• UndrandeSökare

    Flera missfall och sköldkörteln

    Iman2008 skrev 2017-09-13 19:09:22 följande:

    Jag äter inga andra mediciner förutom för sköldkörteln.. tyvärr bor jag i ett land som har kass sjukvård därför funkar det inte fråga läkare om råd med sånt här . ????men jag ska alltså sänka mitt tsh till 1 så får kolla hur mycket de ligger på nu


    Hur gammal är du ? Efter 35 år så blir tyvärr äggen sämre (fler ägg med kromosomfel) och efter 40år så behöver många använda äggdonation för att kunna få barn. Ägg med kromosomfel blir oftast missfall tyvärr.
    Det bästa är om du och din man kan få tag på en gynekolog som kan göra en utredning (ta blodprover, spermaprov etc) Om du tar ett prov som heter amh så visar det ungefär hur många ägg du har kvar (men säger inget om kvaliteten tyvärr).

    Det går bra om TSH är mindre än 1 också.
    Vilket land bor du i just nu?
    Har du möjlighet att resa till ett annat land för läkarbesök, mediciner etc?
    I tex Grekland kan man köpa alla mediciner man behöver receptfritt.

    Progesteron finns i flera olika former, i Sverige finns det som vaginala tabletter (Lutinus) och kräm (Crinone) båda på recept, samt svagare kräm receptfritt via internet (Progesterall). I andra länder som tex Spanien finns Utrogestan som är progesteron du kan svälja eller ta vaginalt.

    Lycka till !
  • UndrandeSökare

    My102- Hoppas du lyckas få ner ditt TSH med höjd dos Levaxin. Ja, det stämmer i fertilitetssyfte ska man helst ligga på max 1.0 i TSH.

    Lycka till !

Svar på tråden Flera missfall och sköldkörteln