Inlägg från: Kokoskorven |Visa alla inlägg
  • Kokoskorven

    Ångrar du att du inte tog kejsarsnitt istället?

    Ja, jag beklagar att det inte gjordes ett akut kejsarsnitt vid min förlossning, utan man bestämde sig för sugklocka. Svåra skador (grad 4) samt fara för barnets liv. Fattar fortfarande inte riktigt hur man resonerade. Kommer aldrig att få föda vaginalt igen, men det är verkligen inget jag sörjer. Jag var inte rädd inför förlossningen och hade inga komplikationer innan, så planerat kejsarsnitt var aldrig på tal. Fattar fortfarande heller inte riktigt hur de kunde missa att mitt barn var väldigt stort (4,6 kg), det borde väl i sig göra att kejsarsnitt finns med i beräkningen, eller?

  • Kokoskorven
    Anna60 skrev 2017-09-21 14:57:53 följande:
    Tänk på att när babyn väl ploppat ut den vaginala vägen så har du bara lite besvär i några dagar. Men du har besvär i många veckor med kejsarsnitt. Det finns en anledning att man är restriktiv med kejsarsnitt. Risken är väldigt liten vad gäller infektioner vaginalt, men stora vid kejsarsnitt. Så tänk till och läs på :).
    "Lite besvär i några dagar" låter som ett drömscenario. Förlossningsskador som orsakar långt värre besvär, och under längre tid än så, är inte ovanliga vid vaginal förlossning. För mig tog det ungefär ett halvår innan nederregionen fungerade något så när normalt igen...
  • Kokoskorven
    viseversa skrev 2017-09-21 16:08:37 följande:

    Jag skulle ALDRIG välja snitt framför vaginalt. Snitt för mig är endast i nödfall om barnet eller mamma är i fara på något vis.


    Varför? Nyfiken!
Svar på tråden Ångrar du att du inte tog kejsarsnitt istället?