• Anonym191

    Sjukskrivning pga extrem stress? Hjälp!!

    Min fråga är alltså om man kan bli sjukskriven pga extrem stress på arbetet?

    Jag har inget fysiskt krävande jobb. Jag har däremot en chef/VD som är helt dum i huvudet, lägger allt på mig och gör saker i sista sekund som jag sedan får reda ut. Vissa dagar är jag så stressad så att jag har ont i bröstet..

    Jag är 21 år och gravid med första barnet i v.14. Jag VILL kunna jobba men när jag är såhär extremt stressad på jobbet så att jag tar med stressen hem och aldrig kan slappna av, så blir det ju inte bättre av att jag blir orolig över hur den lille där inne påverkas av allt. Vissa dagar bara gråter jag av utmattning, jag orkar liksom inte. Om jag berättar i detalj för min BM hur jag mår och hur jag har det, kan man behöva sjukskriva sig, såhär tidigt i graviditeten?

  • Svar på tråden Sjukskrivning pga extrem stress? Hjälp!!
  • Lena

    Ja du kan bli sjukskriven det låter som början av utbrändhet men det har inte med graviditeten att göra så jag hade kontaktat allmänläkare.

  • Anonym191

    Tänkte om man kan behöva bli sjukskriven just pga att det är som det är PLUS att jag är gravid och att det kanske påverkar den lille negativt? Har första samtalet med BM den 31:a augusti, så ska prata med henne om mitt jobb då. De på mitt jobb vet inte ens att jag är gravid än..

    Mitt huvud är så kaos efter stt ha jobbat där i ett år. Kommer inte ihåg NÅGONTING längre, man kan fråga mig på måndagen vad jag gjort i helgen och jag har ingen aning. Vill man veta om jag gjort en uppgift på jobbet (skickat in handlingar etc) så får man kolla anteckningar i datorsystemen för jag vet liksom inte.. de flesta dagar vet jag knappt vad jag gör känns det som..

  • Lena

    Det är farligt för dig oavsett graviditet. Skaffa tid på vårdcentralen NU.

  • Anonym191

    Okej, vad säger man när man ringer dit?

    "Hej, jag är väldigt stressad, kan ni hjälpa mig?" Jag är inte den som söker vård i första hand, så jag är inte van vid detta. Vet också att en gammal kollega till mig blev utbränd, och hon slutade pga det. Min chef såg det som ett svek, han kallade henne för allt möjligt, hotade henne och sa att han skulle se till att hon aldrig fick ett jobb i branschen igen. Hon var även gravid.. gör ju inte direkt att det känns bättre

  • Anonym191

    Okej, tack!

    Antar att jag bara behöver höra att det inte är hälsosamt från någon annan, på mitt jobb verkar det normalt..

  • Anonym191

    Läste precis om utmattningssyndrom på 1177.se.. läskigt hur mycket som stämmer in på mig. Alla symptom stämmer mer eller mindre.. blir att ringa imorgon tror jag!

  • Lena

    En inkompetent chef kan förstöra en hel arbetsplats. Stå på dig om sjukskrivning och prata inte om graviditeten utom på direkt fråga eller vid medicinering för det är inte relevant.

  • Anonym191

    Bör jag inte nämna till VC att jag är gravid utan att de frågar tycker du? Skulle det påverka beslutet negativt tror du? Är så dålig och ny på allt detta :-/

  • Tow2Mater

    Prata med chefen och los problemet istallet, annars kommer du ju aldrig att vilja gå tillbaka dit sen. Du har ansvar att ta upp problemet med chefen.

Svar på tråden Sjukskrivning pga extrem stress? Hjälp!!