• Anonym (Anony­m)
    Äldre 9 Aug 21:35
    16519 visningar
    41 svar
    +1
    41
    16519

    Gravid, smal och snygg!

    Bluebulb skrev 2017-08-09 21:22:07 följande:

    Jag är i v 36 nu och har bara gått upp 3kg under graviditeten..

    Alla utomstående har massa kommentarer, typ "du vet att du inte ska banta när du är gravid". Jag äter som vanligt, jag dricker mer vätska än innan och jag rör mig knappt. Och jag röker inte. Däremot äter jag inte massa skräp som andra verkar göra, så jag ser inte ut som en jävla sjö-ko.

    Mitt barn är rätt storlek, min mage ligger på kurvan och allt är tipp topp enligt mvc. Men tydligen så ska man som gravid utsättas för bodyshaming för att jag inte vräker i mig en prinsesstårta om dagen

    Är det fler här som fått höra komentarer för att de är smala och borde vara större enligt andra gravida kvinnors expertis?


    Jag tycker alla verkar tycka att det är ok att kommentera kvinnors utseende. Sedan blir det värre när man är gravid. Då kan man säga vad man vill känns det som. Försök inte ta åt dig. För din egen skull. Själv har jag gått upp nära 10 kg i v 20. Ändå äter jag relativt bra. Definitivt inte en tårta per dag. Det verkar bara vara väldigt olika. Så jämför dig inte med andra. Precis som jag inte tänker jämföra min vikt med andra. Så länge inte min bm är orolig tänker jag inte vara det.
  • Anonym (Anony­m)
    Äldre 10 Aug 09:47
    #14
    Bluebulb skrev 2017-08-09 22:38:01 följande:

    Det verkar vara konsensus att man "får" komentera och förolämpa andra kvinnor om de är gravida. Gick på en profylaxkurs med en tjej som väntar tvillingar och har gått upp 27kg, inte skulle jag drömma om att säga till henne att det är något fel på henne och hennes barn. Allas graviditeter är ju olika!


    Ja, det är konstigt det där. Antagligen för att man generellt tycker och säger så mycket om kvinnors kroppar och att det är ok. Nog en del i ojämställdheten som finns i samhäller att kvinnors kroppar ses som egendom på något kostigt sätt. Både kvinnor och män tycker sig kunna säga vad som helst. Mest kvinnor som ger sårande synpunkter och det är synd för egentligen borde man hänga ihop och stötta varandra. Dumt är det i alla fall. Alla kroppar är olika och alla graviditeter är olika. För övrigt anser jag att jag är otroligt snygg som gravid. Inte smal utan rund men så vacker ändå. Det tycker min man också. Så att vara vacker hänger ju inte automatiskt ihop med smalhet. Njut nu av graviditet och låt alla dumma synpunpunkter rinna av dig. :)
Svar på tråden Gravid, smal och snygg!