• Äldre 8 Oct 14:28
    20326 visningar
    13 svar
    +1
    13
    20326

    Älta

    Hej,

    Vi har bestämt oss för att flytta ut från innerstaden till ett en villa.

    Efter att ha kollat runt i olika områden har vi kommit fram till att vår budget (7-8 mkr) bör räcka till en hyfsat bra villa i Älta. Anledningen till att vi dras till Älta är att det verkar vara ett lummigt och tryggt område, nära till både skog och vatten, utan att medföra en orimlig pendlingstid (vi arbetar båda centralt).

    Vi har inte så bra koll på Älta och efter att ha gjort två besök två helger i rad tycker vi att Kolarängen verkar vara det trevligaste området men detta baserar vi bara på observationer från bilen.

    Vad tycker ni om att bo Älta i allmänhet och Kolarängen i synnerhet?
    Är skolarna bra (Älta skolan verkar trevlig och bra, Sigfridborgsskolan verkar ok medan Stavborgsskolan såg lite deppig ut)?
    Finns det någon plats där boende träffas (någon bra lekplats, bibliotek, fik etc) utöver Älta C som inte såg så mysigt ut?

    Sist, är det något annat område i Stockholm ni skulle tipsa om där vår budget skulle räcka till ett hyfsat bra hus (vi känner oss lite vilsna)?


    Uppskattar verkligen alla tankar! Såg att det fanns en liknande tråd från 2014 som aldrig riktigt kom igång men minsta lilla åsikt är välkommen!


    Tack!

  • Svar på tråden Älta
  • Äldre 8 Oct 15:48
    #2

    Tullinge och Rönninge är faktiskt två områden jag aldrig tänkt på tidigare. Tullinge verkar ju mysigt med nära till vatten efter en snabb googling. Rönninge är dock för långt bort från stan för oss. Det är viktigt att kompisar relativt smidigt kan svänga förbi med bil på helgerna.

    Du har inga tankar kring Älta?

    Stort tack för dina tips!

  • Äldre 9 Oct 08:24
    #4

    Stuvsta har många trevliga hus men vi har lite svårt att få grepp om området. Har också hört att skolorna inte är så bra där men jag kan säkert ha fel. Vad tycker du?

    Snättringe vet jag inget om.

    Segeltorp ligger lite för nära E4 för oss.

    Tack för din input!

Svar på tråden Älta