• Maria25

    Recept på kaka i långpanna

    Hej!
    Jag undrar om någon har recept på någon enkel god kaka att göra i långpanna?
    Tack på förhand!!!!!

  • Svar på tråden Recept på kaka i långpanna
  • AnnaK

    www.recepten.se/recept/kokos_tosca_kaka.html

    Toscabitar

    Kakan
    3 ägg
    2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    200 gr smör

    Glasyr
    100 gr smör
    100 gr socker
    100 gr hackad mandel
    1 1/2 msk mjölk
    1 1/2 msk mjöl

    Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i mjölet och smöret i äggröran. Häll ut i smord långpanna Grädda i mitten av ungen på 200 grader i 10 minuter.

    Koka ihop samtliga ingredienser till garneringen och bred ut på den gräddade kakan. Grädda ytterligare i 10 minuter på 200 grader.

  • musli
    Gul kaka
    Botten: 4 ägg Gör så här: Smörj och bröa en långpanna. Vispa  4 dl socker ägg och socker pösigt, blanda ner vatten, mjöl  4 dl vetemjöl och bakpulver. Häll smeten i långpannan.  4 tsk bakpulver Grädda 20 minuter,175 grader. Låt sedan kakan  2 dl kallt vatten svalna. Glasyr: Tag det smälta avsvalnade Glasyr: 200 g margarin margarinet blanda ner äggulor och socker, rör  2 dl socker i hop smeten i en kastrull och låt den puttra sakta,  2 äggulor rör hela tiden! När den tjocknat är den klar,  4 tsk vaniljsocker tillsätt då vaniljsockret. Bred glasyren över den Garnering: Kokos avsvalnade kakan, strö sedan kokos över, skär i   bitar när glasyren stelnat.
    Den här kan jag äta hela kakan alldeles själv, så god är den!!!!!!!Räcka ut tungan
  • Smajla
    Kolarutor med kokos

    ca 35 st

    150 g smör el margarin
    1 1/2 dl mjölk
    2 ägg
    3 dl strösocker
    4 1/2 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    2 tsk vaniljsocker
    1 msk kakaopulver
    ca 12 dumlekolor - gärna fler

    Topping:
    3 1/2 dl florsocker
    60 g rumsvarmt smör el margarin
    1 tsk vaniljsocker
    2-3 msk creme fraiche
    1-2 dl kokosflingor

    Ugn 225 grader

    Smält matfettet. Blanda i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, omväxlande med mjölkblandningen. Fördela smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakpapper. Dela kolorna på mitten och tryck ner bitarna i smeten, jämnt fördelade över hela plåten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt den svalna.

    Topping:
    Blanda florsocker och matfett. Tillsätt vaniljsocker och creme fraiche och rör till en smidig massa. Bred ut krämen över kakan. Strö över kokos. Tryck lite försiktigt så att flingorna fastnar. Skär kakan i rutor. Spola gärna kniven i hett vatten då och då så går det lättare att få fina bitar.

    Sssuuuupergoda!! Räcka ut tungan

    //Smajla
  • AnnaK

    mmmm, brownies, det är ju såå gott (och smidigt i långpanna)

    vill du ha recept?

  • Nattviolen

    Potatisbakelser goda och onyttiga med typ sockerkaksbotten, smörkräm och mandelmassa. Recept finns om någon blir sugen

    Anna K: Tar gärna receptet på Brownies - är chokladoman. Kan ju baka dem när jag slutat amma (lillan blir så prickig annars)

  • AnnaK

    Det blev visst en del recept, när jag gör brownies brukar jag ta hälften hasselnötter och hälften mandel. Det brukar bli jättegott.

    Men det finns ju så många olika recept både med och utan nötter, du får prova dig fram till din favorit.

    Brownies

    125 g smör
    125 g mörk choklad
    2 st ägg
    2,5 dl socker
    2,5 dl vetemjöl
    0,5 tsk bakpulver
    1,75 dl pecannötter

    Tillagning:

    1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.

    2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter (macadmianötter är ett alternativ) och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.

    3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter. Servera med starkt espressokaffe.

    Amerikanska Brownies

    Det här behöver du:
    200 g mörk choklad
    1 dl Vispgrädde
    50 g Svenskt Smör
    2 1/2 dl socker
    3 ägg
    1/2 tsk salt
    2 dl vetemjöl
    1 msk vaniljsocker
    2 dl hackade valnötter

    Så här gör du:
    Sätt ugnen på 175º. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en ka-strull, på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, uppvispade ägg, salt, mjöl, vaniljsocker och nötter. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den skärs i rutor.

    Brownies utan nötter
    110 g mörk choklad
    110 g smör
    4 stora ägg (rumstempererade)
    0,5 tsk salt
    5 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    2,5 dl vetemjöl

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm och mjöla den lätt.

    2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men var försiktig så att den inte stelnar igen.

    3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat. (Det är viktigt att blanda i chokladen och mjölet försiktigt, så att smeten blir så fluffig som möjligt.)

    4. Häll i smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 ? 30 minuter. Låt svalna i långpannan innan du skär upp i fyrkanter.

    Brownies med salta jordnötter

    24 stycken
    ? 700 g choklad
    ? 450 g smör
    ? 7 dl socker
    ? 8 ägg
    ? 3 1/2 dl vetemjöl
    ? 1 krm bakpulver
    ? 3 dl salta jordnötter

    Sätt ugnen på 175°C. Smält choklad och smör i en skål över varmt vatten. Vispa i socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner 2 deciliter av jordnötterna och häll smeten i en smord långpanna. Strö över resten av jordnötterna. Grädda i 15?20 minut

    Chokladiga brownies
    Ingredienser
    200 g blockchoklad, mörk
    50 g smör
    2 ägg
    1,5 dl vetemjöl
    2,5 dl strösocker
    1 tsk vaniljsocker
    1 krm bakpulver
    1 msk maizena

    Tillagning
    Ställ ugnen på 180°.
    Hacka chokladen grovt och smält den över
    ett vattenbad. Ta av den från värmen och rör
    ned smöret.
    Vispa ägg, socker och vaniljsockret.
    Rör ned chokladsmeten.
    Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i
    chokladsmeten. Rör om så att du får blank och
    jämn smet.
    Smöra en form (cirka 20x25 cm) och pudra
    den med en matsked maizena, skaka runt och
    häll av överskottet. Häll ned smeten och bred
    ut den med en spatel.
    Baka dina brownies i cirka 30 minuter tills du
    fått en kaka med torr och blank ovansida och
    fuktig kärna (testa med en tandpetare). Du kan
    låta kakan stå i den avstängda ugnen i 10
    minuter extra om du vill ha en fastare kaka.
    Tips! Du kan variera brownies på många sätt,
    prova att röra ned något av följande i smeten:
    ? 1 dl hackade valnötter ? 1 dl hackade
    hasselnötter ? 1 dl hackade jordnötter ? 1 dl
    hackad dajm ? 1 dl grovhackad vit choklad ? 1 dl
    grovhackad apelsinkrokantchoklad ? 2 msk
    Baileys likör ? 2 msk vit rom

  • Maria25

    TACK för alla smarriga recept!! Nu skall här bakas!!!!!

Svar på tråden Recept på kaka i långpanna