• alesig

    Ersättning.. Hur gör ni?

    Hej! Skit dum fråga..

    Kokar ni upp vatten och häller direkt hett vatten i termos och sen in i kylen? Eller kokar ni vatten och låter det svalna och sen i termos och har den inte i kylen? Hur ska man göra? ;)

  • Svar på tråden Ersättning.. Hur gör ni?
  • LFF

    Vi hade en glasflaska där vi kokade upp vatten och hällde i. Lät svalna och ställde in i kylen. Sen körde vi vattenkokaren, blandade rätt mängd vatten till rätt temperatur och i med pulvret och blandade i flaskan.

    När de små blev större kokade vi upp vatten, ner i flaska och sen fick den stå framme med locket på. 

    På natten, när de blev större, hällde vi i rätt mängd vatten i flaskan, hade rätt mängd pulver uppmätt bredvid, så när de vaknade var det bara att blanda i pulvret och ge. Så skönt med barn som kunde äta ersättning utan att den behövde vara varm utan det funkade med rumstempererad.

  • tjejenA

    Vi kokade vattnet i början och lät det svalna i 40 minuter och sen i termos. Det var så skönt att ha det färdigt hela tiden och när pojken var så gammal att han fick dricka vatten så värmde vi bara upp till lagom temperatur i vattenkokare och sen in i termos.

  • EpicNurse

    Man behöver aldrig koka vattnet om man inte har egen brunn! Det skulle i så fall vara för temperaturens skull, att man vill ha varmt vatten om barnet inte dricker ersättning som är kall/rumstemp. Men för vattnets renhets skull behöver man inte koka.


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • SilverEmma

    Vi tog kallvatten från kranen och micrade till rätt temperatur. Kokade aldrig. Var vi iväg så hade vi färdigblandad tetra med oss. 

  • Anotherone

    Vi blandar färdigt den mängd som vår son dricker per dygn, och har i en shaker i kylen. Sen värmer vi i micro. Är det något kvar följande morgon häller vi ut och blandar nytt.

    Det står på att man inte ska göra så men med min stora pojke var vi inlagda på barnsjukhus en tid och där gjorde man så, därav drog vi slutsatsen att det inte kan vara farligt.

  • Bosan

    Jag kokade upp vatten och blandade med kallt kranvatten till rätt temp. Hade vattnet med rätt temp färdigt i termos för det mesta.

Svar på tråden Ersättning.. Hur gör ni?