• MaTik

    Första barnet BF Juni 2018

    Hej, får man vara med här? :) De andra grupperna är så väldigt stora att det är svårt att hålla koll på folk. Jag har bf 30/5, men räknar iskallt med att gå över tiden och få ett junibarn. ;)

    Jag är 33 och väntar första barnet efter lite över ett års kämpande. Har haft ett missfall på vägen. Min oro för missfall har varit jättestor och för två veckor sen fick jag små blödningar. Fick panik så klart. Men fick en tid för vul förra veckan och såg då ett litet embryo i en bönas storlek med ett hjärta som slog. Efter det känner jag mig faktiskt lugnare och har börjat fatta att jag är gravid. :)

    Är vi v 9 (8+5) nu och ömma bröst har jag haft sen bim. Annars har jag mått som vanligt, men förra veckan kom tröttheten. Är inte så trött att jag inte fungerar som vissa beskriver, men sitter och gäspar konstant. Är lite illamående ibland, men inte så farligt.

    Haha, detta blev ju en mindre uppsats! Kul att följas åt iaf!

  • MaTik

    Roligt att vi är fler! Jag har varit på min inskrivning (gick in i vecka 10 igår) och bm pratade mest om kost, alkohol, vila, träning etc. Fick ta lite blodprov och kolla blodtrycket. Inte så mycket mer. Var ändå trevligt att bli inskriven, det känns mer på riktigt då!

  • MaTik

    Jag har mått lite illa, men det har blivit mycket bättre (fast då börjar man ju istället oroa sig för att något är fel). Är trött, men inte varje dag. Får jag sova ut på morgonen så blir hela dagen mycket lättare. Fryser också helt galet mycket. Brukar vara frusen, men inte såhär!

  • MaTik
    Cael skrev 2017-11-01 08:22:23 följande:

    Åh vad roligt att så många hittat hit, jag hade nästan gett upp hoppet (ivrig som man är) haha! Välkomna allihopa! Det är så skönt att få bekräftelse om att man inte är ensam med sina symtom och ni väckte även ett nytt hos mig. Jag fryser också så jag så jag tror att jag ska bli en isbit ibland och har inte haft en tanke alls på att det kan ha med graviditeten att göra. Eftersom jag dessutom har blivit tät i näsan så har jag bara trott att jag är på väg att bli sjuk men att det aldrig bryter ut. Mitt illamående blir sakta men säkert bättre och bättre vilket känns otroligt skönt. Även om de kommer och går så är det uthärdligt nu. Så jag skickar alla mina styrkekramar till er som har det jobbigt! Är det någon mer än jag som har svullen mage (så att vanliga byxor spänner som sjutton) men bara på kvällen, sen på morgonen är det platt igen?


    Häromdagen när jag kom hem hoppade jag ur kläderna och bytte till underställ i ull och la mig under dubbla filtar. Sambon bara stirrade på mig. :) Känns precis som du beskriver som en förkylning som aldrig bryter ut. Är också svullen på kvällen men helt platt på morgonen.
  • MaTik

    Hej, hur går det för alla? Jag har börjat gå upp i vikt tror jag. Alltså inte bebismage utan fett på både det ena och andra stället. Tycker inte att jag har ätit mer eller rört mig mindre, så då ska det väl vara så. :) Hur mår ni?

  • MaTik
    Cael skrev 2017-11-08 19:29:00 följande:

    Jag mår bättre när det kommer till illamående men har istället blivit totaltät i näsan! Känner mig lite ?pösig? jag med men som ni säger så ska det väl vara så!

    Hur är det där ni bor? Hur snabbt vill mödravården att ni ska ha era inskrivningssamtal? Hos oss är det så tidigt som möjligt, för mig var det vecka 5 (tror jag annars början av v6) då var det mer hälsosamtal och urinprov. Ska dit igen när jag gått in i v11 och då kommer alla blodprov. Har hört att det kan vara väldigt olika så är bara av ren nyfikenhet jag undrar. :)


    Jag var där i v 9, då fick jag prata kost och hälsa och ta urinprov. Fick komma in veckan efter för att ta alla blodproven. Bor i Stockholm. jag blev erbjuden kub också, det verkar som att alla på mitt mvc blir erbjudna det.
  • MaTik
    Cael skrev 2017-11-19 21:13:28 följande:

    V. 11+0 sista jobbiga veckan innan största stressen/oron går över (förhoppningsvis!!!)

    Vi kommer inte att ta reda på kön, jag är egentligen också supernyfiken som person men min sambo vill absolut inte kolla. Inte jag heller när jag tänker efter för att det är mysigt att gå och undra. Men hade det inte varit för min sambos bestämda åsikt så kanske jag hade haft svårare att hålla mig :D


    Precis samma här! Min sambo tycker att det är som att öppna julklappen innan julafton. Jag håller med honom, men är samtidigt supernyfiken! Har börjat googla på såna där helt ovetenskapliga tricks för att ändå kunna gissa kön, typ nubb, magens form, bakpulver etc. Tror inte på det egentligen, men det är ganska roligt att sysselsätta sig med!
  • MaTik
    solrosen1980 skrev 2017-11-21 07:50:47 följande:

    Eftersom jag är över 35 år erbjuds jag att göra KUB-testet. Vilket jag kommer göra. Är i v 11 nu och ska på ultraljudet nästa vecka..

    Efter det kan man nog slappna av på ett annat sätt och förstå att det är verkligt.
    Vissa dagar tror jag att jag bara har inbillat mig att jag är gravid :)


    Jag gjorde kub igår och det är en helt ny känsla efteråt. Har varit så rädd för missfall och MA, men igår när jag fick se en liten sprattla där inne så blev det plötsligt helt verkligt. Samma rus som att få se ett plus på stickan! Hoppas det håller i sig och att jag inte börjar oroa mig för mycket igen.
  • MaTik
    Randigatröjan skrev 2017-12-12 14:31:45 följande:

    Har äntligen fått tid till ultraljud, är bara 3 veckor dit men känns som evigheter.

    Hur går det för er andra?


    Det rullar på här. Går in i vecka 17 imorgon och har fortfarande ingen mage. Pratade med min sambos syster igår och hon fick tydligen inte synlig mage förrän i vecka 20, så det är väl bara att vänta. Har ultraljud efter jul- och nyårshelgen.

    Har känt nåt som eventuellt är barnet, men vet inte om det är för tidigt för det? kanske bara tarmar?
Svar på tråden Första barnet BF Juni 2018