Recept på kaka i långpanna
Hej!
Jag undrar om någon har recept på någon enkel god kaka att göra i långpanna?
Tack på förhand!!!!!
Hej!
Jag undrar om någon har recept på någon enkel god kaka att göra i långpanna?
Tack på förhand!!!!!
www.recepten.se/recept/kokos_tosca_kaka.html
Toscabitar
Kakan
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
200 gr smör
Glasyr
100 gr smör
100 gr socker
100 gr hackad mandel
1 1/2 msk mjölk
1 1/2 msk mjöl
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i mjölet och smöret i äggröran. Häll ut i smord långpanna Grädda i mitten av ungen på 200 grader i 10 minuter.
Koka ihop samtliga ingredienser till garneringen och bred ut på den gräddade kakan. Grädda ytterligare i 10 minuter på 200 grader.
mmmm, brownies, det är ju såå gott (och smidigt i långpanna)
vill du ha recept?
Potatisbakelser goda och onyttiga med typ sockerkaksbotten, smörkräm och mandelmassa. Recept finns om någon blir sugen
Anna K: Tar gärna receptet på Brownies - är chokladoman. Kan ju baka dem när jag slutat amma (lillan blir så prickig annars)
Det blev visst en del recept, när jag gör brownies brukar jag ta hälften hasselnötter och hälften mandel. Det brukar bli jättegott.
Men det finns ju så många olika recept både med och utan nötter, du får prova dig fram till din favorit.
Brownies
125 g smör
125 g mörk choklad
2 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,75 dl pecannötter
Tillagning:
1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.
2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter (macadmianötter är ett alternativ) och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.
3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter. Servera med starkt espressokaffe.
Amerikanska Brownies
Det här behöver du:
200 g mörk choklad
1 dl Vispgrädde
50 g Svenskt Smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl hackade valnötter
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175º. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en ka-strull, på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, uppvispade ägg, salt, mjöl, vaniljsocker och nötter. Lägg bakplåtspapper i en form ca 20x30 cm. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den skärs i rutor.
Brownies utan nötter
110 g mörk choklad
110 g smör
4 stora ägg (rumstempererade)
0,5 tsk salt
5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm och mjöla den lätt.
2. Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men var försiktig så att den inte stelnar igen.
3. Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat. (Det är viktigt att blanda i chokladen och mjölet försiktigt, så att smeten blir så fluffig som möjligt.)
4. Häll i smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 ? 30 minuter. Låt svalna i långpannan innan du skär upp i fyrkanter.
Brownies med salta jordnötter
24 stycken
? 700 g choklad
? 450 g smör
? 7 dl socker
? 8 ägg
? 3 1/2 dl vetemjöl
? 1 krm bakpulver
? 3 dl salta jordnötter
Sätt ugnen på 175°C. Smält choklad och smör i en skål över varmt vatten. Vispa i socker och ägg. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Rör ner 2 deciliter av jordnötterna och häll smeten i en smord långpanna. Strö över resten av jordnötterna. Grädda i 15?20 minut
Chokladiga brownies
Ingredienser
200 g blockchoklad, mörk
50 g smör
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm bakpulver
1 msk maizena
Tillagning
Ställ ugnen på 180°.
Hacka chokladen grovt och smält den över
ett vattenbad. Ta av den från värmen och rör
ned smöret.
Vispa ägg, socker och vaniljsockret.
Rör ned chokladsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i
chokladsmeten. Rör om så att du får blank och
jämn smet.
Smöra en form (cirka 20x25 cm) och pudra
den med en matsked maizena, skaka runt och
häll av överskottet. Häll ned smeten och bred
ut den med en spatel.
Baka dina brownies i cirka 30 minuter tills du
fått en kaka med torr och blank ovansida och
fuktig kärna (testa med en tandpetare). Du kan
låta kakan stå i den avstängda ugnen i 10
minuter extra om du vill ha en fastare kaka.
Tips! Du kan variera brownies på många sätt,
prova att röra ned något av följande i smeten:
? 1 dl hackade valnötter ? 1 dl hackade
hasselnötter ? 1 dl hackade jordnötter ? 1 dl
hackad dajm ? 1 dl grovhackad vit choklad ? 1 dl
grovhackad apelsinkrokantchoklad ? 2 msk
Baileys likör ? 2 msk vit rom
TACK för alla smarriga recept!! Nu skall här bakas!!!!!