• Nube

    Vi som har plussat efter IVF hösten 2017

    pigan86 skrev 2018-06-11 13:00:14 följande:

    Jag har också haft värkar i natt, var svårt att slappna av men lyckades somna vid 3 och när jag sen vaknade vid 6 hade dem avtagit i styrka. Just nu molar de men inte alls i samma styrka som i natt. Håller tummarna att vi får våra små snart <3

    Lycka till


    Tack! Kul att det händer lite där också :) Jag sov väldigt lite inatt så ska försöka vila nu under dagen, dock har jag fortsätta värkar så vi får se hur det går och hur det hela utvecklar sig. Men snart har vi våra bebisar :) Imorgon ska vi på ultraljud om bebisen inte födds innan dess.

    Lycka till du med!
  • Nube
    EimearX skrev 2018-06-11 15:19:16 följande:

    Vad spännande att ni börjat få värkar nu! Jag ska få bli igångsatt i morgon så får vi se hur många dygn det kan tänkas ta. Beror ju på hur redo kroppen känns och vilken metod de kan använda sig av om det drar ut på tiden eller går snabbt. 

    Lycka till alla!! 


    Tack :) har du någon aning om din kropp har börjat mogna sig eller? Det kommer säkert gå jättebra med igångsättningen, de vet ju vad de gör :) Väldigt spännande att vi är några i ungefär samma situation nu, vi kommer klara det så bra :)
  • Nube

    Vår lilla tjej föddes äntligen igår på 41+0. Allt gick bra trots att det tog lång tid. Men i det stora hela är jag nöjd med förlossningen och hon är helt underbar! Nu är hon äntligen här! Och jag som trodde att jag väntade på en pojke men det blev en söt söt liten tjej! Helt fantastiskt!

  • Nube
    galadriel80 skrev 2018-06-12 12:23:08 följande:

    Tack!!!

    Ja det låter som din lilla snart är här nu! Håller tummarna att allt går bra! Det gör det, bara man tänker att det ska göra det.

    Förlossningen var överlag väldigt bra. Personalen var så oerhört proffsig och jag kände mig så trygg i deras händer! Det tog väldigt lång tid. Kom in 09.00 den 5/6 och han var ute kl 04.30 den 6/6. Och jag kunde inte behålla någon mat jag åt under tiden så jag var ganska svag i kroppen. Men fick dropp för att få energi. De hade stenkoll när jag skull krysta o inte och därmed minimeras ju skadorna på underlivet vilket ju är viktigt för framtiden. Så jag kan ändå tänka mig att föda igen. Nu har man ju erfarenheten så andra gången blir nog lättare på så vis.

    Stort lycka till nu och skriv hur det gick sen när du har tid :)


    Det låter som att vi har ganska liknande erfarenheter. Jag är också SÅ nöjd med personalen, det var helt fantastiska! Men det tog så lång tid, totalt 48 timmar från att slemproppen gick tills att hon var ute. Men jag är ändå nöjd och jag fick inte heller så mycket skador, bara lite bristningar. Otroligt hur mycket vi kvinnor orkar!

    Grattis igen och njut! :)
  • Nube
    pigan86 skrev 2018-06-14 03:14:58 följande:

    Åh vad kul, stort grattis till prinsessan <3


    Tack så mycket och lycka till nu! :)
  • Nube
    EimearX skrev 2018-06-17 19:09:36 följande:

    Åh stort grattis till er alla!

    Vår tjej kom fyra timmar in på 13 juni (42+1) efter igångsättning dagen innan. Hon är så fin. Sover mycket och käkar mycket (lite mer aktiv på natten...) och är bara så himla självklar. Var på återbesök på BB idag (som hon sov sig igenom) och allt såg fint ut och amningen verkar fungera så hon får i sig det hon behöver. Skönt. 

    Förlossningen är en historia för sig själv. Det gick rätt snabbt när värkarna väl började göra ont. Fick lustgas som jag andades in men det visade sig lagom till krystvärkarna att lustgasen var felkopplad i just mitt rum så den hade ju inte gett nån egentlig effekt fram till dess... Bara profylaxandning. Jag fattade inte att det skulle kännas annorlunda. När jag sen hade så ont att jag bad om epiduralen såg de att jag redan var öppen 10 cm. Hann bara få testdosen innan krystvärkarna sattes igång och sen var det försent för den riktiga dosen. TUR att lustgasen började funka då annars hade det blivit en förlossning helt utan smärtlindring. Men ut kom hon och vilken fantastisk upplevelse det var trots all smärta och diverse bristningar. Personalen var fantastiska också. 

    Härligt att befinna sig i bebisbubblan. Äntligen!!! 


    Storr grattis till dig med! Visst är det fantastiskt vad vi klarar av, hela graviditeten och förlossningen. Tur att allt gick bra trots icke fungerande lustgas, vad fint du har orkat! :)

    Ha det bra i bebisbubblan nu!!
  • Nube
    pigan86 skrev 2018-06-20 03:25:52 följande:

    Nu är våran efterlängtade son här efter en minst sagd spännande förlossning som startade med spontan vattenavgång på kvällen den 14/6 och avslutades med akutsnitt den 16/6 efter att läkarn konstaterar att babysen fastnat i mitt bäckene efter 10 timmar aktivt värkarbete.

    Är överväldigad att man kan känna en sådan kärlek från första ögonkastet <3

    Nu är våran ivfresa gjord och vi har bytt blad och kan påbörja nästa kapitell <3 <3 <3


    Stort stort grattis! Visst är det härligt med den där kärleken <3

    Tur att allt gick bra trots allt. Nu börjat det nya livet!!
  • Nube
    pigan86 skrev 2018-06-22 19:24:44 följande:

    Kikar in för att önska er en super fin midsommarafton <3

    Sen vill jag även tacka er alla för alla fina ord, alla tips och råd men framförallt för att ni förstått hela resan från första sprutan och framåt <3


    Tack detsamma!! :) Ha en fin midsommar du med!
  • Nube
    pigan86 skrev 2018-07-16 12:05:02 följande:

    Hur går de för alla? <3


    Det går bra, vår lilla tjej blir 5 veckor imorgon! Det har gått bta, hon är nöjd för det mesta men är lite gråtig på kvällarna pga luft i magen. Hon äter bra och har bara gått upp i vikt! Men vi är ganska trötta haha. Värmen är också jobbig nu, vågar inte riktigt gå ut med henne så mkt. Hur går det för dig?
  • Nube
    pigan86 skrev 2018-07-17 01:08:53 följande:

    Allt går bra för oss också, vi lever i våran bubbla här hemma. Gossen blev 1 månad nu idag/igår beroende på om man sovit än (16 juli). Han gick ner rätt mkt första dagarna och mina bröst producerade ingen mjölk så fick vi börja flaskmata honom istället. Nu såhär en tid senare är jag fortfarande ledsen då jag verkligen ville amma mitt barn men samtidigt är jag glad att han är friskt och mår bra och ökar stadigt i vikt. Värmen tar knäcken på oss också, är glad att vi har värmepump i huset så vi kan nyttja AC funktionen.0

    Oj vad spännande, håller mina tummar och tår att bejbisen kommer snart. Kan tänka mig att du lider av värmen just nu? Har du haft nå känningar? Kramar i massor och lycka till <3


    Skönt att ni har AC hemma! Vi har inte det men som tur är blir lägenheten inte jättevarm. Men det hade varit kul att vara ute lite mer men det vågar jag inte, bara tidigt på morgonen eller kvällar..

    Vad tråkigt att amningen inte kom igång.. men jag tror också att man kan börja nu trots att det gått en tid. Men huvudsaken är ju att han mår bra! Jag hade också lite tufft med amningen i början då jag fick sår i båda bröst och det gjorde så ont! Men nu är det bättre. Hon gick inte alls ner i vikt efter födelse vilket är nog ganska ovanligt men också skönt då hon vägde bara lite över 3 kg. Nu har hon gått upp 1.5 kg redan :D hur sover din pojke? Har ni fått nån rutin än? Vi har inte det så det är lite svårt att planera dagarna men det tar ju lite tid innan rutinerna sitter på plats. Hon har börjat le nu vilket är underbart!
  • Nube
    kattnos skrev 2018-07-16 19:09:56 följande:

    Jag har bf idag! Givetvis har ingen bebis tittat ut än och jag har inga känningar. Men hoppas på senare i veckan!


    Vad kul att det är snart dags för dig! Känns det nervöst? Åh snart får du träffa din älskling, så underbart! Stort lycka till, det kommer gå jättebra! Och bra art du läser om amningen, jag borde ha gjort det också.. jag trodde att det skulle vara lättare än vad det är/var. Som tur funkar det bra nu men början var tuff med rätt teknik och så...
  • Nube
    kattnos skrev 2018-08-01 23:18:48 följande:

    Det kom en bebis till slut! En liten pojk som fick plockas ut med snitt den 30/7 efter att vattnet gått men en envis hinnkant var kvar efter nästan ett dygn värkarbete. Jag har inte läst journalen än men enligt personalen på operation så hade han legat lite snett. Hur som helst är jag jättenöjd med hela upplevelsen och vi planerar för att åka hem i morgon. :)


    Stort grattis!! :) Vad skönt att allt gick bra trots allt! Hur mår ni nu och hur känns livet med bebisen?
  • Nube

    Hej! Jag har också trådet som favorit fortfarande och såg att ni skrev. Kul!

    Vår dotter är också 3,5 år nu, en jättehärlig tjej. Är så tacksam för henne! Sedan mot alla odds har jag blivit spontant gravid efter henne och har nu två till barn. Helt galet men sant! Så livet rullar på med alla små barn här hemma. Lycka till alla!

Svar på tråden Vi som har plussat efter IVF hösten 2017