• Jeex

    Följas åt till ett plus!

    Fy sjutton vad frustrerande. Verkar som om äl uteblir denna månaden :( Nu börjar den eviga väntan tills nästa månad och oroskänslan om det händer igen.

    Förlåt för lite gnäll men känner att jag behöver få ut lite frustrationer.

  • Jeex
    Saima17 skrev 2018-01-21 13:09:23 följande:

    Vet hur d känns. Min äl ha vari borta 2 föregående månader .. Idag kom den äntligen. Ja hade redan programmera in larm att ja sku ringa BM imorron för att få nån hjälp.


    Vad härligt att den äntligen kom för dig :) Jag försöker tänka att det faktiskt inte är något ovanligt at äl uteblir någon gång per år. Men det är ju klart att det blir frustrerande när man försöker bli gravid :p
  • Jeex
    Migas skrev 2018-01-27 12:05:12 följande:

    Hur är det idag? Har mensen kommit igång eller avtog blödningen? Vad jobbigt det låter, hoppas att det blir bättre snart bara ni får vila lite från varandra och "kravet" på sex i några dagar iaf.

    Så du tycker att en monitor är värt pengarna? Jag funderar på att köpa en men känns lite dyrt med tanke på att den är ganska dyr och att man dessutom måste köpa stickor till den också. Men överväger den i alla fall då vanliga test säkert inte blir billigare i längden.Vi får hoppas att det bara var för tidigt att testa och att du får ditt plus om några dagar. Har ni försökt länge?

    Du får också ha en trevlig lördag och njuta lite av det härliga solskenet


    Har tänkt lite som dig också ang den där monitorn, att kanske införskaffa mig en sådan. Men när jag såg priset på både den och stickorna backade jag lite. Kändes väldigt maffigt. Så bestämde mig För nu att bara gå efter tempen och vad min kropp visar för symptom, efter att ha fått så mycket nyttig och bra info från poddar om kvinnans kropp (bättre sent än aldrig ;)
  • Jeex
    Let it Rain skrev 2018-01-28 00:55:58 följande:

    Det säljs såna billigare på Tradera om du håller utkik där. :)


    Tack för tipset men tänker nog hoppa en sån monitor då det inte känns värt det :)

    Men superbra för dem som är sugna :)
  • Jeex
    Saima17 skrev 2018-01-28 00:07:16 följande:

    Priset är maffigt jo men sen igen så säger den vilka dagar du ska testa och vad så du blir aldrig att testa i onödan. Funderade å på att köra temp förut men sen när ja fick höra i en podd (tror s va där) att tempen höjs EFTER äl så ångra ja mj för ja vill ju no veta före så man hinner få till d. Därav e ja super nöjd me monitorn. Förr köpte ja allti clear blue digital ADVANCED tester.. Låg här på ca 55e/paket..räckte 10 test..å ibkand kändes d som dom aldrig stämde.. Fick aldrig fast guvve/ maximal me dom. Ha säkert lagt ut 300e på äl teststickor.. Så därför känns d här billigare. Men d e ju klart en investering för framtiden å. Tänker int peta i mj piller lr spiral.. Kan lika bra ja den som prevmetod då.


    Ja, alla är vi olika och det är ju toppen att man kan bestämma själv :) För mig känns det inte värt det då jag går efter temp och hur kroppen känns. Men det är ju super att det funkar för dig :)
  • Jeex
    Migas skrev 2018-01-31 13:32:00 följande:
    Men vilken otur ni verkar ha denna månad   Och tråkigt att du inte har känt av smärtan på samma sätt denna månaden och förra, men skönt ändå att testet visade positivt till slut. Jag hoppas att ni lyckades träffa ÄL någorlunda iaf och att det blir ett plus för er snart Fungerar tempen bra för dig? Känns dock som de kan ge ett väldigt missvissande resultat för mig, då dottern sover inne hos oss fortfarande och gör att man kanske inte får samma sammanhängande sömn som man borde få för att den metoden ska fungera Så velar fortfarande mellan monitorn och tempningÄr 1200 kr billigt för monitorn plus och ett öppnat paket teststickor?  Jo, känns som det kanske kan vara värt att satsa på en monitor när man har extremt oregelbunden cykel även om priset är högt. Går det åt färre stickor till en monitor än om man använder vanliga teststickor? Aha ok då missförstod jag dig, men skönt att vinet gjorde att du äntligen fick lusten tillbaka Hur lång cykel har du, om appen anser att ägglossning sker först 23 dagar efter mensen? 

    Jag är inte heller stressad egentligen, men gillar att ha koll på när man har störst chans att bli gravid och känner att den kollen är helt borta iom att jag har så oregelbunden mens. Vi regelbunden mens hade jag åtminstone ett litet hum inom några dagar Så det går åt betydligt färre test i en monitor än om man testar normalt?  Låter ju som att det lönade sig för dig som lagt ut en massa pengar på test innan och vet om att de inte fungerar bra för dig   frågan är om det är värt att satsa på en monitor om man aldrig testat äl-test överhuvudtaget, men om man kan använda den som skydd också så kanske det är värt pengarna.  Jag kan bara inte bestämma mig  Nä, vad tråkigt men vi får hoppas på bättre tur nästa gång då
    Ja, jag måste säga att tempen funkar väldigt bra för mig. Det är ju verkligen individuellt det där med tempen och hur känslig man är. Jag kan vakna ibland under natten och inte heller behöva mäta samma tid varje morgon utan att det påverkar något spec. Du kan ju alltid testa en månad och se om dina sömnvanor påverkar din temp. Nackdelen med äl-tester är att bara för att man får ett positivt test så betyder det inte att ägget sedan släpper, så därför kan man aldrig lita på ett äl-test att själva äl skedde, utan det är genom temp och andra tecken som kroppen visar som bekräftar äl. Men tycker absolut att du kan testa en månad att tempa och med billiga äl för att se om det funkar. Annars kanske det är värt för dig att köpa en monitor :)
  • Jeex
    Migas skrev 2018-01-31 14:53:18 följande:

    Aha, det får vi hoppas att den gör då skedde det något för någon månad sen eller den blev bara oregelbunden?Jo, men då kanske temp är något för mig iaf. Tyckte det lät som att det var mycket mer noga när jag läste om det. Är det någon skillnad på NC och fertility friends? Är babyplans termometer bra?


    Ja, jag tror om man har en känslig temp så behöver man nog vara noggrann. Men man märker ganska fort vilken ens normala basaltemperarur är och då också om man blir extra påverkad av dålig sömn. Jag använder både NC och FF. Svårt att säga vilken som är bäst. NC är väldigt tydlig, enkel och på svenska. FF har mer funktioner än NC om man väljer att betala, så det är väl lite av en smaksak av vad man gillar :) Jag har NC?s temp så kan tyvärr inte svara på om bp?s temp är bra.
  • Jeex
    Ek90 skrev 2018-01-31 20:30:04 följande:

    Ni som kört med ÄL-test ett tag. Hur många dagar brukar era va positiva?


    Så fort jag har fått en lh-stegring så slutar jag att testa då man inte behöver fortsätta när det väl har blivit positivt. Så har faktiskt inte kollat att det är positivt flera dagar.
  • Jeex
    Migas skrev 2018-02-01 04:54:42 följande:

    Ok, då fattar jag lite mer hur du menade att det sparade pengar genom att gå över till monitor i slutändan eller åtminstone gör det värt det man betalar  Tack för bra information, får kika på detta efter jobbet Måste man köpa något startpaket för att få med NC termometer eller räcker det att köpa prenumerationen en månad?  


    Ja, för att få med en termometer måste man köpa en årsprenumeration. Men jag tror egentligen att du skulle kunna köpa vilken basaltermometer som helst från apoteket :)
  • Jeex
    minipeach86 skrev 2018-02-01 13:54:26 följande:

    Jag kör med NC och tror man har 10%-rabattkod att dela ut till andra då, så hojta om du vill prova så kan jag gå in och kolla vad den är! 

    Usch, jag har varit så känslomässigt svajig i ett par dagar. Sedan en tidigare utmattning vet jag att jag inte kan köra på med för mycket jobb och åtaganden mm, men i helgen tutade och körde jag lite extra. Så jag tolkade mitt orkeslösa, lite tomma och ledsna jag på måndagen som extra trött efter allt ståhej. Tänkte inte på hormonerna då. Grät en skvätt för min man på kvällen och kände mig väldigt emotionell, förklarade det även för honom att det "säkert bara är för att jag är extra trött efter helgen så lyssna inte på allt jag säger".

    I tisdags kände jag mig bättre och hade bara roliga grejer på agendan, träffade även ett par vänner och hade kul. Men grät på kvällen igen för konstiga saker. 

    Igår onsdag var jag produktiv, ensam hemma hela dagen och jobbade utan kontakt med andra. Men så fort mannen kom hem och det blev ett samspel med en annan människa blev jag så otroligt känslig igen och läste in varenda signal från honom, blev sådär väldigt gråtmild igen, grät en skvätt på kvällen och sedan igen när vi skulle sova. Imorse räckte det bara med att jag slog upp ögonen så tårades dem och när min man såg det störtade han tillbaka till sängen och försökte stryka mig på huvudet och ba "neej gråter du igen?!" orolig och tröstande hahaha. Skrattar såklart åt det i efterhand men vet att det kommer garanterat fler attacker och när man är mitt i dem GÅR det ju inte att sluta?! Alltså det känns som att allt är uppochner och gråten är ens enda ventil och tårarna bara strömmar. Stackars partners som inte är hormonstinna får bara hänga med på ens svängar så gott det går =)

    Hur mår ni?


    Tack, men jag använder redan nc.
Svar på tråden Följas åt till ett plus!