• Nojjig

    Följas åt till ett plus!

    Negativt test igår på julafton :( och idag kom den varje månad obligatoriska svampinfektionen och mensen kommer när som helst. Blä.

  • Nojjig

    Herregud jag plussade idag!!!! Nu är jag både glad och orolig för jag var hos gyn för två veckor sedan och de fann en 4,2 cm stor cysta på vänster äggstock så han sa att jag inte kan bli gravid så länge den sitter där.. då var test negativt. Nu är mensen 12 dagar sen och test visar tydligt två streck. Vad kommer hända nu? Tänk om cystan ställer till det? Tänk om jag inte är gravid utan cystan producerar gravidhormon och det är falsk? Nu är jag verkligen nojjig!!!

    Någon med erfarenhet av folickelcysta(funktionell cysta) i samband med graviditet?

  • Nojjig
    Sommaren12 skrev 2018-02-12 19:32:12 följande:

    Ring gyn direkt imorgon och förklara läget. Inget bra att spekulera för mycket. Vet inte så mycket om cystor eg, men jag hade en själv som vred sig och hade sönder min äggledare :( Innan det hände sa de iaf att cystan likväl kunde gå tillbaka och försvinna. Så kanske har din minskat och gjort graviditet möjlig? Men ring imorgon, kanske får du komma på undersökning.


    Ja jag ska ringa det första jag gör i morgon!

    Jag var gravid när de upptäckte cystan, men test visade inget och de såg uppenbarligen inget och jag visste inte!. Så nu hoppas jag cystan försvinner, är livrädd att den ska orsaka ett missfall.
  • Nojjig

    Sköterskan på gyn blev nästan irriterad på mig när jag ringde idag. "Det är väldigt ovanligt med cystor som producerar hormon". Ja men inte omöjligt sa jag. Hon skulle prata med läkaren och återkomma.

  • Nojjig

    Pratat med både läkaren och barnmorskan nu och de säger att en cysta mycket riktigt kan ge ett plus MEN de har aldrig varit med om att man fått så tydliga symtom, starkt illamående, ömma bröst osv. De tyckte att jag skulle släppa det. Men det kommer jag inte kunna göra förrän jag fått graviditeten fastställd via ultraljud. Det får jag vänta med tills den 20 mars. Jag hoppas att de har rätt!

  • Nojjig
    YaseminL skrev 2018-02-13 14:57:33 följande:

    Testade negativt på graviditetstest idag :( ska ha mens den 17/2 och är på ÄL+7 men har bara en lutealfas ( fasen mellan ÄL och BIM) på 11 dagar så kanske var rent för tidigt för att testa? Oavsett så kan jag inte låta blo att bli besviken trots att detta var vårt första försök..


    Jag tog ett test en vecka efter ägglosdnimg och det visade inget, tog ett test 1 dag innan förväntad mens, plussade igår, mensen var 12 dagar sen då. Så än är det inte kört för din del, kan vara för tidigt.
Svar på tråden Följas åt till ett plus!