• Gung Ho

    Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen

    Anonym (TS) skrev 2017-09-11 15:33:54 följande:

    Nu ska underhållet höjas. Skandal anser jag i dom fallen det kvinnan behållit mot mannens vilja. Visst, behåll barnet, men stå för omkostnaderna själv!


    Meh, ännu ngn som inte tänkt..
  • Gung Ho
    Anonym (SåÄrDet) skrev 2017-09-13 16:48:45 följande:

    Skulle aldrig låta en kärring göra något mot min vilja


    Åh, en tangentbordskrigare!
  • Gung Ho
    AbbyTheTabby skrev 2017-09-15 21:05:46 följande:

    Jag håller med dig TS, det är verkligen skandal att [mestadels] vuxna män inte ska kunna pippa runt som de behagar utan att behöva ta eventuella konsekvenser av sitt beteende. Vi vet ju att i princip alla barn som föds är barn till ondsinta kvinnor som vill tvinga in oskyldiga män i ett faderskap de varken önskade eller kunde motverka. Nä, inga ensamstående kvinnor borde få underhållsstöd eller -bidrag, eftersom man lugnt kan utgå från att 99% av dem lurat männen!

    *Hoppas alla förstod sarkasmen*

    Jag undrar lite hur du, TS, kom fram till den här rubriken? För ingenstans står det att det enbart är "kvinnor som behållt [sic!] barnen mot mannens vilja" som ska få ökat underhållsstöd. Det här med att kvinnor "lurar" på män barn kan nog tas med en rejäl nypa salt. För det första vet nog alla vuxna män att vid samlag kan graviditet bli följden, oavsett om man använder preventivmedel eller ej (men risken är givetvis större om man inte använder något). Att en kvinna blir gravid bör alltså inte komma som en chock för en man, inte ens om hon sagt att hon äter p-piller eftersom p-piller inte är 100% säkra.

    Vad män måste förstå är att de har viss bestämmanderätt över huruvida ett barn ska bli till eller ej, de har dock bara denna bestämmanderätt innan ett barn blir till.  När kvinnan väl är gravid har mannen inte ett sk*t att säga till om. Detta kan naturligtvis upplevas som orättvist, men man måste tänka på var en abort ska genomföras eller en graviditet fullföljas - i kvinnans kropp. Det är hon som ska gå igenom allt fysiskt och psykiskt, det är hon som utsätts för riskerna. I och med det kan det inte finnas någon annan lösning än att hon har full beslutanderätt över graviditeten, på gott och ont.

    Allt prat om "juridiska aborter" gör mig både f*rbannad och illamående. Nej, en man bör inte tillåtas juridisk abort om han kan "bevisa att han vidtagit alla åtgärder för att inte göra en kvinna gravid"! ´De åtgärder mannen tagit består rimligen i att använda preventivmedel, och det finns inga 100% säkra preventivmedel. Alltså kan han inte ha vidtagit några 100% säkra åtgärder, vilket innebär att han inte kan "frikännas" från faderskapet.

    Jag har hört några mammor klaga över att deras "små gossar" (i åldrarna från 19 och uppåt) lurats till faderskap, men jag tror inte riktigt på dem. Inte alla, i alla fall. Jag tror säkert att det finns sådana män, absolut, men jag tror inte de är särskilt många. I stället tror jag det handlar om killar/män som struntat i kondom "för att det är skönare så" eller annan idiotisk "förklaring", de ser nu konsekvenserna i vitögat och i stället för att rakryggat, som män, stå upp för sanningen väljer de att skylla på tjejen/kvinnan: "Hon blåste mig!"

    Hur som haver är bidragsstödet inte ett sätt för kvinnor att tjäna pengar på män (vilken puckad rubrik!), det är till för att barn ska få den försörjning de har rätt till; från bägge sina föräldrar. Denna rätt ska självklart inte kunna tas bort med "juridiska aborter" eller annat trams.

    Jag skrev i början att det inte finns något 100% säkert preventivmedel. Detta är inte helt sant, det finns ett: Ett glas vatten. Inte före sex, inte efter sex utan i stället för sex. Testa! Jag garanterar att det funkar!


    En hund har ägare, en katt har personal.
    Jag brukar för de mindre förstående i dessa trådar lägga upp det i punktform i en kausalitetskedja.
    1: Alla vet att det kan bli barn när man har samlag, med eller utan preventivmedel. Att ha samlag innebär alltså alltid en 'risk' att ett barn blir till.
    2. Det är kvinnan som både skall genomgå havandeskap samt ev abort. Alltså måste hon få bestämma. Vi vill inte ha ett samhälle med tvångsaborter eller tvingade graviditeter.
    3. Barnet har en av samhället fastslagen skyddad rätt till ekonomiskt stöd. Denna går utöver eventuell ovilja att inte bli förälder.
    4. Alltså finns inget annat önskvärt alternativ än dagens system.

    #logicfordummies
  • Gung Ho
    EnAnonumius skrev 2017-09-16 14:50:20 följande:
    Ja vad är det som säger det?

    De facto är ju att kvinnor har den valmöjligheten med att vara frivillig förälder. För det är ju knappast som så att folk hotar kvinna med pistol och tvingar henne att bli förälder mot hennes vilja.

    Men uppenbarligen så skall den valmöjligheten inte gälla mannen, även om han kan bevisa att han har gjort allt i sin makt att verkligen ta ansvar för sina spermier och sitt sexliv.

    (Dra nu inte poänglösa spetsargument i det hela här, och NEJ jag påstår INTE att abort är samma sak som att snyta sig, och NEJ jag säger inte att man skal sätta några barn i skogen heller).


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Jodå, när mannen blir gravid så blir det han som har valfriheten...
    Tills dess får du nog bita dig i knogen och gilla läget... ;)
  • Gung Ho
    EnAnonumius skrev 2017-09-16 21:46:23 följande:
    Ja vad trevligt att du aldrig kommer att få sen mig bita i knogen och gilla läget.
    Sedan vad har graviditet, på en man, med saken?
    Det är knappast det jag pratar om i denna tråden.

    Vad är nästa kommentar du skall koma med som totalt saknar relevans för det jag pratar om?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Du har uppenbarligen problem med att mannen inte har "valfrihet" i en graviditet/abort någon annan genomgår..
  • Gung Ho
    LarsHenrik skrev 2017-09-17 08:30:38 följande:

    Detta är ett aldeles för underdebatterat ämne. Så fort det tas upp så rycker de sociala rättvisekrigarna ut till högljutt och faktalöst försvar för de oanständiga kvinnornas privilegier.

    För det är precis det det handlar om. Privilegier. Både graviditet och medicinsk abort är rättigheter, men möjligheten till 18 års statssanktionerad tvångsförsörjning av en privatperson som betalning för sex är ett kvinnligt privilegium som saknar motstycke.

    Motsvarigheten hade varit ett juridiskt tvång för kvinnor att ha sex med män de väljer att dejta. "Vadå? Du vet väl vad som kan hända efter en dejt? Har du skolkat från sexualkunskapen?". Rimligt? Eller så ingår man inga avtal utöver de man faktiskt har kommit överens om.

    Är man gift eller åtminstone sambo så _kan_ det sägas finnas ett underförstått avtal om att skaffa barn. Är man det inte så... nej. Det finns ingen moralisk rätt att kapa sig till en familj, eller resurser från en person man har tvingat till föräldraskap.

    Och nej, det handlar inte om barnets bästa (och i förlängningen samhällets bästa). Det handlar om en resursomfördelning till lågvärdekvinnor och olämpliga föräldrar från alla andra. Hade det handlat om barnets bästa hade samhället gjort samma överväganden när det gäller kvinnors vilja till abort. Antingen är det barnets bästa att födas oavsett vad den gravida kvinnan tycker om det, för att man anser att foster är oskyldiga människor med rätt till liv, eller så är det barnets bästa att slippa födas in i en ofullständig familj med alla de ekonomiska och psykosociala problem som följer med det.

    Oavsett vilket så är frågan i varje fall större än ett egenmäktigt beslut från en förälder som har valts bort av den andre. Och där har vi ytterligare ett skäl att vrida fortplantningsmonopolvapnet ur kvinnornas händer. Om en kvinna inte ens klarar av att behålla en självständig man, varför skulle hon klara av att ta hand om ett osjälvständigt barn?

    Oattraktiva män förväntas ta eget ansvar för sin oförmåga till intima förhållanden, sex och reproduktion. Ingen demonstrerar över deras situation. Inga tidningar publicerar indignerade artiklar över deras rätt till sex med kvinnor, eller hur kvinnor flyr sitt ansvar att ha sex med dem.

    Oattraktiva kvinnor har det däremot väl förspänt. Skillnaden mellan oattraktiva kvinnor och män är att oattraktiva kvinnor aldrig utesluts från sexmarknaden. Attraktionsförmågan yttrar sig istället i kvinnans förmåga att _behålla en man med möjlighet att välja andra kvinnor_. Av okänd anledning har samhället accepterat och internaliserat denna grupps skamlösa krav på våra gemensamma resurser.

    Vilka resurser? De olämpliga mödrarnas banérförare vill tro att det enda offren för de ensamstående kvinnornas egoism är tvångspapporna och att de dessutom förtjänar det efter att ha haft fräckheten att välja bort sina engångsligg och KKs som fruar och sambos. Men utöver dessa män och deras framtida, frivilliga familj, finns även andra offer.

    Barnen själva växer upp med en frånvarande eller i bästa fall halvhjärtad helgpappa. Det är väl belagt att sådana barn är kraftigt överrepresenterade i allt från ofullständig skolgång och arbetslöshet till psykisk sjukdom och kriminalitet med följande brottsoffer och skattekostnader. Till råga på allt tenderar beteendet att gå i arv. Ensamstående kvinnor har ofta ett obefintligt eller dåligt förhållande med sina fäder.

    Problemen förklaras ofta med frånvaron av manliga förebilder i familjen. En minst lika viktig förklaring är dock frånvaron av social kontroll av den ensamstående föräldern. I synnerhet eftersom det handlar om en person som redan har bedömts som olämplig att leva med av barnets pappa. Eller så har hon så dåligt omdöme att hon frivilligt har gjort sig själv ensamstående. Vem kontrollerar hur hon uppfostrar sina barn?

    En anständig kvinna skaffar inte barn med män utanför ett seriöst förhållande. En man med val ingår inga seriösa förhållanden med oanständiga kvinnor. Det finns ingen anledning för samhället att sanktionera någon förändring av det. Tvärtom bör målsättningen vara att ge alla barn möjlighet att växa upp till produktiva samhällsmedborgare. Även om det sker på bekostnad av lösaktiga kvinnors privilegier.


    Grymma halmgubbar och påhittad kausalitet...
    Ännu en medlem i klubben för bittra män som hamnat efter i tiden...
  • Gung Ho
    EnAnonumius skrev 2017-09-16 23:13:09 följande:
    Ja och det är en signifikant skillnad mellan .

    Så vad ville du uppnå?
    Ja förutom att bevisa för mig/andra att du inte förstår den signifikanta skillnaden mellan "juridisk abort" och att ha "valfrihet i en annans graviditet/abort".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Juridisk abort är ett hittepåord uppdiktat av bittra "män" som borde växa upp och bli just (riktiga) män!
  • Gung Ho
    EnAnonumius skrev 2017-09-16 22:58:11 följande:
    Nepp jag har inga dylika sådana problem.
    Då jag har aldrig i något av mina inlägg i denna tråden påstått att mannen skulle ha "valfrihet" i en kvinnas graviditet/abort.

    Skall du fortsätta att tillskriva mig fler falska påståenden? Jag menar när du är ändå i farten? Då du uppenbarligen har ett stort behov av det.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Jag skrev att mannen INTE har valfrihet, lär dig läsa tack.
  • Gung Ho
    Gung Ho skrev 2017-09-16 07:18:54 följande:
    Jag brukar för de mindre förstående i dessa trådar lägga upp det i punktform i en kausalitetskedja.
    1: Alla vet att det kan bli barn när man har samlag, med eller utan preventivmedel. Att ha samlag innebär alltså alltid en 'risk' att ett barn blir till.
    2. Det är kvinnan som både skall genomgå havandeskap samt ev abort. Alltså måste hon få bestämma. Vi vill inte ha ett samhälle med tvångsaborter eller tvingade graviditeter.
    3. Barnet har en av samhället fastslagen skyddad rätt till ekonomiskt stöd. Denna går utöver eventuell ovilja att inte bli förälder.
    4. Alltså finns inget annat önskvärt alternativ än dagens system.

    #logicfordummies
    Jag citerar mig själv så att de som inte förstår frågan har möjlighet att förkovra sig i kausaliteten i de ställningstagande vi som samhälle gjort och vad alternativet skulle vara. Dagens system är det ända möjliga om vi inte vill ha:
    -Tvångsaborter
    -Tvångsgraviditeter
    -Barn utan föräldrar (uppfödda av staten 'communism style')

    Ingen av dessa företeelser hör hemma i en demokrati så det är bara att gilla läget eller flytta till Nordkorea.
  • Gung Ho
    EnAnonumius skrev 2017-09-17 10:36:08 följande:
    Jasså är det? Är det ett hitte på ord av bittra män?
    Du påstår detta då ligger bevis bördan hos dig.

    Men då kan man ju säga så här.

    Kvinnor som är emot juridisk abort är inte riktiga kvinnor utan är dessa kvinnor som medveten lura mannen att bli fäder mot deras vilja genom att "pricka hål" på kondomen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
    Juridisk abort finns inte, därav ett hittepåord.

    Juridisk abort finns inte så 'riktiga kvinnor' behöver inte vara emot det. ;)
Svar på tråden Nu ska kvinnor som behållt barnet mot pappans vilja tjäna ännu mer pengar på mannen