Inlägg från: Carambolan |Visa alla inlägg
  • Carambolan

    Kontrakterade jourhem, hjälp !

    Förväntas man verkligen avstå från arbete? Nu är jag inte alls insatt i skillnaderna mellan fosterhem och jourhem osv. men en kollega till mig tar hand om ett familjehemsplacerat barn och hon jobbar ju lika mycket som jag med undantag för att hon ofta tar tjänstledigt för olika möten med soc, skola, etc. Antar att det kan vara annorlunda om det är småbarn man tar emot, som någon annars borde varit föräldraledig för?

  • Carambolan
    Kerubmamman skrev 2017-09-27 22:52:06 följande:

    Det varierar beroende på uppdrag: det kan ju hända att det är ett svårt traumatiserat barn, spädbarn eller barn utan förskoleplats. Då måste nån vara hemma. Men det finns sannolikt barn som får fortsätta sina rutiner med skola/barnomsorg.

    Men jag tror inte kommuner ställer som krav att samtliga jourhem skriver under på att vara hemma vid behov, med tanke på att det är sådan brist på jourhem i de flesta kommuner. (Lite luddigt, men jag hoppas du förstår vad jag menar )


    Ahh, det förstås! Jag antar att de också tar hänsyn till kunskap och erfarenhet när det gäller hur "svåra" barn de placerar i vilken familj.

    Är det vanligt att barnfamiljer är familjehem eller är det mest äldre med utflugna barn? Eller kanske inte ens har egna barn alls? Tanken har slagit mig också men det har kännts som något att göra när mina egna är stora typ.
  • Carambolan
    Anonym (Blivande jourfamilj) skrev 2017-09-29 11:56:08 följande:

    Inte i vanliga jourhem, såkallade löshästar, men som kontrakterat jourhem så får man inte arbeta samtidigt eftersom man har jour dygnet runt. Kontrakterade jourhem har ingen möjlighet att säga ifrån om att ta emot barn, så som löshästar kan göra, utan man ska infinna sig i hemmet inom 2-3h efter samtalet om att barnet ska komma. Antagligen därför man inte kan ha ett jobb samtidigt!


    Aha! Det låter rimligt Får man samma ersättning oavsett om man har ett barn boende hos sig eller om man bara har jour? Är trycket så stort att man kan räkna med att ha minst ett barn 90% av tiden eller handlar det snarare om 10%?

    Haha, ledsen att jag stör din tråd med helt andra frågor... Nyfiken i en strut.
Svar på tråden Kontrakterade jourhem, hjälp !