Allmän tråd om matlagning
Jag gillar klassiska såser som rödvinssås, bearnaisesås, olika svampsåser m.fl. Jag är även ganska förtjust i kalla såser på gräddfil eller creme fraiche, i synnerhet på sommaren.
Det går inte att göra allt i såsväg på lite steksky från några kotletter eller kycklinglår och ibland blir det helt enkelt inte mycket sky att tala om.
Ibland vill jag att såsen ska smaka på ett visst sätt och inte få smak från det stekta köttets marinad och/eller kryddning.
Men jag tar till mig av de tips och råd jag får här och märker med glädje att tråden direkt uppfyller sitt syfte.
Citygross färdiga kalla bearnaise är god. Tillagas inte alls. Bra att ha hemma.
En utmärkt kall vitlökssås gör man på 1 burk naturell creme fraiche, 2-3msk sweet chilisås och så många vitlöksklyftor man törs. Tar knappt 10 min. Bara svänga ihop.
Annars är Jensens whiskysås god. Värmes med grädde. Snabbt och lätt.
Alternativ 4 är en snabb varm sås på 1msk röd pesto, 2-3dl grädde och lite köttbuljong/fond (och hackade soltorkade tomater om man orkar.)
Sås är liksom all mats mittpunkt. Det är det viktigaste. Det mesta som är halvtråkigt går ju ner med en grym sås till. Jag älskar sås! Lycka till!
