Inlägg från: Gurkan |Visa alla inlägg
  • Gurkan

    Allmän tråd om matlagning

    Steker du kotletterna i panna är det bara att när kotletterna är klara lufta ur. Koka ur pannan med lite vatten, slå på grädde, någon god fond, salt och svartpeppar. Låt koka iho. Red ev med maizena.

    Enkel och god grundsås.

    Sen kan man alltid smaksätta ytterligare. Krossad grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar och vitpeppar i samma sås blir så gott.

    Egen chanpinjonsås är enkelt med. Har man färska champinjoner stek dem innan du slår på lite vstten för att koka ur pannan. Har du bara konserverade kan man ha i dem tillsammans med grädden.

    Annars finns det gott om kalla såser som är goda med. Creme fraiche som bas blandas med:

    - sweet chilisås och vitlöks samt salt och peppar

    - chilisås, vitlök, sriracha, salt och svartpeppar och någon matsked apelsinläsk. Japp, läsk. Blir en fantastisk kebabsås

    - vitlöks, riven utpressad gurka, salt och peppar

Svar på tråden Allmän tråd om matlagning