Inlägg från: cb66 |Visa alla inlägg
  • cb66

    känner mig blåst!

    Detta är rätt klassisk men det brukar vara mannens jobb som är den orsakande faktorn.

    Du har egentligen två val, antingen ändrar du dig och accepterar hennes studier/jobb. Du går ner i tid på jobbet och tar hand om hemmet och låter henne göra det hon vill. Barnen får också bidra med att ha färre aktiviteter, mer skärmtid och mindre uppmärksamhet från er. Så funkar det i de flesta familjer men det är kvinnan som väljer att vara hemma och tand om familj och barn.

    Eller så kräver du att ni skall dela på ansvaret för hem och barn och att ni båda skall ha lika mycket tid för era personliga intressen. Konsekvensen om det inte funkar blir i så fall att ni separerar. Många skiljsmässor initieras av en kvinna som fått nog av att mannen inte tar nåt ansvar.

    När du gjort ditt val skall du diskutera detta med henne vid ett tillfälle då det är läge, inte mitt i det arga grälet eller när ni båda är stressade.

    Beskriv tydligt och klart om hur du har det, hur du ser på din situation och vad du vill ha. Lägg ingen kraft på att anklaga henne eller se bakåt. Fokusera enbart på din upplevelse och det resultat du vill ha.

    Det finns en tredje lite tjurig lösning och det är att du helt enkelt bara gör halva hemarbetet och skiter i resten, barnen blir inte körda, det blir ingen mat lagad och det ser skitigt ut hemma. Du väntar på att hon klagar och du tjurar och säger att du har gjort din del av arbetet och resten är hennes ansvar.

    Lycka till

Svar på tråden känner mig blåst!