• Cael

    Första barnet BF Juni 2018

    Hej!

    Jag tycker att det är spännande att dela alla känslor som faktiskt kommer nu när det är första gången vi väntar ett mirakel :) Jag är 26år gammal och min sambo är 29. Vi har nyligen flyttat till hus och när vi väl bestämde oss för att börja försöka så gick det undan och här sitter jag nu i skrivandets stund lite smått illamående och med ömmande bröst. Jag tillhör tyvärr den kategori blivande mammor som oroar mig för missfall och bara väntar på att veckorna ska gå och vi ska passera v.12 så att risken minskar. Önskar att jag kunde tänka på att det faktiskt är mycket större chans att det går vägen, min sambo däremot är lugn men samtidigt ivrig i att vilja berätta för våra vänner, familjen vet redan. BF är än så länge beräknat till 9 Juni, som vi längtar :D Hoppas fler vill dela denna fantastiska resa vi har framför oss!

  • Svar på tråden Första barnet BF Juni 2018
  • Cael

    Hej!

    Tack för svar, vad roligt med samma datum och allt! Jag har mått illa på förmiddagarna, något som nu gått över till iprinicp hela dagar :/ jobbigt!!! Men den som väntar på något gott! Hur mår du? :)

  • Cael

    Åh vad roligt att så många hittat hit, jag hade nästan gett upp hoppet (ivrig som man är) haha! Välkomna allihopa! Det är så skönt att få bekräftelse om att man inte är ensam med sina symtom och ni väckte även ett nytt hos mig. Jag fryser också så jag så jag tror att jag ska bli en isbit ibland och har inte haft en tanke alls på att det kan ha med graviditeten att göra. Eftersom jag dessutom har blivit tät i näsan så har jag bara trott att jag är på väg att bli sjuk men att det aldrig bryter ut. Mitt illamående blir sakta men säkert bättre och bättre vilket känns otroligt skönt. Även om de kommer och går så är det uthärdligt nu. Så jag skickar alla mina styrkekramar till er som har det jobbigt! Är det någon mer än jag som har svullen mage (så att vanliga byxor spänner som sjutton) men bara på kvällen, sen på morgonen är det platt igen?

  • Cael
    Tilja skrev 2017-10-27 17:05:11 följande:

    Jag har känt mig extremt trött i flera veckor. På vardagarna dimper jag ofta ner i soffan efter att jag kommit hem från jobb och orkar i princip bara äta och titta på tv. Sedan går jag och lägger mig redan vid 21 (och då har jag ändå ansträngt mig för att vara uppe länge), men ibland slumrar jag till i soffan. På helgerna orkar jag bara med en halvstor aktivitet och sen går jag på sparlåga för att orka med nästa vecka.

    Och då har jag annars i vanliga fall inga problem att stanna uppe till kl 24 på natten!

    Min barnmorska sa till mig att tänka på det som att jag jobbar 200% just nu (100% på jobbet och 100% bebistillverkning) och då är det inte konstigt att man är så trött!


    Så himla fint sagt av barnmorskan! Och så sant inte konstigt att man vill sova kl 8 haha!
  • Cael
    Randigatröjan skrev 2017-11-01 20:39:59 följande:

    Har också känt mig svullen även att de inte syns än, har redan köpt mammabyxor då jag inte stod ut med trycket mot magen av de vanliga byxorna och hemma är de mjukis som gäller.

    Mitt illamående har blivit mycket bättre men mitt luktsinne har förstärkts extremt, min man får inte ha parfym på sig längre.

    Hormonerna är också helt galna just nu, kan gå från att va skit förbannad över ingenting, till gråtfärdig och nästan deprimerad.


    Mitt luktsinne är också mycket bättre (läs sämre), står något i kylen som det bara är plastfolie över så dör jag när jag öppnar! Fy!! Så bara tätslutande burkar från och med nu! 

    Jag får också sådana humörsvängningar ibland men peppar peppar inte så ofta än så länge. Du får se till att unna dig något som du tycker är mysigt när du blir så ledsen! 
  • Cael
    fridaemelinejohanna skrev 2017-11-02 13:00:20 följande:

    Usch nu har mitt illamående också satt igång verkar det som .... Låg på soffan hela dagen igår (tur man är ledig från jobbet!) Och bara kände mig jättetrött, illamående och huvudvärk. Samma idag fast lite mindre illamående men det sitter där .. isch, hur ska detta sluta? xD


    Ät piggelin och drick bubbelvatten! Det är tyvärr mina enda tips!
  • Cael

    Jag mår bättre när det kommer till illamående men har istället blivit totaltät i näsan! Känner mig lite ?pösig? jag med men som ni säger så ska det väl vara så!

    Hur är det där ni bor? Hur snabbt vill mödravården att ni ska ha era inskrivningssamtal? Hos oss är det så tidigt som möjligt, för mig var det vecka 5 (tror jag annars början av v6) då var det mer hälsosamtal och urinprov. Ska dit igen när jag gått in i v11 och då kommer alla blodprov. Har hört att det kan vara väldigt olika så är bara av ren nyfikenhet jag undrar. :)

  • Cael

    Jag var hos barnmorskan i måndags på ?fortsatt? inskrivningssamtal. Va inne tidigt för hälsosamtal och kost men i måndags var det dags för alla blodprov. Jag fick även tid för UL den 10:e Jan. Jag kommer också att längta ihjäl mig innan det är dags!!!

    Min storasyster är också gravid ca 2 mån längre gången än mig och hon var på UL för en vecka sedan, snacka om att jag var avundsjuk! Hur ställer ni er i frågan om att ta reda på kön eller inte?

  • Cael

    V. 11+0 sista jobbiga veckan innan största stressen/oron går över (förhoppningsvis!!!)

    Vi kommer inte att ta reda på kön, jag är egentligen också supernyfiken som person men min sambo vill absolut inte kolla. Inte jag heller när jag tänker efter för att det är mysigt att gå och undra. Men hade det inte varit för min sambos bestämda åsikt så kanske jag hade haft svårare att hålla mig :D

Svar på tråden Första barnet BF Juni 2018