• Äldre 12 Aug 15:00
  30726 visningar
  31 svar
  31
  30726

  Hjälp!! Är min kille gay?

  Sånt där ifall han dansar eller huruvida hans klädsmak är bra kan du släppa. Har känt väldigt många killar som gillar killar som är precis lika tråkigt klädda och klumpiga som vilken heterosnubbe som helst. Och straighta killar med feminina drag, men ändå är bara intresserade av tjejer.

  Även g-punktsstimulans säger inget om sexuell läggning. Alla killar har en prostata, liksom. 

  Däremot, att han har hånglat med en kille och kan kommentera även på killars utseende, där kanske vi har tecken på att han är bi.

  Han är väl knappast gay om han är ihop med dig, däremot. 

  Fråga? Det är egentligen det enda säkra.

  Har du något emot ifall han skulle vara bi, så länge han tänder på och älskar dig lika mycket som om han hade varit straight? Jag skulle bli jätteglad om min kille var bi, eftersom jag är det, men han är straight, haha. Men ja, han är vacker och killar stöter på honom då och då utan att han tar illa upp. 

 • Äldre 12 Aug 15:34
  #6
  Lola22 skrev 2017-08-12 15:21:15 följande:

  Ja, alltså om han blir attraherad av killar också. Jag har alltid dejtat stereotypisk män innan som jag aldrig ens behövt tänka i dom här banorna..

  Om han skulle vara bi-sexuell vet jag inte hur jag skulle reagera. Låter kanske trångsynt men vet faktiskt inte hur jag skulle handskas med det.

  Hur som haver hur tar jag upp detta med honom? Jag älskar honom och vill att han ska må bra dvs om han är bi vill jag att han ska kunna vara öppen med det. Jag är dock väldigt rädd att förolämpa honom med detta. Så hur tycker ni att jag ska komma in på detta ämne och ha kommunikation? Jag vill absolut inte "anklaga" honom utan bara få ett svar


  Du vet att även machomän kan attraheras av andra män? Faktum är att "straight-acting" (dvs, traditionellt maskulina) män ofta är populärare på gaydatingsajter... 

  Jag förstår inte hur man lyckas vara ihop med någon i över ett år utan att ha någonsin diskuterat sexuell läggning. Har alltså varken du eller han någonsin sagt vilken läggning ni har? Gissar, baserat på din panik i trådstarten, att du är hetero? Har du sagt det till honom eller inte? 


  Ett sätt att ta upp det skulle kunna vara när ni diskuterar sexuella fantasier överlag. Eller bara som världens mest naturliga sak, som att fråga om någons favoritfärg eller vad de drömde om som barn. 
  "Är du helt straight, eller har du någonsin funderat på att ha sex med en kille?" kan vara ett sätt att formulera det på.

  Överlag, folk på FL måste verkligen bli bättre på att kommunicera. Den enda som kan besvara vad din killes sexuella läggning är, är han själv. 

  Har ni diskuterat vilken sorts relation ni har överlag då? T ex var gränsen till otrohet går för er, eller hur seriöst ert förhållande är? Menar inte att det har med eventuell bisexualitet att göra. Men eftersom du inte verkar bekväm med att ens ställa enkla frågor till honom, så misstänker jag att ni inte ens rört viktigare (men svårare) saker heller... 


  Men kom ihåg: bara för att någon är bi, betyder det inte att de "måste ha båda" för att vara lyckliga eller skulle vara mer benägna per automatik till att vara otrogna. För många bisexuella är det här med att tända på flera kön jämförbart med att kunna tända på folk med olika hårfärger - ingen stor grej alls. 

 • Äldre 12 Aug 16:22
  #11
  Anonym (Filli) skrev 2017-08-12 16:13:03 följande:
  Hur tog din kille det att du är bisexuell?

  Jag är helt öppen med det hela tiden, så jag trodde liksom att han visste det redan innan vi blev ihop (vi hade känt varandra ett bra tag innan). Jag döljer ju inte att jag är bi på något sätt.


  Så jag var tvungen att fråga honom nu hur han fick reda på det, han sa att han nog inte visste det innan, men att det kom fram ganska tidigt, men han minns inte exakt sammanhang. Typ nämnde i förbifarten att jag dejtat tjejer förr eller något. 

  Men han tycker inte det är något konstigt, han reagerade inte något särskilt på det alls. 

  Jag tror jag frågade honom någonstans i början av förhållandet om han var straight eller bi, av ren nyfikenhet. Frågade ju också om han hade varit ihop med någon innan mig, osv.

 • Äldre 12 Aug 17:05
  #13
  Anonym (Filli) skrev 2017-08-12 16:49:44 följande:
  Ok, tack för svar!
  Själv skulle jag nog inte kunna leva med tanken på att min kille haft sex med andra män. Jag kanske är fördomsfull men jag kan inte hjälpa hur jag känner.
  Det är dock inget jag går runt och manifesterar, jag står för allas lika rättigheter och ser det som min rättighet att välja bort en sådan pojkvän. Lika mycket som han har rätt att tända på killar.

  Varför skulle det vara ett problem att han har haft sex med män förut?

  Min uppfattning är att även om "alla har rätt till sina åsikter", så brukar det här med att man inte tänder på bisexuella män baseras på bifoba fördomar. Om att män som har sex med män inte kan vara manliga, eller bisexuella är opålitliga.

  Det är ett enormt problem för bisexuella män att alla har fördomar om dem. Bögar brukar tro att de är opålitliga eller ljuger om sin läggning, och ser dem därför bara som någon att ligga med, inte pojkvänsmaterial. Heterosexuella kvinnor brukar se bisexuella män som omanliga eller äckliga, och tror att de kommer vara otrogna.

  Den psykiska ohälsan bland bisexuella är högre än hos homosexuella, och det är färre som är öppna med sin bisexualitet än med homosexualitet. Just pga "alltså, jag skulle aldrig dejta någon som var bi"-attityden och andra fördomar.


  Kanske finner du det avtändande av någon helt annan anledning än pga fördomar. Vad vet jag?
  Men om du fortsätter välja bort bisexuella killar, så hoppas jag att du säger det på första dejten. Inte är som TS som bara utgår från att alla hon möter är hetero. 

  Själv skulle jag aldrig vilja vara ihop med någon som tyckte att min bisexualitet var ett problem eller något att "hantera". Det är som att vara vänsterhänt. Ungefär lika vanligt (ca 10%), och lika harmlöst.


  Jag menar, jag brukade tycka att analsex var väldigt avtändande. En pojkvän jag hade, berättade att han hade haft analsex med sina kompisar. Jag tyckte det var äckligt, ville inte höra några detaljer om det. Men vi var fortsatt ihop ett bra tag ändå. Gjorde slut pga andra anledningar. Dumpade inte honom bara för att han hade haft sex förr jag fann avtändande.

  Numera gillar jag själv analsex dessutom, så man kan förändras. :p 

 • Äldre 12 Aug 18:09
  #15
  Anonym (Filli) skrev 2017-08-12 17:19:36 följande:
  Det du skriver i tredje stycket är intressant. Gäller det bara bi-män? Inte kvinnor? Varför skulle en bisexuell vara mer otrogen än en hetero? Jag fattar inte... är väl inte fördomsfull nog kanske? Förvånad

  Jag har ärligt talat aldrig frågat om sexuell läggning. Har nog tagit för givet att han varit hetero. Fast ämnet pride har kommit upp ibland och då vore det ju lägligt ifall man undrar eller vill berätta. Det har ingen gjort. Numera lever jag i en fast relation och vet med säkerhet att sambon är hetero tillsammans med några andra män som passerat i mitt liv.
  Måste bara fråga dig som är bi, skulle du ta illa upp av den frågan på första dejten?

  Det finns fördomar mot både bisexuella kvinnor och män, men konsekvenserna ser lite olika ut. 
  Bisexuella i allmänhet antas vara promiskuösa och överkåta. För att folk tror att "tänder på mer än ett kön" = "slampa som ligger med allt". 

  Men skillnaden är att medan män brukar få svårt att hitta en partner, ses som äckliga och omanliga... så brukar bisexuella kvinnor sexualiseras. Straighta män som tror att deras dröm om trekant med två tjejer äntligen får gå i uppfyllelse, när de träffar en bisexuell kvinna. Men lesbiska brukar sky bisexuella kvinnor, tro att de är opålitliga, bara "låtsas" för att få manlig uppmärksamhet, osv.

  Fördomen om att bisexuella skulle vara otrogna mer handlar om fördomen "de nöjer sig inte med en". Att ifall man kan bli kär i både tjejer och killar, så skulle man aldrig vara nöjd i ett monogamt förhållande. Vilket inte är sant, det existerar självklart monogama bisexuella, och promiskuösa heterosexuella.


  Mer om bifobi här:


  minasannaord.wordpress.com/2014/05/26/bifobi-vad-det-ar-och-hur-det-kan-yttra-sig-ett-gastinlagg/


  Frågan om sexuell läggning på första dejten skulle jag inte tycka var konstig. Jag är van vid att kunna diskutera sådant öppet. Däremot skulle jag bli lite sur över att bli dumpad över endast min sexuella läggning, och utgå från att personen var bifob eller något. Men om en person har svårt för bisexuella, så vill jag ju självklart ändå inte ha något med personen att göra, så ... 

 • Äldre 14 Aug 18:50
  #17

  Jag är nyfiken med hur det gick med TS. Frågade du din kille, Lola?

Svar på tråden Hjälp!! Är min kille gay?