Allmän tråd om matlagning
Jag gjorde en sås på en höft...
Redning på grädde, mjölk och mjöl.
Hackade purjo och hade i.
Salt och citronpeppar.
Torsk i lagom munstbitar och så körde jag även ner några crabfischsticks.
Kokade spagetti till.
Jag gjorde en sås på en höft...
Redning på grädde, mjölk och mjöl.
Hackade purjo och hade i.
Salt och citronpeppar.
Torsk i lagom munstbitar och så körde jag även ner några crabfischsticks.
Kokade spagetti till.
Nu behöver jag er hjälp igen...
Gäster till helgen.
Jag tänkte laga något på följande alternativ:
-Kyckling
-Fläskfilé
-Vildsvinskottletter
Inte nödvändigtvis att köttet bara används rätt upp ovch ner utan även gryta av något slag finns i tankarna.
Serverar vi fläskfilén eller vildsvinskottletterna som de är (marinerade och stekta/grillade) funderar jag även på tillbehör som svampsås och bakad potatis eller potatisgratäng.
Ge mig era tankar och tips om detta i allt, vad jag ska använda, laga, hur, tillbehör, vin till....rubbet.
Hur mycket arbete har du tänkt lägga ned, menar lite om det ska vara enkelt, svårt eller kan det tom vara tidskrävande?
Fläskfilé flamenco är gott, men det är nog bara för det var ett tag sedan.
Dubbla såsen om du gör den, då många gillar ösa den som galningar ;)
Kyckling, varför inte denna www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a53297/kung-pao-chicken-recipe/
Det är lite pill innan man kommer igång med att laga rätten.
Men görs snabbt och precis före man äter, när man har gjort förarbetet, som inte är så himla blodigt.
Men är riktigt riktigt gott.
Jag panerar kycklingen i kryddat mjöl och maizena blandning, så blir de lite knapriga när man äter.
Vildsvin har jag tillagat så sällan, så har inga bra alternativ jag prövat och nog aldrig kotletter.
Tack för hjälpen!
Jag har kokat ben/fötter från vildsvin och tänkte nu göra en gryta på det. Har även buljongen från koket kvar. Men jag vet inte hur jag går vidare, har aldrig gjort en gryta själv från grunden.
Alla tips mottages tacksamt.
Jag har ett paket med 400 g makrillfilé i frysen... någon som har tips på tillagning/rätter?
Idag testar jag en ny grej jag hittade på själv...
Tinade upp en kycklingklubba och kände för att göra något lite annorlunda...
Kryddade det med grillkrydda och curry och la i en form.
Rörde ner chili, två sorters curry och vitlök i cocosmjölk som jag hällde över kycklingen och får nu stå i ugnen 35-40 minuter.
Blir nudlar till det.
Har ingen aning om hur kycklingen blir, det får jag återkomma med...
Idag testar jag en ny grej jag hittade på själv...
Tinade upp en kycklingklubba och kände för att göra något lite annorlunda...
Kryddade det med grillkrydda och curry och la i en form.
Rörde ner chili, två sorters curry och vitlök i cocosmjölk som jag hällde över kycklingen och får nu stå i ugnen 35-40 minuter.
Blir nudlar till det.
Har ingen aning om hur kycklingen blir, det får jag återkomma med...
Jag har tinat upp 4 stillahavsflundrafiléer, men vet inte hur jag ska tillaga dem.
Förslag?