Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Föräldrar som inte köper mat?

    Jag vet inte om någon kommer känna igen sig i det här men jag bor med min mamma och hon köper väldigt sällan mat. Hon äter mat på jobbet sen på kvällen brukar hon ta lite yoghurt eller en macka och ibland ingenting, samma på helgen. såklart förstår jag om hon inte vill ha eller orkar och jag har inte tänkt på det så mycket innan eftersom vi är vana vid det och äter mat i skolan och på kvällen brukar vi ofta inte vara hungriga för att behöva äta någon mat, och macka eller typ yoghurt är ju också mat. Men nu på sommarlovet har det varit ett problem eftersom det inte finns nåt att äta förutom till frukost. ibland inte ens det men vi kan ju handla själva, dock har vi inte så mycket pengar och det räcker inte så långt. speciellt inte eftersom jag inte prioriterar mat för man vill ju köpa annat också....


    Någon som känner igen sig eller är hon "ovanlig"?

  • Svar på tråden Föräldrar som inte köper mat?
  • Anonym (anonym)

    Jag får 1050 kr och fyller 16 iår och ja, jag har 2 yngre syskon och det ena får halva sitt barnbidrag. Mamma påpekar ofta att jag får mycket pengar och många får ju inget alls av barn eller studiebidrag. om jag har frågat om jag kan låna pengar för att handla något har hon blivit lite irriterad och sagt att det finns mat eller att hon ska handla imorgon men hon handlar ingen mat man kan "laga" mat av. Jag tror vi bara fått dom vanorna och vi äter ju lagad mat i skolan men som sagt, det har varit ett problem på sommarlovet när jag också köpte annat för det mesta av pengarna.....

  • Anonym (anonym)
    Anonym (idiot mamma) skrev 2017-08-17 17:03:09 följande:
    Din mamma är en idiot som inte handlar mat och bryr sig inte om att laga mat till er, hon verkar vara egoistisk. 
    Nej hon är inte egoistiskt men det kanske låter så för att jag beskriver ett problem som som sagt inte brukar vara det förutom på lov.
  • Anonym (anonym)

    Om jag frågar mitt yngsta syskon (7 år) vad hon vill äta säger hon 9 gånger av 10 mackor därför brukar jag också köpa det för alla äter det och det räcker längst, även om vissa inte räknar det som mat men jag tror tex inte pasta är nyttigare. om jag handlar köper jag annan mat också såklart men vi äter inte kött och det gör det svårt att variera och allt färdigt, tex korvar utan kött är dyrt. Jag tycker inte det är konstigt när vi äter mat i skolan, problemet blir eftersom hon handlar samma på loven som när skolan är, hon har sagt att hon inte blir hungrig när hon inte jobbar och hon äter inte på dagen om hon är hemma så jag har tänkt på om hon inte tycker vi borde behöva äta på dagen när vi inte går i skolan....


    Jag antar att hon inte orkar för hon jobbar rätt sent för hon har aldrig handlar på en vardag och jag kan förstå det men om tex yoghurten tar slut, som hon också brukar äta till frukost, brukar hon bara dricka kaffe till frukost till nästa gång hon handlar. som sagt jag har fråga om pengar på lovet men då har hon sagt att det finns mat och att hon ska handla nästa dag. Hon säger ofta att jag ju får hela barnbidraget nu och det borde räcka i en månad, inte då så jag vet inte om det är därför för hon tycker jag borde ha pengar kvar eller att jag borde förstå att hon kommer handla även om hon inte gör det eftersom hon blev irriterad.

  • Anonym (anonym)

    Innan jag börja få barnbidraget var det ingen skillnad i hur ofta eller vad hon handlade så jag tror inte hon tänker att det borde räcka till mat. nu är lovet slut och det är just på sommarlovet eftersom det är långt det börjat kännas som ett problem men vissa får det att låta som vi svälter och det gör vi inte. Mina syskon är ofta hos kompisar också minst 1 dag på helgen och några dagar på lov men på sommaren har många varit bortresta.


    Mina pengar räcker när det är vanliga veckor men det hade inte räckt om jag köper mat att laga alla dagar men jag kan börja göra det ibland och prioritera mat mer än jag gjort för jag har inte heller varit intresserad av att köpa och laga mat, och jag har inte tänkt att dom flesta lagar mat men dom kanske gör det då.

  • Anonym (anonym)
    Anonym (L) skrev 2017-08-22 21:42:08 följande:

    Jag håller med här. TS, normala föräldrar gör inte som din mamma. Det är en sak att ha lite pengar, men din mamma har slutat att ta ansvar och så gör man bara inte! Du ska inte behöva vara mamma till dina syskon. Prata med skolkuratorn och berätta hur stort ansvar du tvingas ta hemma! Det finns hjälp att få.
    Min mamma kommer inte förändras för att jag berättar om henne för skolsköterskan även om hon pratar med henne. Man har ju den eller dom föräldrar man har och det är långt från alla som är "perfekta" eller "normala".
Svar på tråden Föräldrar som inte köper mat?