• Linnnn

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Usch och fy för sjukdomar! Nu känns det ändå som att våren äntligen kommit, så hoppas det blir bättre framöver och att ni blir friska snart.

    Har du provat med hemlagad gröt erijon? Äggröra? Annars tror jag inte att jag har några bra idéer utöver att helt enkelt ge "vanlig" mat och släppa tanken på att det måste vara typisk frukost. Eller fortsätta amma då.

    Jag lagar också mat genom att koka allt-i-ett och slänger i eftersom beroende på koktid. Hittills har det blivit mycket fisk - bäst att passa på innan de lär sig av kompisarna att fisk inte är gott

    När de börjat äta ordentligt på dagarna brukar det gå bra att sluta amma på nätterna om man vill. Just nu är jag inte så störd av nattamning, men har tidigare gånger inte tyckt att det gått att kombinera med jobb. Få se hur det känns om några veckor.

  • Linnnn

    Har en kompis vars barn äter köttbullar med lite olika tillbehör till varje morgon, annars blir det ingen frukost. Har också en kollega vars barn i princip bara äter korv just nu

    Med de äldre barnen började jag jobba ganska tidigt, så jag slutade nattamma runt 7 mån. Nu ska jag vara hemma längre, men tänker att jag kanske vill sova lite mer ostört ändå om ett tag. Mannen kommer att vara ledig en dag i veckan nu, men då jobbar jag hemifrån och det är inte riktigt samma sak. Få se om det blir lite mer jobb eller inte framöver. Har lite dubbla känslor.

    Har knappt varit ifrån J alls sen han föddes, men nu när han äter mer mat blir det ju plötsligt möjligt att vara borta några timmar. Fast jag får nog börja lite försiktigt för min skull

  • Linnnn

    Har inte bytt till sittdel än, men har också börjat fundera på om det inte är dags snart. Ingen nostalgi över att det är sista gången, men däremot över att liten blivit stor så snabbt. Snart har halva första året gått och sen har jag ingen bebis längre. Väldigt dubbla känslor, både längtar och fasar Och gillar min liggdel.

  • Linnnn

    Vad köper man för kläder till småttingarna nu? Hur har ni tänkt? Behöver lite tips! Har kört overall eller ylletröja, men nu kanske det snarare är skalkläder? Är tvådelat bättre?

  • Linnnn

    Instämmer! Precis när alla cyklar är inhandlade/justerade/pumpade så börjar det snöa igen... Har ärvt en tunn overall stl 74, så jag gissar att den inte funkar så länge. Kanske ska kika efter en i stl 80 då... Men man behöver väl en jacka framöver också..? Känns så länge sen de stora var små att jag glömt vad som är bra. Dessutom har jag inte satt min fot i en klädaffär sen J föddes, har bara beställt på nätet...

  • Linnnn

    Massera lite försiktigt? Päron? Har inte gått så lång tid än, så förhoppningsvis löser det sig erijon.

  • Linnnn

    Hoppas det går bra på tisdag erijon!

    Här finns inga tänder i sikte. Han dreglar som en galning, men det har han ju gjort i flera månader.

    J har ätit 1-3 ggr/natt på sistone, men innan han började äta mer mat kändes det som att han åt jämt.

    Igår tog vi en liten testrunda med sittdelen, men har bara haft liggdelen idag. Har köpt en vindfleece och tvättat lite vårkläder idag. Svårt att veta hur mycket man ska klä på (gäller iof alla!).

  • Linnnn

    Verkar vara ny utvecklingsfas på gång. J har haft vakenpass på 2,5 h och ibland lite längre, men idag har han inte ens orkat 2 h. Andra sovpasset nu sen han vaknade vid 6.30 och sov ändå en dryg timme tidigare.

    Första barnet hade svårt att somna under faserna, men J verkar ta sig igenom dem sovandes..?

  • Linnnn

    Åh vad härligt med riktigt joller erijon!

    Men fy tusan för mens! Den första brukar också vara extra jobbig. Bara väntar på att den ska komma trots att jag typ glömt hur det är att ha mens

    Går säkert bra med kikärtsbiffar. Stek försiktigt bara.

  • Linnnn

    J är sjuk, så kanske inte var någon fas... Alla andra är friska, så vet inte riktigt vad han fått, men har feber och är lite snorig. Blir inget vaccin den här veckan heller.

    Mannen skulle ta J större delen av dagen medan jag jobbade idag. Jag brukar ju hinna städa, tvätta osv (och allt sånt som jag är säker på att ni också gör), men han lyckades typ sätta igång en disk när jag ammade. Hoppas att han bara är ringrostig och ovan så här i början, annars blir jag nog galen.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här