• Anonym (Pappa­)
    Äldre 11 Oct 12:44
    12146 visningar
    48 svar
    48
    12146

    Är 18 år, men får inte sova över hos min pojkvän?

    Så här, istället för att haka upp sig på att du faktiskt är 18år, att föräldrar har försörjningsplikt under gymnasietid, och/eller fram t o m 21års ålder (beroende på gymnasiestudier eller liknande studier).

    Vore det inte bättre att du, TS, agerade vuxet i detta? Sätt dig ned och prata med dina föräldrar, förklara dina intentioner, få dina föräldrar att motivera varför de nekar dig att sova över hos din pojkvän.

    Att komma dragandes med "jag är faktiskt myndig", "ni är försörjningspliktiga enligt föräldrabalken" är bara att agera brådmoget och kommer bara leda till ett ställningskrig och du kommer troligtvis inte "vinna" mycket på det.

    Anledningarna till varför dina föräldrar nekar dig kan ju vara otaliga; de kan absolut vara så att de "oroar" sig för sin "lilla tjej", kanske tycker de att det är "onödigt" (du kan likaväl sova hemma), kanske tycker de att ni inte har varit ihop så länge, kanske känner de inte din pojkvän tillräckligt väl, kanske vill de inte att du skall "stressa" med detta etc bla bla

    Man kan tycka vad man vill, men jag tycker att du skall snacka med dina föräldrar och be om en motivering till varför de säger nej.

Svar på tråden Är 18 år, men får inte sova över hos min pojkvän?