Inlägg från: LUPO88 |Visa alla inlägg
  • LUPO88

    känner mig blåst!

    Jag har en sambo en sambo som är torsk på studier!

    Jag är naturligtvis för och uppmuntrar gärna till studier, men nu har det gått över styr. Jag ska nu försöka förklara händelseförloppet.

    termin 1.  Hon jobbar 50% och pluggar en ganska krävande högskoleutbildning på distans 50%. Några dagar in på terminen för hon reda på att hon även blivit antagen till sin "dröm utbildning" även detta är en krävande kurs och den är på heltid. vi diskuterar och kommer fram till att hon ska gå på några föreläsningar på sin "dröm utbildning" för att bilda sig en bättre uppfattning om vad det handlar om, för att sedan kunna fatta beslut om vilken väg hon ska gå. Efter 3 veckor börjar jag tycka att det blir lite väl jobbigt och vill ha ett beslut. Vi har 3 barn, hus, jag jobbar heltid samt är ganska aktiv med barnens aktiviteter alla barn är under 10 år.

    Vi har åter en diskussion om läget där hon bestämmer sig för att avsluta sin "dröm utbildning". Terminen fortsätter, jag upplever det som en jävligt jobbig tid hon har ganska mycket praktik och sitter väldigt ofta på kvällar och helger vid datorn.
    Då jag lovat att stötta studierna och ta ett ökat ansvar för barn mm ser jag ingen anledning för mig att gnälla över läget.Framför allt inte då jag ser hur mycket hon kämpar med sitt.

    När terminen är över är jag helt slut både mentalt och fysiskt, och jävligt nöjd över att det är sommar. Vid ett tillfälle några dagar in på sommaren råkar min sambo försäga sig och det kommer fram att hon har under hela terminen har kört på, bakom min rygg med, en utbildning på 50% en på 100% samt att hon har jobbat 50%. Jag känner mig som en idiot, ledsen och mycket besviken över att hon totalt har struntat i allt både familjen som helhet och våran gemensamma plan.

    Hon försvarar/förklarar sitt agerande med "jag har så svårt att bestämma mig
    och veckorna böra gick". Hon lovar ytterligare en gång att hon ska fatta ett beslut och bara gå en utbildning, samt att det sak vara full transparens i ämnet.

    Nu är det dax för ny termin och mitt förtroende för henne i din här frågan är nere på noll! då jag inte fått någon återkoppling angående beslut så ställer jag självklart frågan om hur terminen kommer att bli. Då väljer han att bli arg, säger att hon är värdelös att hon har bett om ursäkt 1000 gånger och att jag hela tiden tar upp ämnet, samt att hon säger att "jag skiter i alla studier".

    Min fråga är vad gör jag för fel?

    Det vore kul med lite feedback på denna historia.

Svar på tråden känner mig blåst!