaf?

    Skulle va jättekul att få följa er på resan, är så mycket man funderar på inför detta, men tror att mycket klarnar när man fått komma på infosamtal?

    Hur länge fick ni vänta efter att remissen gått iväg? Var det väldigt lång kö?

    Jag har pco, så dom säger att ivf är "rätt väg att gå", så jag hoppas det.

    Massvis med lycka till till er! ????

  • Jennie1987
    waldesten16 skrev 2017-08-03 18:21:39 följande:

    Vår remiss kom fram den 6 mars och vi hade vårt första samtal i slutet på maj. Hade jag inte ringt och stött på hade det dröjt längre innan vi fick komma. Påpekade flera gånger om vårdgarantin och tillslut funkade det.

    Eftersom de hade semesterstängt och vart jag befann mig i min cykel bestämdes det att jag skulle börja med sprutorna med mensen i juli.

    I morgon är det dags för äggplock. Jag har inte så ont mest öm och illamående. Tråkigt för er hanna8911 hoppas att det visar fler på vul i morgon. Just nu känner jag mig mest ledsen och besviken. Tycker inte de har förklarat tillräckligt bra vad som händer nu när det inte blir någon ET utan att allt går till frysen. Livrädd att det inte finns några ägg i morgon eller att de kommer överleva frysen. Eftersom jag inte gick ta overielle så är jag orolig att blåsorna inte blivit tillräckligt stora och det påverkar resultatet och ett försök försvinner på detta.

    Mycket tankar just nu. Vågar inte hoppas på för mycket, bröt ihop i onsdags när de berättade att det inte blir någon ET. Varken läkaren eller ssk kunde trösta mig. Tror jag kommer bli ledsen i morgon med. Det är så mycket känslor efter alla år av försök och misslyckanden.

    Skulle vara väldigt skönt om vi kunde följas åt och jämföra upplevelser med varandra ????


    Usch jag förstår att det måste pendla väldigt i känslorna att gå igenom detta!

    Jag hoppas att äggplocket går bra imorgon och att äggen är starka och fina och klarar nedfrysning jättebra! Du ska se att nåt av alla dina ägg är perfekta! Det bestämmer vi nu tycker jag!

    Varför är det så att du måste vänta två månader på återförande?

    Okej, tack för svar om väntetid! Då får man hålla koll så inte tiden drar iväg sen och kanske ringa och ligga på lite. Är vårdgarantin 3 månader?

    Håller tummarna stenhårt för dig imorgon! Heja äggen!!!
  • Jennie1987
    hanna8911 skrev 2017-08-03 12:44:09 följande:

    Hej!

    Jag och min man ska också göra ivf på RMC Linköping nu! Har tagit menopur i 9 dagar och var på vul igår, tyvärr var det tvärtom för mig, endast en blåsa på 19 mm men resten var bara på 6 mm. Antagligen blir det inget äggplock denna månad om de inte har växt på sig tills imorgon då jag ska dit igen för vul. De höjde dosen så vi får hoppas de vuxit något! Vad tråkigt för dig...jag var mer beredd på att det skulle bli samma för mig då jag har pco och höga äggresever så läkaren sa att vi börjar försiktigt så jag inte skulle bli överstimulerad. Hur känns det för dig idag? Svullen?


    Hoppas BIL visar på att fler ägg vuxit på sig imorgon! Det kan ju ändå gå fort, eller det har gjort det för mig när jag ätit pergotime och kan tänka mig att den spruta (?) du tar nu är starkare och effektivare. Håller tummarna!!
  • Jennie1987
    Johannapanna84 skrev 2017-08-05 00:59:49 följande:

    Hoppar in här. 33 år med PCO. Har varit och spolat äggledarna idag. Stopp på höger sida och fint flöde på vänster. Började diskutera ivf och vi har pratat här hemma och bestämt oss för att gå vidare med ivf. Gyn skickar remiss denna vecka. Hur lång väntetid kan man räkna med? Ni med PCO har ni ätit något ÄL stimulerande? Jag har ätit letrozole och vet inte om jag ska fortsätta med det eller inte i väntan....


    Jag har pcos och har testat både pergotime och letrozol. Pergotime åt jag i flera år, då jag var för överviktig för att få göra ivf så var det bara pergotime, Letrozol, ovitrelle och insemination jag kunde testa. Jag har aldrig blivit gravid.

    Jag väntar nu på att det ska bli den 14 augusti då min gyn öppnar igen efter semestern och då joppas och tror jag att remissen till ivf ska gå iväg. Vi pratade om det innan sommaren, att om vi inte lyckats själva så skickar han remiss. Väntan känns såå lång!

    Hade jag varit du hade jag fortsatt med ägglossningsstimulering, det kan ju knappast skada och borde ju öka chansen tycker jag.

    Jag har dom senaste månaderna fått regelbunden mens (och ägglossning) av mig själv, men det har inte tagit sig än.
  • Jennie1987

    Nu är bollen äntligen i lite rullning för min del!

    Mina prover visade att jag inte hade något skydd mot röda hund,

    så imorgon ska jag vaccineras mot det.

    Och min man ska lämna prover på fredag och jag ska lämna mina prover

    typ dag 2-4 i menscykeln. Efter det är remissen klar att skicka!

    Jag Hoppas att min mens dyker upp nu när som helst, så man slipper vänta på den.

    Håller mina tummar så hårt för er att ni snart är igång igen och att ni får ert efterlängtade barn!

  • Jennie1987

    Hej på er tjejer!

    Hoppas att ni håller modet uppe och orkar fortsätta kämpa trots jobbiga motgångar.

    Men låt det också få ta tid att komma upp till ytan igen, vet själv efter alla misslyckade (inte ivf) försök hur nedtryckt man kan känna sig.

    Förhoppningsvis kommer det vara värt det, när vi väl sitter där med våra barn.

    Jag undrar hur det var för er, när ni tagit alla era prover osv. Var ni tvugna att vänta på svaret på proverna eller skickades remissen bara efter att ni lämnat alla prover.

    Tycker tiden bara går. Ska lämna mina sista prov på fredag, och ska givetvis fråga dom då hur det funkar. Men tänkte hur det varit för er?

    Jag pluggar just nu och har berättat för min lärare om ivf planerna. Kände att jag ville att hon skulle veta om det, för kommer ju missa en del dagar.

    Men hade nog varit svårare om jag jobbat på mitt jobb.

    Ta hand om er!

  • Jennie1987
    hanna8911 skrev 2017-08-23 11:25:33 följande:

    Nu har jag varit i kontakt med lkpg igen! Blir det långa protokollet denna gång så börjar med nässpray den 8:e sept! Lite segt med det långa men förhoppningsvis blir det några ägg denna gång! Det jobbiga känns som att spray då man måste spraya exakt var 8:e timme, jobbar inom vården så är ju oregelbundna tider med...men det löser sig!


    Åh hoppas verkligen att det är det som krävs för att det ska lyckad för er!

    Förstår att det kan va jobbigt att ta nässpray var 8:e timme, men hoppas du hittar ett sätt som funkar.

    Jag bor också i Jönköping , eller ja, i Huskvarna.

    På fredag ska vi lämna våra infektionsprov... Sen antar jag att vi måste vänta på svar på dom innan remissen skickas, men sen är vi kanske på banan ialla fall, och väntetiden till Linköping kan börja.

    Har pratat med dom där och dom sa att dom håller vårdgarantin så kanske hinner vi få komma på ett första besök i år....
  • Jennie1987
    waldesten16 skrev 2017-08-25 08:05:02 följande:

    Det som tog extra tid för oss var att den läkaren på Ryhov i Jönköping som är tvungen att godkänna remissen och skicka den vidare, tog lång tid på sig innan han skickade den vidare till Linköping. Så där blev det ett extra stopp, vet att jag ringde tre gånger till kvinnokliniken och låg på. En bekant råkade ut för samma sak. Så mitt råd är att ligga på lite extra, både på kvinnokliniken i Jönköping och sedan för att få en tid till RMC. Så kanske det går lite fortare för er :)

    Om ni har möjlighet så säg till dem att ni kan ta en återbudstid.


    Vad trist med extra väntan!

    Jag går inte på kvinnokliniken, så jag hoppas jag slipper sånt. Min remiss kommer att skickas av min gynekolog på Mayamottagningen i Jönköping och vi var där idag och lämnade de sista provena, så när dom fått svar på dom så skickas remissen.

    Vi kan absolut ta en återbudstid, vi vill ju komma igång så snart som möjligt nu!

    Jag räknar med att remissen skickas om senast 2 veckor, Så iså fall borde vi få komma på ett första besök i november. Känns så himla härligt!

    Fick veta idag att FSH provet jag tog i måndags var ett "kanonresultat"! Så varje sånt besked gör att jag lyfter lite och att allt går lite lättare. Väntan blir lättare när man får veta att något sett bra ut.

    Håller tummarna för dig!!! Det ska bli vår tur också!
  • Jennie1987
    waldesten16 skrev 2017-08-29 07:10:49 följande:

    Jag går inte heller på kvinnokliniken utan via Gallerian, men tydligen skickas alla remisser för IVF via kvinnokliniken. Maya eller Gallerian kan inte skicka direkt till RMC. Så förklarade de för mig :)

    Härligt med bra resultat på FSH, bra och ha det i ryggen inför IVF. Hoppas det går fort för er att få en tid.


    Men usch va tråkigt att höra att det måste gå via kvinnokliniken! Känns som en rejäl jäkla bromskloss sattes upp precis framför näsan på en nu! Så konstigt att dom inte sagt nåt om det på Maya. Det var liksom bara "När alla provsvar kommit in o om vi inte behöver ta om nåt prov så skickas allt iväg till Linköping och därefter, säger vår erfarenhet, att det går väldigt fort att komma igång".

    Nu känns det som det kan dröja väldigt länge istället... Kanske ska ge upp tron om att nåt kommer hända före jul iaf.

    Tack för att du delade med dig av detta. Jag ska maila till Maya och se vad dom säger.
  • Jennie1987
    hanna8911 skrev 2017-08-29 22:54:17 följande:

    Det är så att det är landstinget som betalar våra ivfförsök och därav måste remissen först gå till dem för ett godkännande och sedanskivkas vidare till lkpg! Men om bara Maya skickar iväg den fort så tar det nog inte lång tid för ryhov att skicka den vidare! Det går att se om du loggar in på 1177.se när ryhov har mottagit din remiss och när de skickar den vidare! För min del var bromsklossen att gallerians läkare var lite seg på att skicka vidare till ryhov! När den väl mottogs så tig det bara en dag sen var den i Linköping! Du kan även ringa Linköping sen och höra när de mottagit remissen så kan man räkna ut när man senast får komma dit (3 månader)!


    Åh tusen tack för att du berättade detta! Låter iofs "logiskt" med tanke på att landstinget betalar, men jag har aldrig tänkt så långt. Tänkte att det liksom är Linköping som "godkänner" allt, visste inte att remissen behövde mellanlanda på Ryhov. Känns lugnare nu efter ditt svar och jättesnällt att du berättade det här om 1177, så bra att man kan ha lite koll där med sen!

    Vad konstig jag känner mig som känner mig såhär "stressad och ivrig". Vi har försökt få barn i ca 9 år, och nu har vi bara månader kvar till ivf (förhoppningsvis), så jag tycker att jag borde kunna det här med is i magen. Detta är ju liksom ingenting jämfört med alla år vi längtat! Men det är precis som att man ser målet där framme och vill bara dit nu nu nu!

    Vet ju inte ens om ivf kommer funka, kan ju bara hoppas. Men känns skönt att få göra något ialla fall!
Svar på tråden Ivf rmc linköping hösten 2017