Inlägg från: karamellflickan |Visa alla inlägg
  • karamellflickan

    Gravid, smal och snygg!

    Jag tycker att det är osmakligt att kommentera andras kroppar öht , men särskilt folk som uttrycker sig så nervärderande som du gör TS. Än mer osmakligt, om än samtidigt komiskt, blir det när vissa av kommentarerna visar hur lite man vet....

    TS, får jag fråga hur mycket du hoppas att du kommer att väga på inskrivningen på förlossningen? Det du väger idag? Ett kilo till? Max två? Vet du att vid förlossningen bär man på ett antal extra kilon, närmare 8-12 kg i snitt (fullgången). Vad de kilona består av?
    - Barnet väger i genomsnitt 3,6 kilo.
    - Moderkakan och dess hinnor väger ca 600 g.
    - Brösten ökar i vikt med kring 0,5 kilo.
    - Blodvolymen ökar och väger drygt 1 kilo mer.
    - Extra vätska och fostervatten väger ca 2,5 kilo.
    - Kroppen bunkrar dessutom upp extra fett på ca 2,5 kilo, som energireserv inför amningen.

    Så +5 kilo till låter ju vettigt för dig, eller vad säger du?

    Sedan så finns det ju de som binder vatten. Eller som av andra orsaker går upp, helt förklarligt utan att de smäller i sig en massa extra (även om det finns dom som också gör det).

    Eller de som inte går upp för att de mår så dåligt under graviditeten. Jag t ex har två barn och vid både graviditeterna hade jag samma startvikt. Den vikten hade jag även när jag skrevs in på förlossningen i vecka 39 respektive 41. Tycker du att jag då är duktigt, jag var ju så fantastisk att jag höll vikten hela tiden, och det utan att banta? Kanske jag till och med är bättre än du på grund av det? Kan tillägga att trots att jag hade samma start vikt som vid både förlossningarna så skiljde det sig med 9 kg några veckor efter graviditeterna. Med första vägde jag 17 kg mindre några veckor efter förlossningen och med andra "bara" 8 kg. Och då hade jag dubbla moderkakor vid andra graviditeten (dvs en tvilling som tillbakabildats). Tycker du att jag var mindre duktig med andra barnet, eller är det bra nog att inte ha gått upp? Och ja, jag var orolig för mina bebisar vid både tillfällena. Hade jag fått bestämma hade jag inte legat still med vikten utan gått upp "som man ska". Nu vet jag inte om det har påverkat mina barn negativt, även om det idag inte finns några tecken på att så skulle vara fallet.

  • karamellflickan
    Anonym (Muppan) skrev 2017-08-10 01:23:21 följande:
    Alltså skärp dig. Ingen poäng i att vara högfärdig. TS frågar om det är fler som fått KRITIK för att de inte går upp i vikt som andra gravida. Det handlar inte om att vara bättre än andra, hon tycker uppenbarligen det är jobbigt att vara mindre än förväntat.
    Så du tycker jag är högfärdig men inte TS som skriver:
    "Däremot äter jag inte massa skräp som andra verkar göra, så jag ser inte ut som en jävla sjö-ko."

    Intressant.
Svar på tråden Gravid, smal och snygg!