Inlägg från: Anonym (xx) |Visa alla inlägg
  • Anonym (xx)

    Han gnäller över namnet

    det är enbart löjligt att han tjafsar om namnet. Enskild vårdnad = du bestämmer

  • Anonym (xx)
    Anonym (Mamma) skrev 2017-09-13 17:44:47 följande:
    Jag är inte säker på hur jag ska göra där än, men jag vill iaf få igenom namnet först så han inte kan komma och sätta stopp för det.
    Skriv absolut inte på för gemensam vårdnad. Du har ingen, verkligen ingen fördel av det. Det innebär att han får rätt att fatta en massa beslut om barnet. Om du vill väga in hans åsikt är du fri att göra det utan gemensam vårdnad. Du kan låta honom träffa barnet så ofta du vill det kräver inte gemensam vårdnad.
    Gemensam vårdnad = Du kommer inte att kunna byta jobb som innebär att du måste flytta. han kan nämligen bestämma var barnet ska gå på dagis och skola, barnet får inte byta om han inte godkänner. Liksom andra beslut kan du inte fatta själv, som har med skola eller läkarvård, tandvård mm.
    Han kan gå till tingsrätten. Förmodligen kommer han inte orka driva igenom något sådant. Och om det skulle gå så långt så får du några år utan att han har den makten över era liv.
  • Anonym (xx)
    Anonym (Mamna) skrev 2017-09-13 18:37:50 följande:

    Hon skall heta UllaBella. Och det har inte han något han kan säga emot


    Jättegulligt! Strunta i vad han säger
  • Anonym (xx)
    Anonym (Mamma) skrev 2017-09-13 18:43:18 följande:
    Bra försök att få de att tro att du är jag, men nej det ska hon inte heta.
    Ok, det låter ju rimligt att man inte vill skriva ut barnets namn. Det var ju inte det som skulle diskuteras!
  • Anonym (xx)
    Glinda från Oz skrev 2017-09-13 19:17:10 följande:

    Barnet ska ha fått sitt namn då han/hon är tre månader, har han/hon inte fått det görs en anmälan till soc och sedan kan man få böta. Det sker säkert inte exakt på tremånaders dagen, men så ser reglerna ut. Är du ensam vårdnadshavare får du bestämma namnet.

    I första hand vill socialtjänsten (?) att man har gemensam vårdnad, efter faderskapsintyget är skrivet kommer ni få skriva på papper om vårdnaden och jag vet inte vad som händer om ni inte är överens. Men jag gissar på att socialen blir inkopplad (som medlare) och sedan familjerätten.


    Mamman har enskild vårdnad. Då skriver hon inte på för gemensam vårdnad. Det händer ingenting mer än att hon fortsätter ha ensam vårdnad. Ingenting händer från samhällets sida om man inte överens i frågan. Många ensamstående mammor har enskild vårdnad.
    Pappan kan driva frågan om gemensam vårdnad till tingsrätten. Men det som sagt han själv som gör det.
  • Anonym (xx)
    Anonym (Mamma) skrev 2017-09-14 08:23:26 följande:
    Exakt, hans karma över att han inte tog sitt ansvar från start.
    Precis!
  • Anonym (xx)

    Haha jag skulle inte ens ha angivit honom som fadern till barnet. Skulle inte vilja att han hade något inflytande över vårt liv.

  • Anonym (xx)
    Anonym (Mamman) skrev 2017-09-14 17:45:01 följande:
    Håller med. Pappan till mitt äldsta barn bryr sig knappt, hör av sig några gånger om året när det passar honom (jag antar när farmor bett honom). Papper som båda måste skriva på skriver han på utan att ens läsa, så hade lika gärna kunnat ha ensamvårdnad för att slippa krångla. Träffa hen hade han ju kunnat ändå dom få gånger han gör det. Bara irriterande att en person som inte bryr sig eller ens träffar mitt barn ska va med och ha något att säga till om.
    Eller hur. Hoppas den där idiotin om gemensam vårdnad kommer att ändras.
Svar på tråden Han gnäller över namnet