• mso

    Hjälp?

    I Walk The Line skrev 2017-10-02 14:01:25 följande:

    Fast inga banker ger lån när en är hos kronofogden.


    Har man en borgensman med bra relation till banken så kan det gå alldelles ypperligt.

    Det jag rekom,enderar att ni gör är att ni betalar in så mycket varje månad som ni bara kan till Marginalen. Det visar att ni har betalningsvilja.
    Om det är den skulden som har gått vidare till kronofogden så kan ni kontakta kronofogden direkt för att göra upp en amorteringsplan med dem. De brukar vara bra att ha att göra med. Vill ni ha stöd i kontakten så rekomenderar jag att ni tar kontakt med er kommuns Budget & Skuldrådgivare som kan hjälpa er i kontakter med myndigheter och långivare.
  • mso
    XEmmabus skrev 2017-10-02 14:50:52 följande:
    Man kan inte göra amorteringsplaner med Kronofogden. De kontrollerar inkomster och utgifter, man får behålla ett förbehållsbelopp och resterande ska betalas in för att fördelas till gäldenärens fordringar.

    I detta fallet har borgenären = Marginalen Bank inte accepterat vad de skulle få per månad. De har därför valt att gå vidare med att begära att gäldenärens hus ska säljas för att lösa det uppsagda lånet. Villkor som klart har framgått när låntagaren skrev under låneavtalet.
    I de allra flesta fall går det hur bra som helst att lägga upp amorteringsplaner med Kronofogden, förutsatt att det är i ett tidigt stadie innan utmätning av lön sker.

    Men ja, en borgenär kan såklart ansöka om att få till stånd en tvångsförsäljning.

    Däremot så finns det ingenting negativt med att minska skulden så mycket man bara kan tiden innan ett sådant beslut fattas, då det kan ha positiv inverkan på beslutet.
Svar på tråden Hjälp?